Simulátor na TV

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
janch

Simulátor na TV

#1 Příspěvek od janch »

Kolegové, uvažuji pořídit vnukovi simulátor. Existuje nějaký co lze provozovat na dnešních TV?
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Simulátor na TV

#2 Příspěvek od Libor »

To je jen otázka počítače a TV. Počítač může být na TV připojen via HDMI kabel nebo bezdrátově via wifi.
Libor
janch

#3 Příspěvek od janch »

To ano, jen jsem myslel, zda neexistuje nějaká prima aplikace pro TV, Jako monitor to je jasné. Ještě poprosím, jaký dnes pořídit základní simulátor včetně ovladače ( vysílače ). Nechci aby ničil MC20.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
prikrylm

#4 Příspěvek od prikrylm »

Stručně (?):
- pokud je televize "androidí", tak teoreticky stejně jako na telefon/tablet. Ale nemám takovou televizi, nevyzkouším. Pokud lze sw nainstalovat, asi bude trochu problém s ovládáním.
- lze provozovat jakési RC simulátory v telefonu a obraz telefonu by mohl jít zrcadlit do televize. K telefonu lze připojit BT ovladač - vyzkoušeno na std RC rádiu, co umí být BT ovladač, televizi na zrcadlení namám.
- PC - tam už je výběr programového vybavení a ovládačů jednodušší. Výběr simulátorů větší, od zadarmo (PhoenixRC, PicaSim, MULTIPEX Simulator,...) po placené (např RealFligt, AccuRC,..).
- ovládání pro PC buď extra dokoupený "jakoRádio", std rádio, co má USB a umí být "jako joystick", jednoduchý převodník PPM na USB, plus existují ještě hybridní možnosti přenosu vzduchem.

Co konkrétně? Asi bych zkusil něco jednoduchého na nastavení na osahání - MultiFlight a na ovládání buď extra "rádio", nebo jen "čudlík", co se propojí s rádiem/přijímačem, co už mám. Tady je třeba řešení pro Graupner. Existují i levnější varianty "čudlíků"...

Pokud vím, že si simulátor řádně užiju a nechci zbytečně laborovat, klidně koupit celou "krabici" i s ovladačem. např. https://www.rcprofi.cz/realflight-train ... silac-slt6

Existují rádia, co umí krom std provozu s RC létajícími stroji, být i USB ovladač pro PC a jsou i rádia, co totéž umí přes BlueTooth.

Podrobněji na vyžádání. Šťastnou ruku při výběru.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#5 Příspěvek od pepin »

Cokoli androidáckýho a přez bluetooth má hodně veliký zpoždění — latenci— aby to mohlo kloudně fungovat pro věci jako letecký simulátor.

Zkuste si připojit bluetooth reproduktor k televizi a pustit film, nejdřiv hejbou hubou. Neni to otázka peněz. Je to daný tim systemem android/ bluetooth.

Ono to zpoždění -latence pro bluetooth reproduktor nejdpíš pujde srovnat přez položku synchronizace, ale zpožděně nejde hrát na tv na hudební nástroj, tenis, letat s modylkem na simulatoru.
janch

#6 Příspěvek od janch »

Koukal jsem, že na Alliexpresu prodávají ovladače ( vysílače) s USB. Musím vyhledat pro jaký SIM to je.
OK1VOX
prikrylm

#7 Příspěvek od prikrylm »

pepin píše: ned 02.02.2025 14:16 Cokoli androidáckýho a přez bluetooth má hodně veliký zpoždění — latenci— aby to mohlo kloudně fungovat pro věci jako letecký simulátor.
Zkouším ELRS rádio coby BT zařízení připojené k Androidu a krom toho, že se mi ještě nepodařilo rozchodit žádný RC sim :-/ tak arkády se s tím BT spojením ovládají slušně bez citelného zpoždění.

Rádio s USB výstupem vytvoří v PC "joystick", který je tak nějak univerzální a převážná většina RC simulátorů je umí použít. Jsou výjimky (PhoenixRC), ale spíš historické a dají se obejít a ten std USB "joystick" použít.
janch

#8 Příspěvek od janch »

OK1VOX
jio

#9 Příspěvek od jio »

S tím ovladačem z Ali bych byl opatrný (kdo ví, co k tomu přidávají za simulátor).

