Uhlíková F1H
Uhlíková F1H
Zdravím, zajímala by mě jedna věc. Viděl jsem na nějakém videu na YT že borec měl (asi) na nějaké zahraniční soutěži nějakou uhlikovou nebo kompozitovou F1H. Trochu jsem hledal na internetu a v podstatě skoro nic jsem nenašel. Chtěl bych se tedy zeptat, jsou nějaké plánky, nebo spíš stavebnice takových modelů někde dostupné?? Budu rád za Vaše rady a postřehy, možná i za srovnání s klasickou balzovou f1h.
-
Petr Budai
Re: Uhlíková F1H
Nejlepší způsob, jak se seznámit se stavem kategorie je otevřít si stránky Klubu leteckých modelářů ČR a v kalendáři akcí (https://svazmodelaru.cz/klem/kalendar-akci/) si najít soutěž v kategorii zde F1H, nejlépe zařazenou do Českého poháru a jet se tam kouknout. Není to jenom o kompozitové konstrukci, ale i o hlavici plné elektroniky, dohledávaček, výškoměrů.
- sharkmouth
Uhlíková nebo kompozitová F-1H je na soutěžích naprostým standardem, na to nemusíš do zahraničí. Na internetu je toho plno. Stavebnici u Peckové nebo Kostky určitě nekoupíš, ale třeba tady ano http://f1oleg.de/index.html
Šéftrenér volných ti taky něco připraví, ceník v příloze. Počítej ale s tím, že se jedná o špičkové nářadí za patřičnou cenu.
Občas někdo prodá svůj starší model, občas někdo umře, a zbydou po něm éra...
Stamov v příloze je taková klasika, pokud jde o konstrukci, je tam vše podstatné.
Možná hledáš tzv. celouhlíkové křídlo s jádrem z pěny a povrchem z biaxiálu, to u nás taky kluci mají, ale v malé míře.
Jak píše Petr, přijeď na soutěž, třeba zítra do Hořic, uvidíš. A pokud tě to vážně zajímá, napiš Pepovi Kubešovi, a vezmi od něj všechna čísla Volného letu, která ještě má. Jsou tam plánky, rady, návody.
Ale upřímně - začal bych jednoduchým dřevákem, který se naučíš vytáhnout, kroužit s ním, vypustit, a pokud tě to chytí, uvažoval bych o uhlíku.
Zdraví trenér F-1GHJ
Šéftrenér volných ti taky něco připraví, ceník v příloze. Počítej ale s tím, že se jedná o špičkové nářadí za patřičnou cenu.
Občas někdo prodá svůj starší model, občas někdo umře, a zbydou po něm éra...
Stamov v příloze je taková klasika, pokud jde o konstrukci, je tam vše podstatné.
Možná hledáš tzv. celouhlíkové křídlo s jádrem z pěny a povrchem z biaxiálu, to u nás taky kluci mají, ale v malé míře.
Jak píše Petr, přijeď na soutěž, třeba zítra do Hořic, uvidíš. A pokud tě to vážně zajímá, napiš Pepovi Kubešovi, a vezmi od něj všechna čísla Volného letu, která ještě má. Jsou tam plánky, rady, návody.
Ale upřímně - začal bych jednoduchým dřevákem, který se naučíš vytáhnout, kroužit s ním, vypustit, a pokud tě to chytí, uvažoval bych o uhlíku.
Zdraví trenér F-1GHJ
- Přílohy
-
- Ceník-F1B-F1A-finál (1).docx
- (3.08 MiB) Staženo 184 x
Díky za odpovědi, podívám se na to. Dřevěných F1H (nejen F1H, lítám i P30 a dřív taky házedla) mám plnou dílnu a lítám s nima dlouho, chci ale zkusit něco nového, co bude lítat.