Pomoct a Poradit se stavbou vetrone

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jano »

nemohla by isť trubka skrz kabinu - neviem či by neprekážala ?
do 2 doštičiek vyvrtať presné diery , nasunúť z vnutra kabiny ku krajom
trupu a prilepiť v spravnom mieste epoxydom .
Ak som spravne pochopil problem

obrazok http://www.akroforum.cz/download/file.php?id=478
celé : http://www.akroforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=380&start=0
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Doktor »

http://www.akroforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=380&start=0

Tak to je slušná práce. Koukám na to jako blázen. Klobouk dolů. 8O
Jano
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jano »

Doktor píše:http://www.akroforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=380&start=0

Tak to je slušná práce. Koukám na to jako blázen. Klobouk dolů. 8O

:D sa nezdá
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
DefUnct

#19 Příspěvek od DefUnct »

Tak nakonec se to vyresilo tak ze jsem zjiskal velkmi tuhy epoxid s nejakyma zeleznima pilama v nim nebo zeleznima casticema. Tim jsem z venku ti dirky zalepil a vnvitr jsem ten expoxid spojil mexi dirky a prilepil na tak 3cm3 kus trupu. Ohladil jsem to z venku a nechal pres noc.

Ted jsem se na to kouknul a vypada to celkem solidne....dnes vecer to jen doplnim ze predu a naposled uhladim aby to bylo co nejvic v originalnim tvaru a rekl bych ze zitra muzu ti dirky skrz to vyvrtat zas.

Probiral jsem v modelarstvi tu tkaninu a i kdyz se dohodlo ze by to zesililo bylo mi receno ze ten expoxid vybrany je vazne pevne tak se to da skusit bez a uvidet jak to bude drzet. Vubec se to nehne zatim tak jsem spkojen.

Diky za rady a pokud by to projevovalo nejakou slabost tak bych to asi ze vnitr obrousil trochu a zaplacal tkaninou :D
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.

Toro 900 (se stavi)

Podzemni tajnou laborator a anglicko-cesky slovnik.
1138
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od 1138 »

Jak pokracuje stavba?
Dostal jsem se k oprave sveho Filipa a resim podobny problem s kridly jako ty, pri poslednim padu jsem je dokazal oba koliky prelomit. Uz to mam odvrtane a pripravene nove otvory v kridle (mozna nejsou idealne rovne ale to by nemelo vadit, trup je novy a zatim bez der). Tak 3mm bukovina tam drzi docela pevne, nema kam utect, tak premyslim ze bych ji do kridla nelepil - az to zase zlomim, jen vytahnu zbytek a dam novy kolik. Nejake argumenty proti?
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od lubo1 »

1138 píše:Jak pokracuje stavba?
Dostal jsem se k oprave sveho Filipa a resim podobny problem s kridly jako ty, pri poslednim padu jsem je dokazal oba koliky prelomit. Uz to mam odvrtane a pripravene nove otvory v kridle (mozna nejsou idealne rovne ale to by nemelo vadit, trup je novy a zatim bez der). Tak 3mm bukovina tam drzi docela pevne, nema kam utect, tak premyslim ze bych ji do kridla nelepil - az to zase zlomim, jen vytahnu zbytek a dam novy kolik. Nejake argumenty proti?

Pochopil som to ta, že zalepíš kolíky do trupu?.... to neeeeeee
Laminát je tvrdý, krídlo v zásade mekké. Ak zalepíš kolíky do trupu a budeš nasúvať krídlo - potom sa tá diera v krídle vymačká..... Ak to zalepíš do krídla, tak sa to v ňom ani nehne a buk v lamináte to nevyvyklá. Ten zvyšok kolíka vyvrtaj najskôr tenším vrtákom - až potom vezmi správny rozmer. Ak ti vrták uhne- môžeš nepresnosť vyplniť lepidlom pri lepení kolíka. Bukový klík je tam na to, aby sa pri havárii zlomil a tak zachránil aspoň krídlo....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
1138
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od 1138 »

Myslel jsem to tak, ze bukovy kolik zasunu do kridla, sedne tam natesno, zarazi se o polystyren a nebudu to lepit. Princip pripevneni kridla zustava...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od lubo1 »

1138 píše:Myslel jsem to tak, ze bukovy kolik zasunu do kridla, sedne tam natesno, zarazi se o polystyren a nebudu to lepit. Princip pripevneni kridla zustava...

Pokiaľ to neprilepíš - vyčvachtá si to večšiu dieru....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
1138
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od 1138 »

Dobra, prilepim...
DefUnct

#25 Příspěvek od DefUnct »

Zdravim vsem! Tak staveni bylo velmi pomale protoze mezi rodinima vyletama a praci jsem na to nemel tolik casu. No..nakonec vse dopadlo dobre a v nedeli jsem jsi poprve zalital :D sice to byl kratky let ale skvely (priste jsi musim vpomenout nabit baterky..a jedna sada mi odesla)

Letal jsem ve velmi silnem vetru a musim rict ze to skvele letalo...s polovicnim plynem krasne stoupalo a drzelo misto ve vetru. S plnym to byla celkem raketa...jen jsem nestihal moc zvuky...od zhaviku jsem zvykli ze jsem vzdy slysel v jakem stavu je motor a tohle je tak tiche ze jsem slysel jen vitr takze chvilku me to trvalo jsi zvyknout :D

Nakonec staveni jsem vyresil jinak nez navrhoval manual a to tim ze serva byli namontovani v zadni casti trupu tesne pred otvroama pro kridelni srouby. Tim jsem tam skratil vedeni a jeste lepe vyresil misto pro baterky rx a regl.

Kdyz byli serva vepredu na pul v cockpitu jak doporucuje manual mel jsem tak blbe rozlozene to misto ze jsem nevedel jak to tam poradne vse uskladnit. Jeste k tomu by vedli bowdeni delsi a meandrujici trasou.

Ted je vse balancovane a jsem spokojen :D Je to dobre ero a asi fakt presne co jsem chtel. Plachti to dobre a je to i celkem lehke (musim to zvazit). Diky vsem za pomoc a rady 8)
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.

Toro 900 (se stavi)

Doktor
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Doktor »

Tak ať ti to létá! :D
1138
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od 1138 »

Taky se mi nezda umisteni serv v kabine, u meho otloukanka jsem musel dovazit spicku. Naopak zkusim dostat servo vyskovky az do kylovky, uvidime co to udela s tezistem.
DefUnct

#28 Příspěvek od DefUnct »

No prave ze to tezite me vyresilo to prehazeni vnitrni rozpolozeni. Ted mam motor...za nim je lipolka...za ni je regl a Rx...a pod trupove casty kde sedi kridla mam serva na zadni plochy.

Tim ze baterka je pozunuta o dobrych 10cm dopredu (cca) od originalni polohy znamena ze je to daleko vi vyvazene (ale nevim jake pouzivas baterky.)

Toro 900 (se stavi)

1138
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od 1138 »

Jojo, myslime to stejne. Az dodelam uchyceni kridel tak zkusim vnitrnosti nahazet do trupu a uvidime jak to klapne.
DefUnct

#30 Příspěvek od DefUnct »

Prosimte jaky mas dihedral na kridlech? Ja tam mam tak cca 3stup.

Potom az to bude poradne zaletane a tak tak to pak vratim do placata jak to bylo v baleni...jen by me zajimal jak to mas a jak to leta

Toro 900 (se stavi)

Odpovědět

Zpět na „Větroně“