Dříve jsem koupil simulátor RealFlight a jeho součástí je ovladač ve tvaru rádia na USB. Když jsem koupil novější verzi, tak ta fungovala jen při první instalaci. A to se ještě aktivace podařila až po komunikaci s výrobcem simulátoru, kdy mi poslal nové ID protože s původním ID to nefungovalo. Po změně počítače už aktivovat opět nelze a simulátor prodali Horizon Hobby a tam není možné s nikým komunikovat a dávat $99.99 když opět není jistota, že to bude fungovat až zkoušet nebudu. A tak mi zůstal jen ovladač.

Zkoušel jsem s tím ovladačem zde doporučovaný https://www.rc-thoughts.com/phoenix-si ale ten se mi s ním nepodařilo zprovoznit. Možná je to jen rukama, ale strávil jsem s tím docela dost času a bezvýsledně. Holt to neumím. Takže ne každý ovladač (obvykle dvojitý joystick) nemusí jít použít.
janch

#10 Příspěvek od janch »

asi koupím ten co doporučuje kolega Prikryl
OK1VOX
pepin

#11 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: ned 02.02.2025 17:39tak arkády se s tím BT spojením ovládají slušně bez citelného zpoždění.

Slušně neznamená že to zpoždění tam není, nejlíp se dá testnout o čem mluvim---spojit třeba TV s bluetooth reproduktorem ale nechat hrát i reproduktor v televizi.

pepin

#12 Příspěvek od pepin »

Třeba tady to video a to jde jen o zpoždění přímo na tom přístroji s androidem, pokud by se uder do bubnu ještě přeposílal na jiné zařízení přez bluetooth, tak to trvá ještě déle

První tablet android, druhý tablet ipad--tam ta latence není.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Apple s tím problém nemá, ale android se k tomu postavil, že to nikdy řešit nebude --běžnému uživateli to nevadí a komu to vadí, stejně funguje přez věci od apple.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dagx »

pepin píše: ned 02.02.2025 18:52
Myslím že mluvíte každý o něčem jiném. Přenos zvuku přes BT je se zpožděním ale gamepad přes BT zpoždění nemá. Dlouhodobě si s tím hraju u emulace retroher. Miroring obrazu přes wifi 5g má zpoždění asi půl vteřiny a nic rychlejšího jsem nenašel. Na hry a simulator je to moc.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

dagx píše: ned 02.02.2025 20:42 Myslím že mluvíte každý o něčem jiném. Přenos zvuku přes BT je se zpožděním ale gamepad přes BT zpoždění nemá.
Tak s tím gamepadem přez bluetooth zkušenosti nemám, ale k applu mám bluetooth šlapku pro kytarové efekty a zpoždění má, na šlapku to ničemu nevadí, ale zpoždění tam je.

Ale proč jsem se o tom tady vubec zminoval----pokud zvolí variantu ovládání pomocí kabelu, má 100% jistotu, že když hne páčkou, okamžitě to bude mít na modelu odezvu.
prikrylm

#15 Příspěvek od prikrylm »

janch píše: ned 02.02.2025 17:55 asi koupím ten co doporučuje kolega Prikryl
Podle mě je TO sice zbytečně drahé, ale zase se s tím člověk nemusí bastlit, pokud nechce. Pokud nevadí bastlení, tak PPM - USB, s.bus-USB či jiný protokol na USB vyjde asi na 300 Kč i s konektorama a drátama.

---
BT zpoždění - video, podle mě, porovnává neporovnatelné. Tablety a programy úplně jiných cenových kategorií. :)
BT jako takové, taky úplně nestagnuje. Mám BT sluchátka, která používám i tam, kde se zpoždění pozná (momentálně Red Dead Redemption 2 ;-) ) a .. nepoznám. Kliknu "pal", slyším výstřel...

Pokud propojím std rádio (RC) s PC přes USB "čudlík", co se do něj strká PPM (spousta řešení), tak je délka odezvy minimálně 20 ms a víc.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“