Prosím POMOC!! Belt CP

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od petrpetr »

To B.F.G.: zrovna to co potřebuješ tam dej z T-Rexe 450, teda na plastového Belta. Je to kvalitnější a koupíš to leckde.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
B.F.G.

Díly mechaniky

#92 Příspěvek od B.F.G. »

Chápu to správně, že máš na mysli plastové šasi? Mám na Beltu CP obyčejné plastové šasi a tzv. tunigové díly na rotoru. Takže původní hřídel držáku listu nepasuje. (má na konci závit na matici, kdežto tuningová má na konci otvor pro šroub a je delší.

Pokud toto čte nějaký vrtulníkový nadšenec z okolí Brna, Boskovic nebo Svitav, tak bych byl rád za případné setkání a poučení. Samozřejmě případné pohoštění platím. :wink:
Létání je věda
B.F.G.

#93 Příspěvek od B.F.G. »

Ještě jeden dotaz, při poskocích po zemi s křížem se mi stává, že můj Belt jakoby poslouchá poslední pokyn od řízení, tzn. dám např. dopředu-doprava, pak pustím páku a on letí dál stejným směrem. Je to normální? Pokud se vám zdá dotaz pitomý, tak pardon, jsem fakt newbie.
Létání je věda
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

Re: Díly mechaniky

#94 Příspěvek od petrpetr »

B.F.G. píše:Chápu to správně, že máš na mysli plastové šasi? Mám na Beltu CP obyčejné plastové šasi a tzv. tunigové díly na rotoru. Takže původní hřídel držáku listu nepasuje. (má na konci závit na matici, kdežto tuningová má na konci otvor pro šroub a je delší.
:

Ano, hřídele z T-Rexe 450 pasují pouze na platovou hlavu Belta. Na kovovou (hliníkovou) jsou krátké.
Pomoc je jednoduchá. Na příčnou hřídel jsem použil kus 3mm hlazenky a závitové očko M3, za půl hodiny máš doživotní zásobu. A vyjde tě to levněji i když si to očko budeš muset koupit.
U hlavní hřídele jsem si vypomohl dole jiným ložiskem, koupil jsem normálně v ložiskárně jehličkové, je širší. Nesedí to tam na délku na 100%, ale je to lepší než u toho kuličkového a hlavně to funguje.
Zadní vrtulková hřídel pasuje bez problémů.
Ještě ti můžu doporučit výměnu všech šroubků, ty co jsem dostal k hliníkové hlavě jsou fakt hrachovina. Při povolování jsem je všechny ukroutil ještě dřív než jsem stačil strhnout drážku pro šroubovák. A to jsem je fakt hodně ohřál aby povolil Loctite.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
childintime

belt cp

#95 Příspěvek od childintime »

ahoj..
tak se pridvam k tem kdo vlastni belt cp.
mam ho asi tak 2 tydny ale moc jsem neletal, kdyz jsem to poprve zkusil spadl jsem a poskodili se mi ozubena kolecka..
objednal jsem si tedy nahradni set, po par dnech prisel a tak jsem se pustil do vymeny.
problem je v tom ze v setu neni one-way bearing do hlavniho kola, takze jsem ho z toho rozbiteho vyklepnul a naklepal do noveho..
vsechno jsem sestavil a chtel jsem to zkusit..
kdyz pridam plyn tak se sila neprenasi na hlavni hridel, jakoby se to protaci, asi to bude chtit to nove lozisko nebo nevim co s tim..
nevite nekdo?kde ho sehnat nejrychleji?nebo jestli tam pasuje nejake "univerzalni"?...
dekuji moc.
B.F.G.

#96 Příspěvek od B.F.G. »

Nenaklepl jsi ho tam náhodou naopak? Ono to totiž není jen ložisko, je to zároveň i spojka volnoběžky pro autorotaci. Zkus prstem točit hlavním rotorem na obě strany. Pouze na jednu by se měl motor otáčet a to pokud budeš točit rotorem proti směru hodinových ručiček. pokud se točí i doprava, tak to máš špatně.
Létání je věda
childintime

#97 Příspěvek od childintime »

ok zkusim to, ale mam takovy pocit ze to mam spravne ale uz to jaksi 'netesni' nebo jak bych to rekl, proste pri pridani plynu se to zacne tocit ale malo, protaci se to, nezabira to uplne..
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od ËWRYBADY »

čus.. tak právě jsem vyměnil regl. Místo toho origo jsem tam dal z Mini Titana. A.. Naprogramoval jsem ho a když jsem to chtěl zalítnout tak se rotor nezačal točit,protože si myslím , že motor změnil rotaci.. Prostě se točí na jinou stranu než má.. Co s tím mám dělat ,prosím poraďte. Dííííííííííík!!!!!!!!!
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
jirka_d

#99 Příspěvek od jirka_d »

Zkus mezi sebou prohodit některé dva dráty z těch tří co vedou od reglu k motru. Měl by změnit směr točení
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od ËWRYBADY »

Dík,taky jsem to myslel,ale bál jsem se aby se něco nepodělalo.. zejtra to zkusím a prohodím ty dva krajní a prostřední nechám co?? :wink:
Futaba 8FG
B.F.G.

#101 Příspěvek od B.F.G. »

Mno tomu motoru bude asi fuk, který dva přehodíš. :)
Létání je věda
raging

#102 Příspěvek od raging »

přesně tak,přehozením dvou libovolnych drátů se změní smysl otáčení motoru.
B.F.G.

#103 Příspěvek od B.F.G. »

childintime píše:ok zkusim to, ale mam takovy pocit ze to mam spravne ale uz to jaksi 'netesni' nebo jak bych to rekl, proste pri pridani plynu se to zacne tocit ale malo, protaci se to, nezabira to uplne..

Pokud spojka zabírá nedostatečně, nezbývá než ji vyměnit. Převodová kola se prodávají ve dvou variantách, buď se spojkou a vložkou, nebo bez.
Létání je věda
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od ËWRYBADY »

supr , tak jsem ty dva konektory přehodil a je to OK!! Dík všem..
Futaba 8FG
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od ËWRYBADY »

Ještě bych se chtěl zeptat,kdo máte ten regl z MT tak jak se vám hodně hřeje nebo jakou má pracovní teplotu ?? Dík
Futaba 8FG
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“