FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blembondo

Re: FrSky ETHOS

#526 Příspěvek od blembondo »

Woita píše:Kdo máte Ethos, radujte se!
Jarda Falcon včera objevil, že Ethos nativně podporuje ELRS!
Jardo, napsal bys o tom pár slov?

Aby nedošlo k omylu.Ethos nově má nativně v menu podporu pro Crossfire a ELRS na externí šachtě/modulu včetně konfigurace zařízení.Funguje to ale tohle fungovalo už i před Ethos 1.5 jen to bylo nutné manuálně nainstalovat..Vyzkoušeno na X18.Je potřeba mít poslední aktuální verzi Lua.Link...
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... ee/1.5/lua
Ještě mě čeká vyměnit bootloader z X18 na X18S.Musím ho přehodit protože Frsky zařízl podporu gyroskopu pro X18 aby to nemátlo uživatele.Mám jednu z prvnich X18 včetně gyra takže to bude taková poloviční X18S.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od Jameson »

Ak by niekoho štvala nemožnosť písať v češtine či slovenčine v checkliste, tak... dá sa to.

Trošku som sa pohral s kódovaním a vyrobil jednoduchý konvertor textu. Ethos mám s nainštalovanou češtinou, ktorá nepozná niektoré slovenské znaky, takže napríklad namiesto ŕ napíše ř, prípadne písmená ď či ľ píše bez mäkčeňov. V češtine by problém byť nemal vôbec. Testoval som to na .txt súboroch, keďže X12S nemá Markdown.

IMG_3201.jpg

Komu sa to pozdáva, nech s radosťou testuje. Komu nie, nech sa na to vykašle. Link na sparťanský prekladač: https://elite.sk/win2ethos.php
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
prikrylm

#528 Příspěvek od prikrylm »

Nemá ETHOS fonty někde na SD? Že by se jen dohrály ty správné....
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od juraj.jurej »

prikrylm píše:Nemá ETHOS fonty někde na SD? Že by se jen dohrály ty správné....

Sú implementované v FW.
FrSky Tandem X20
tomashr

#530 Příspěvek od tomashr »

juraj.jurej píše:Po aktualizácii na verziu 1.5.0 treba zvukové súbory nahrať do správnych priečinkov. Vlastné zvuky pre Češtinu nahrajte do zložky audio\cs\default Štandardné systémové zvuky sú potom v zložke audio\cs\default\system

Jen bych podotkl, že ty zvuky se trochu měnily v 1.5.2 - právě s ohledem na korektnější migraci... V 1.5.0 například nešlo mít nějaká vlastní atypická audia jinde (což dřív bylo), musel jsem to řešit, tohle se změnilo. Připadá mi, že blížící se 1.5.3 bude asi dobrý moment k upgradu pro "opatrné konzervativce" - .0 a .1 sice nebyly žádný velký průšvih, ale přeci jen pár divností tam bylo, .2 už je hodně slušná a 1.5.3 se jeví jako takový komplexnější fix, patrně uzavírající fázi "uvedení", pak už by měly být spíš jen menší fixy (a případně naopak dodání něčeho zcela nového).
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od juraj.jurej »

tomashr píše:
Jen bych podotkl, že ty zvuky se trochu měnily v 1.5.2 - právě s ohledem na korektnější migraci... V 1.5.0 například nešlo mít nějaká vlastní atypická audia jinde (což dřív bylo), musel jsem to řešit, tohle se změnilo. Připadá mi, že blížící se 1.5.3 bude asi dobrý moment k upgradu pro "opatrné konzervativce" - .0 a .1 sice nebyly žádný velký průšvih, ale přeci jen pár divností tam bylo, .2 už je hodně slušná a 1.5.3 se jeví jako takový komplexnější fix, patrně uzavírající fázi "uvedení", pak už by měly být spíš jen menší fixy (a případně naopak dodání něčeho zcela nového).

Súhlsím. 1.5.3 bude OK (komplexnejšia) , ale s 1.5.2 nevidím nieaký problém. On sa Ethos vyvíja a stále sa niečo rieši a dopĺňa.
FrSky Tandem X20
shumi

#532 Příspěvek od shumi »

Znamená to tedy že pokud nahraji 1.5.2 nebo až bude 1.5.3 místo 1.4.17 nemusím nic nikam přepisovat?
Moc nerozumím tomu že do té verze 1.4.17 jsem vždy aktualizoval na jedno kliknutí a ten firmw 1.5.0 mě to rádio totálně rozj.....viz můj příspěvek pár komentářu zpět.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od juraj.jurej »

shumi píše:Znamená to tedy že pokud nahraji 1.5.2 nebo až bude 1.5.3 místo 1.4.17 nemusím nic nikam přepisovat?
Moc nerozumím tomu že do té verze 1.4.17 jsem vždy aktualizoval na jedno kliknutí a ten firmw 1.5.0 mě to rádio totálně rozj.....viz můj příspěvek pár komentářu zpět.

