K-65 Čáp
-
JardaRůžička
Re: K-65 Čáp
To bude další skvost na našem nebi. 
- Michael Gulyj
- Michael Gulyj
Abyste nemysleli, že to flákám
Takže- zvážit, udělat těžiště, doseřídit výchylky, nějaký to pojíždění, kontrola signálu a.......hurá...Ehm....tedy- to budou nervy!!!!
Takže- zvážit, udělat těžiště, doseřídit výchylky, nějaký to pojíždění, kontrola signálu a.......hurá...Ehm....tedy- to budou nervy!!!!
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Michael Gulyj
Tedy dnes jsem poprvé vyvenčil Čápíka v záletovém stavu. Mám půjčený parádní váhy od kamaráda, který umějí kde co, včetně těžiště- myšleno určení, kde se současně nachází. Ale já- stará škola, chtěl přeci jen potvrzení klasickou metodou. Takže zdá se, že (po přesunutí baterií pro zapalování a starter na nové místo maximálně dopředu), nebude nutno nic dovažovat. Už tak mě rovných 18 kg moc netěší.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
18 kilo v pohodě, je to 3,5 m vztlakotechna s nosným profilem. Jakou to má celkovou plochu? Motor v tom je 85 ccm čtyřtakt jak jsi psal na začátku?
- Michael Gulyj
Nakonec vyhrál Fiala FM 70 se starterem. Na straně 7 je videjko. S tou váhou mě to řekla většina skušenejch modelářů, tak to snad bude v pohodě. Já si vysnil 15kg, tak jsem byl z toho hodně zklamanej, ale bude to dobrý.
Plošný zatížení mi vyšlo něco hodně málo přes 100gr, což v tej velikosti.....
Plošný zatížení mi vyšlo něco hodně málo přes 100gr, což v tej velikosti.....
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš to bude lítat v poměru velikostí se skutečným malinko nemaketově, ale to se dá přežít. 
- Michael Gulyj
Tak, jako drtivá většina modelů. Uvidíme. Držte palce. Pokud to ,,nedopadne,, , můj nový projekt (na který už mám nakoupeno včetně motoru), smetu ze stolu a vrátím se k érům v elektrice do dvou metrů a bude klid

Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Michael Gulyj
Jsem stále celý nedočkavý, už byl zálet?
- Michael Gulyj
Ještě ne. Mojí pozornost teď dost rozptýlil nový přírůstek do rodiny v podobě štěněte. Nicméně včera proběhl poslední záběh motoru včetně hodně intenzivního pojíždění s miniposkočením
a zkouška dosahu. Všechno se jeví výborně, takže ještě musím dodělat táhlo sytiče a pak......
Jsem taky rád, že se mi éro vejde vůbec do auta, dokonce nemusím ani sklápět vzpěry, když pojedu k nám na letiště.
Jsem taky rád, že se mi éro vejde vůbec do auta, dokonce nemusím ani sklápět vzpěry, když pojedu k nám na letiště.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Pjéknej macek!
Tak ať ten zálet dobře dopadne.
Model se vejde, teď ještě aby bylo místo i pro řidiče - pilotaMichael Gulyj píše:Ještě ne. Mojí pozornost teď dost rozptýlil nový přírůstek do rodiny v podobě štěněte. Nicméně včera proběhl poslední záběh motoru včetně hodně intenzivního pojíždění s miniposkočeníma zkouška dosahu. Všechno se jeví výborně, takže ještě musím dodělat táhlo sytiče a pak......
Pokud jsi nelétal tento víkend a teprve budeš, pak držím palce! 8)
Velká gratulace k dokončení krásné makety , kolego 
Jen se ptám, sezona pomalu končí, už je zalétnuto? Případně nějaké videjko z létání není?