Uzi XL v roce 2024 - Potensky
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Uzi XL v roce 2024 - Potensky
Ahoj, dnes mi jeden pán udělal velkou radost. Dostala se mi do rukou časová kapsle v podobě fungl nové stavebnice UZI XL od Potenského. Ten model se mi vždy líbil a pamatuji si, jak pěkně lítal Curlyho Uzi XXL s "velkým červeným".
Mohl by mi prosím někdo poradit, jaká serva v dnešní době frčí? Nepotřebuji servo za 49 korun, ale něco co rozumně funguje a není co kus to originál. Hlavně na křídélka to bude chtít něco slušného. Něco od Hitec nebo od Pelikána?
Mám tady nějaký archív v podobě HS55 nebo GWS-IQ100BB. Potom něco od kostky, zřejmě DSP 44MG (od roku 2016 DSM 44MG). Měl jsem dvě, jedno už se třese jak ratlík.
Přijímač bude ER4, motor CF2822 ze skladu, regulátor asi svleču nějakou osmnáctku a 3s1p 1000mAh baterky už snad najdu.
Díky za jakékoliv tipy. Člověk dnes hledá regulátor a všude na něj vyskakují p**é drony / coptery. Plošníky jsou v kurzu asi jako tesilové kalhoty.
Zdraví, Jirka
Mohl by mi prosím někdo poradit, jaká serva v dnešní době frčí? Nepotřebuji servo za 49 korun, ale něco co rozumně funguje a není co kus to originál. Hlavně na křídélka to bude chtít něco slušného. Něco od Hitec nebo od Pelikána?
Mám tady nějaký archív v podobě HS55 nebo GWS-IQ100BB. Potom něco od kostky, zřejmě DSP 44MG (od roku 2016 DSM 44MG). Měl jsem dvě, jedno už se třese jak ratlík.
Přijímač bude ER4, motor CF2822 ze skladu, regulátor asi svleču nějakou osmnáctku a 3s1p 1000mAh baterky už snad najdu.
Díky za jakékoliv tipy. Člověk dnes hledá regulátor a všude na něj vyskakují p**é drony / coptery. Plošníky jsou v kurzu asi jako tesilové kalhoty.
Zdraví, Jirka
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzi XL v roce 2024 - Potensky
Inspiroval bych se u rc-factory.cz v setech na osazení. Třeba: https://www.rc-factory.cz/vybaveni-k-rc ... ent-yak-55
Jinak za mě super vzpomínka, ale dnešní letadla jsou o dost dál.
- Bayeux
- Kontaktovat uživatele:
warhawk píše: Dostala se mi do rukou časová kapsle ...
... krásný a trefný výraz
I já mám kapslí habakuk, od Jirky Potenského jeho trojlístek viewtopic.php?f=6&t=90261&p=1516299&hilit=bomber#p1516299 , pak se našlo jeho házedýlko... mno až to rozlítám, bude to paráda!
Chtělo by to nějaký "RETRO sraz" alá pravěk Slowfly/Parkfly. Já myslím že UZIho má ještě stále bráška Steve, a i FSK se něco najde
Těším se na fotky ze stavby/hotového UZI !
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Inspiroval bych se u rc-factory.cz v setech na osazení. Třeba: https://www.rc-factory.cz/vybaveni-k-rc ... ent-yak-55
Díky Tome, to dává smysl. Zrovna tato serva se objevují všude. Ani bych se nedivil, kdyby je dělala jedna firma. Rozptyl cen je velký, stejně tak bude i rozptyl kvality. Zdají se mi však těžká. Projdu ještě další modely od RC factory.
Za mých mladých let byly slušné třeba X31, naro pico, atd. Vůbec serva od GWS jsou z mé zkušenosti slušné.
Jinak k tomu letovému projevu - vím, že jsme dnes jinde, ale moje ruce jsou stále tam kde byly před léty.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Bayeux píše:... krásný a trefný výraza gratulace...
I já mám kapslí habakuk, od Jirky Potenského jeho trojlístek http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=6 ... r#p1516299 , pak se našlo jeho házedýlko... mno až to rozlítám, bude to paráda!
Chtělo by to nějaký "RETRO sraz" alá pravěk Slowfly/Parkfly. Já myslím že UZIho má ještě stále bráška Steve, a i FSK se něco najde![]()
Těším se na fotky ze stavby/hotového UZI !
