Úplně první expediční model - konzultace výběru

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
OndraBM

Re: Úplně první expediční model - konzultace výběru

#31 Příspěvek od OndraBM »

guchar: dík za uklidnění :) Pokud jde typ baterky, tak je model opravdu v pohodě, přímo na reglu jsou piny se switchem na nastavení právě Ni.. nebo Li.. baterky. Když se podíveš na obrázky, co má Mironet i jiní prodejci, je tam i obrázek reglu s rozpoznatelným switchováním nastavení typu baterky - tak tou LiPo jsem si byl už před nákupem jistý. Jen mě jirkacbx usměrnil stran té tvrdosti. A pokud jde o články, to mi už ten borec v MojeRC jednoznačně vysvětlil, že opravdu jedině 2S baterka (7.2 V), jakákoliv s vyšším napětím by tomu zřejmě škodila.

jirkacbx: tak jsem to i chtěl. Nejsem sice v téhle věci žádný odborník, ale načteno a nakoukáno něco mám, tak jsem se stranil hraček, jsem chtěl opravdový model, jen jsem to záměrně držel v nižší cenové hladině. Vyšlo to dokonale. Při dnešní procházce jsem si teda uvědomil, o čem asi je to dovážení a pravděpodobně se o tom opravdu zamyslím, protože když jsem potřeboval nějaké srázy vzít rychleji s rozjezdem, auto tak poskakovalo, že nedrželo potřebnou stopu. Jinak ale napomalo, silově, se chová podle mě skvěle. Dobře jsi doporučil, znovu dík!
guchar

#32 Příspěvek od guchar »

● OndraBM: Dík za upozornění na obrázky z Mironet stránek. Na 6. a 7. obrázku je mimo ONN OFF vypínač vidět i jumprové propojky a k nim příslušný štítek.
● Velmi dobře čitelný popis nastavení polohou Jumper propojek Li/Ni a režimů (F/B/R: Forward/Brake/Reverse F/B: Forward/Brake F/R: Forward/Reverse (Crawler mode)) je v *.pdf návodu Page 17 OPERATION MANUAL: AMXROCK RCX10 22432, 22433, 22434, 22435, 22458, 22459, 22460, 22461, 22462, 22463, Kde je popsána varianta motoru Page 15: 540 / 550 18T oder/or RPM < 20000 @ 7,2V for 3S LiPo or 9 NiMH (Page 17: 3x beep: 3S LiPo Battery detected)
OndraBM

#33 Příspěvek od OndraBM »

Jasně, chtěl jsem tím říct, že baterku jsem ladil k autu už před nákupem, a to mj. i tady. Výsledkem byla hromadná objednávka všeho s jistotou správnosti všeho a následné hladké, bezproblémové zprovoznění.
No a zřejmě bych podle manuálu mohl jezdit i na tu 3S baterku, ale to mi říkal ten chlapík v MojeRC, že jde o to, že bych s ní jezdil rychleji. Což a) vůbec nepotřebuji a b) to nechci byť i jen hypoteticky přetěžovat. Protože dodal, že on by, cituji: to tou 3S baterkou určitě netrápil. To pro mě, nezkušeného, bylo a je směroplatné. Koneckonců dost rychle to dovede jezdit i na 2S, víc ani nechci.
automet

#34 Příspěvek od automet »

jirkacbx:

Ja tu ale neporovnávam svoju hračku za 80 ečiek pre 8 ročného syna s hračkou /pardón modelom/ za 5 x toľko pre dospelého jedinca.
Ešte jazdíme jednu "hračku", napodobeninu traxxasu čo ide 70 km/h 4x4. Stála tiež okolo 80 eur. Už zažila pár kotrmelcov cca 100 cm vysokých, zatiaľ bez poškodenia.

Raz pár rokov späť som sa tak zbláznil a začítal, že som skoro objednal ten veľký traxxas summit za 800,- Eur, ale ma to prešlo. Teraz som kukal, že sa už nerobí, tak som na minulé Vianoce kúpil toho rýchleho zmrda.
Mára126

#35 Příspěvek od Mára126 »

Obecně se dá říct že větší kapacita baterie je k prdu, baterka je těžká a je umístěná vysoko, což způsobuje převracení při jízdě terénem. Další problém těchto baterií je použití vlastně čtyř článků kvůli kapacitě a blbě se pak balancují. Ale auto jede dlouho, to jo.
http://mara126.rajce.idnes.cz/
jirkacbx
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jirkacbx »

automet píše:jirkacbx:

Ja tu ale neporovnávam svoju hračku za 80 ečiek pre 8 ročného syna s hračkou /pardón modelom/ za 5 x toľko pre dospelého jedinca.
Ešte jazdíme jednu "hračku", napodobeninu traxxasu čo ide 70 km/h 4x4. Stála tiež okolo 80 eur. Už zažila pár kotrmelcov cca 100 cm vysokých, zatiaľ bez poškodenia.

Raz pár rokov späť som sa tak zbláznil a začítal, že som skoro objednal ten veľký traxxas summit za 800,- Eur, ale ma to prešlo. Teraz som kukal, že sa už nerobí, tak som na minulé Vianoce kúpil toho rýchleho zmrda.
Nejde o cenu modelu/hračky ,ale jde o funkčnost,dostupnost ND a případnou opravu.
automet

#37 Příspěvek od automet »

Keďže jazdíme tak 3 x do roka po 2 hodiny /na porovnanie lietam každý týždeň/ , tak by sa mi model auta asi moc nevyplatil.
jirkacbx
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jirkacbx »

Vezmu to z jiný strany pohledu :)
Táta rád lítá,syna baví co? Pokud auta a třeba i procházky,mizerně fungující hračka ho extra moc nenadchne a bude brzo zklamaný.
Ale dobře fungující model auta,co projede skoro vše,syna správně povzbudí a nadchne,že pak skoro táta přestane lítat,jen aby s klukem vyrazil do terénu. :-)
Když to vezmu podle sebe,větší a lepší model je dycky lepší :-D
Vloni jsem vnoučatům 3 - 6 let pořídil offroud auto 1/18.V bláhové představě,že jim to bude stačit na 3 roky.
Letos v červnu,cca půl roku s 1/18 se přihlásil nejmladší vnuk,3 roky věku,že by chtěl zkusit větší auto 1/10.V modelu je asi 15 000 Kč,po různých úpravách.Stahnul jsem mu výkon motoru a 2 hodiny jsem o něm nevěděl.Prostě si jen jezdil a jezdil a byl spokojenej.
A jelikož vidim,jak vnoučata a děti reagují na hračky a funkční modely,doporučuju pořizovat JEN funkční modely pro prcky.Občas s tim vyjede i starší generace,což je bonus.
Sice jsou funkční modely čehokoliv dražší,ale vrátí se to v zájmu dětí a omladiny pro rc modely.
Odpovědět

Zpět na „Auta“