DX6i - pult

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
2lizard

DX6i - pult

#1 Příspěvek od 2lizard »

Aloha,
nedokázal by někdo vyrobit, pochopitelně za finanční obnos, pult k RC stanici Spektrum DX6i? Třeba z karbonu a nebo pexiskla? Plánek k tomu klidně udělám.

A nebo neznáte někoho takového? Případně někoho, kdo dokáže řezat pexisklo?

Koukal jsem po netu, zda bych nenašel něco originál, ale dle vyjádření AstraModels to prý nikdo nedělá a taky jsem nic nenašel.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bezmozek »

plexisklo se nejlíp řeže pilkou na železo a pak zabrousit, řezal jsem tak plexi 3-12mm a v pohodě. Ale musíš růčo, při "strojnim" obrábění má plexi tendence se tavit :roll:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
2lizard

#3 Příspěvek od 2lizard »

bezmozek píše:plexisklo se nejlíp řeže pilkou na železo a pak zabrousit, řezal jsem tak plexi 3-12mm a v pohodě. Ale musíš růčo, při "strojnim" obrábění má plexi tendence se tavit :roll:

A čím se brousí? Chtěl bych tam udělat oblouky - hlavně v horní části. Pokud bych je ořezal do nějakého tvaru a chtěl zabrousit brusným papírem, nechal bych na tom ruce.

A kde bych sehnal pexisklo o tl. cca. 5mm, nejlépe čiré a nebo kouřové - nejlépa Praha a okolí.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bezmozek »

Normálně šmirglem, na 5mm plexi to bude sranda pilkou buď srazit hrany a pak to dobrousit do oblouku, já to dělal dycky tak, že nahrubo jsem to zbrousil rašplí a pak smirek, nebo to udělěj lupínkovou pilkou a brousit budeš minimálně. Brousit smitek 400-600, pokud to chceš mít jó fajnový, tak 2000 pod vodou, ale stejně to bude mléčný. Pokud do toho budeš vrtat tak bacha, plexi má tendenci se vyštípnout, sice jak který, ale opatrně, takže netlačit na pil.. teda na vrtačku a hezky pomalu. :wink:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
2lizard

#5 Příspěvek od 2lizard »

A kde by se takové pexisklo dalo koupit? Koukal jsem na net, ale nic moc nenašel.

Koukám, že mladá ze mě bude mít radost, neb nemám dílnu, tu si provizorně vytvářím v obýváku a jí to nechávám uklidit. Protože já ihned po tvorbě již nemám čas na úklid - musím to jít přec vyzkoušet!
kroxigor

#6 Příspěvek od kroxigor »

Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Kovboj

#7 Příspěvek od Kovboj »

bezmozek píše:Brousit smitek 400-600, pokud to chceš mít jó fajnový, tak 2000 pod vodou, ale stejně to bude mléčný.

Co si pamatuju, tak na základce 'při dílnách' jsme jednou z plexi něco dělali a ty hrany po zabroušení se daly celkem snadno vyleštit pomocí měkkého hadru a obyčejné zubní pasty :wink:
fridlik

#8 Příspěvek od fridlik »

my jsme na základce brousili pilnikem na zelezo a potom smirglem a nakonec nakou pastou, pak to bylo normalne pruhledny
Hora
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hora »

Podle informací které mám, je možné pult zakoupit zde http://www.modellstudio.cz/index.htm cena cca do 800,-Kč, měl by to být pult stejný jako pro MX-12 a MX-16s (ale nemám to ověřeno zda je ten tvar opravdu shodný).
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
zelenáč
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zelenáč »

hm, není tam nic vidět, navíc maj nefunkční ceník...

našel jsem ho i tady (je to první, co mi vylezlo na seznam.cz po zadání pult mx12)

http://www.naradi-bartak.cz/modelarstvi ... -pulty.htm

Mají dva druhy...
jen nevím, jestli, popř. do kterého by ta naše DX6i šla. Nemá to někdo vyzkoušeno?

BRŇÁCI, CO SE TAM NĚKDO STAVIT S RÁDIEM?
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
Hora
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hora »

Volal jsem tam, brala mi to jen paní Vávrová, která ve firmě fakturuje, ale pana Vávru jsem nezastihl, proto dávám jen neověřené informace.

Ten dražší z tebou uvedeného odkazu má i uložné prostory, ale cena je téměř stejná jako za vysílačku DX6i z dovozu. :cry:
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Zao

#12 Příspěvek od Zao »

Ja pouzivam na DX6i ten pult z MX12. Rozmery jsou v zasade shodne, jen kovova hrazdicka na Spektre je lehce delsi a nezapadne do zlabku. Pres zlabek jsem nalepil suchej zip a tim vysilacku fixuji proti vypadnuti.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Hora
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hora »

To Zao: Díky, mohl by jsi nám udělat pár fotek a buď je dát na web nebo poslat. Jo ještě možná info od jakého výrobce ten putl máš, díky moc.
Zao

#14 Příspěvek od Zao »

Hora píše:To Zao: Díky, mohl by jsi nám udělat pár fotek a buď je dát na web nebo poslat. Jo ještě možná info od jakého výrobce ten putl máš, díky moc.

Pouzivam pult od Modell Studio, zakoupeny zde: http://www.rcm.cz/index.php?idmenu=261& ... 37&p_num=1

Jinak foto mas na mailu.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Walhalla »

Zao píše:
Hora píše:To Zao: Díky, mohl by jsi nám udělat pár fotek a buď je dát na web nebo poslat. Jo ještě možná info od jakého výrobce ten putl máš, díky moc.

Pouzivam pult od Modell Studio, zakoupeny zde: http://www.rcm.cz/index.php?idmenu=261& ... 37&p_num=1

Jinak foto mas na mailu.

mohl bych tez poprosit prosim o foto?

walhalla na seznam.cz?

predem diky
Odpovědět

Zpět na „Dílna“