Díky. Junior/Bomber byly u začátku mého lítání. Nikdy jsem je neměl, ale utvořil jsem podle něj model "Budka" a pak různé další. POT025, 2x LiIon od Ládi Křivského, JES05 regulátor. JETI4 přijímač. Lítal jsem s ním před domem až do toho nešťastného incidentu s hasiči
Při hloubkovém úklidu jsem našel nějaké staré CD a DVD. No a na jednom byla i záloha staré RCManie. Resp. pár článků. Pak také Aviarium/Lomcovak/Slow-Fly Müller... Dva články jsou i moje. Budka a PotPol. Přidám pro pobavení.
Fotky budou a třeba i ze stavby. Těším se na to.
Začnu jen co máznu sousedku přes palici. Baba kyselá, pozdravit neumí.
Budu dále informovat v tomto vláknu o UZI.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Serva jsem přidělal k přepážce, kterou jsem zapustil. Vypadá to trochu inteligentněji. Hmotnost nehoním. Je to retro. 
To servo vlevo asi bude trochu víc namáhané když bude muset ohýbat ten tlustej drát při výchylkách...
To je 1,0mm? Dával jsem 0,8 a někde i 0,6mm, ušetří to hmotnost vzadu.
jyrry.webnode.cz
Jooo, tohle už nikdo dohromady asi nedáBayeux píše:... nějaký "RETRO sraz" alá pravěk Slowfly/Parkfly. ...
jyrry.webnode.cz
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, že to není ideální. Ono celá ta konstrukce je trochu poplatná době vzniku. Usazování ploch pomocí bambusových párátek je dost namáhavá činnost.jyrry píše:To servo vlevo asi bude trochu víc namáhané když bude muset ohýbat ten tlustej drát při výchylkách...
Ty lanovody jsem trochu zprasil, ale chodí to a nechám to tak. Zapomněl jsem je posunout nahoru kvůli "blimpům". Drát je 0.8mm.
V pátek bude zálet.
Jak píše Bayeux - Uzíka mám, původního XXL 
Měl jsem ho i na - už historických akcích v Mašůvkách
To už je tak dáááávno....
Snad bych zase i já někde mohl pohledat fotky z těchto dob. Server, kam jsem je dával už není, takže už zbývá jen můj arcichlív
Měl jsem ho i na - už historických akcích v Mašůvkách
To už je tak dáááávno....
Snad bych zase i já někde mohl pohledat fotky z těchto dob. Server, kam jsem je dával už není, takže už zbývá jen můj arcichlív
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Tak to poprvé letělo. Seřizování ještě bude, ale nebyla to tragédie. Nejvíce mě mrzí, že jsem objednával dvoje sady baterek, aby se ukázalo, že bude třeba dovažovat vepředu, a že ty větší a těžší dávají smysl
Ale nakonec jsem se rozhodl, že nahradím mé Turnigy z roku 2013. Sice ještě fungují, ale... 8)
edit: omlouvám se, je třeba točit krkem (nebo monitorem)
Ale nakonec jsem se rozhodl, že nahradím mé Turnigy z roku 2013. Sice ještě fungují, ale... 8)
edit: omlouvám se, je třeba točit krkem (nebo monitorem)
jyrry píše:Jooo, tohle už nikdo dohromady asi nedá
(To jediný éro s křidýlkama lítal ten jedinej chlap s vysílačem na krku. Občas ho vídám když se holím)
Náhodou jsem narazil na YT na kus historie.Třeba se tam někdo najde a třeba mě to Jirka odpustí že mu przním vlákno.Kameramana rozhodně nezajímaly jen ty létající modely.
[youtu_be]http://youtu.be/IVllCRnFYEM[/youtu_be]
jyrry píše:Jooo, tohle už nikdo dohromady asi nedá
(To jediný éro s křidýlkama lítal ten jedinej chlap s vysílačem na krku. Občas ho vídám když se holím)
fotka je taková mázlá, takže spíš identifikačně obtížnější. Ale někteří teenageři
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Náhodou jsem narazil na YT na kus historie.Třeba se tam někdo najde a třeba mě to Jirka odpustí že mu przním vlákno.Kameramana rozhodně nezajímaly jen ty létající modely.![]()
[youtu_be]http://youtu.be/IVllCRnFYEM[/youtu_be]
Zdá se, že to je ten rok kdy se lítalo na ledě. To ti odpustím. Někde se tam totiž pohybuji. Vyhrál jsem tehdy s hajzlprknem (drenalyn) sestřelování balónků a tudíž extru 230 od formoplastu. Lítala pak po mnoho led s Megou 16/15/8 a tříčlánkem. Bylo to skvěle lítající éro.