Všetko by už malo byť vyriešené. Tak v podstate áno.
Poznámky k vydaniu v 1.5.2
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=28549
FrSky Tandem X20
tomashr

#534 Příspěvek od tomashr »

Podotkl bych, že u mne prošel celkem hladce už upgrade na 1.5.0... Co jsem zachytil, tak lidem blbla čestina v systému (já mám anglicky, tak se mne netýkalo) a pak to nenacházelo custom zvuky (to se týkalo i mne, musely se ručně přesunout). Už ale upgrade na 1.5.1 tohle většinou učesal, 1.5.2 pak ještě lepší.

Přijde mi, že na major update si Ethos 1.5 nestojí zas tak špatně, vždycky narazíš na výjimky, kdy má někdo v rádiu nějakou nestandardnost a tak, ale většinou to šlo, po rychle uvedených prvních dvou fixech už to jde prakticky vždy.
Viděl jsem už po upgradech daleko větší binec, tohle je spíš nad průměr :-)
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od Jameson »

Ja som si konečne upratal zvuky, štandardne mám nainštalovanú češtinu ako jazyk, ale zvuky mám mišung Amber + angličtina. Teraz som nemusel robiť humbug, proste Amber som šupol do samostatného priečinku a ako ďalší jazyk som nastavil US a bolo vybavené.

A pri preinštalácii sa nemusím trápiť, čo mi kde zasa čo prepíše.

Až zoženiete Češku alebo nebodaj Slovenku s hlasom ako Amber, tak sa na angličtinu vykašlem úplne :-).

K modelom ma fascinoval ten Markdown, bohužiaľ Horus ho nepodporuje, tak som sa musel uspokojiť s texťákmi. Nie je to úplne ono, ale zasa ďaleko lepšie, ako nič. Akurát tam majú ešte chybu so zobrazovaním a rolovaním aj toho texťáku na Horuse, ale v 1.5.3 by to malo byť opravené.

Za mňa teda 1.5.x paráda, s konverziou som problémy nemal, ale bližšie to uvidím až po štarte sezóny.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
prikrylm

#536 Příspěvek od prikrylm »

Pro pádlové vrtulníkáře mám "hardwarové řešení softwarových problémů" - "ring limiter"! Konečně! :-D
(demo na rádiu, které ho nepotřebuje..)
Přílohy
IMG_20240321_140509.jpg
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
shumi

#537 Příspěvek od shumi »

juraj.jurej píše:
Všetko by už malo byť vyriešené. Tak v podstate áno.
Poznámky k vydaniu v 1.5.2
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=28549

Tak po znovu pokusu do rádia nacpat 1.5.2 čeština menu nikde a hlášky také.Při zpětném nahrání 1.4.17 se rádio opět úplně rozj....a začínal jsem od kalibrace pák dva modely uplně fuč atd...Do hoďky jsem tu 1.4.17 dostal do normální funkčnosti a budu stím fungovat až do smrti :D pro běžné používání naprosto dostačující.U jeti jsem toto nikdy neřešil tam ty aktualizace tak často nechodily.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od juraj.jurej »

shumi píše:
Tak po znovu pokusu do rádia nacpat 1.5.2 čeština menu nikde a hlášky také.Při zpětném nahrání 1.4.17 se rádio opět úplně rozj....a začínal jsem od kalibrace pák dva modely uplně fuč atd...Do hoďky jsem tu 1.4.17 dostal do normální funkčnosti a budu stím fungovat až do smrti :D pro běžné používání naprosto dostačující.U jeti jsem toto nikdy neřešil tam ty aktualizace tak často nechodily.

Niekde robíš chybu. Dal si aktualizovať všetko aj SD kartu? Nastavil si hlas1?
Přílohy
Screenshot_2.jpg
upgrade ETHOS Firmware.pdf
(235.05 KiB) Staženo 32 x
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od juraj.jurej »

Vyšla nová verzia Ethos 1.5.3
FrSky Tandem X20
HONZIK 22