Je fakt, že tu mám MX22 kterou už nepoužívám. Máš nějaký odkaz na zapojení toho převodníku?
Historický jsem.to.delal na COM port pro.FMS, ale už ani nevím z jakého vysílače
Simulátor na TV
Re: Simulátor na TV
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Nedaří se mi dopídit k nějakému exaktnímu popisu MX-22, ale vypadá to, že disponuje "trainer" portem (3,5mm jack), ze kterého lze získat PPM signál. Jak je konektor zapojený jsem zatím nenašel, ale...
Pokud už mám PPM signál, tak nejjednodušší je ten PPM-USB "čudl" koupit. Třeba toto. Píšou sice na FlySky, ale tím bych se nenechal zmást. Umí to PPM, což je takové hodně univerzální.
Pokud bych chtěl bastlit, tak třeba arduino ppm-usb projektů je poměrně dost. Existují i projekty, co konvertují s.bus, tam by se dal připojit výstup přijímače a použít rádio bezdrátově.
Zkusím nezapomenout a prohrabat svou bordelbednu, možná se tam ještě ten čudl najde. Je možné, že už jsem ho někomu věnoval, ale jistě TO nevím. Za poštovné bych když tak poslal. Já ho určitě nepoužiju, moje rádio umí USB přímo.
S trochou snahy se dá joystick zprovoznit jako propojení PPM signálu do mikrofonního vstupu - https://sourceforge.net/projects/smartpropoplus/ - není TO složité, ale taky ne úplně triviální a "trochu to šumí". Ale zase je to prakticky zadarmo.
Pokud už mám PPM signál, tak nejjednodušší je ten PPM-USB "čudl" koupit. Třeba toto. Píšou sice na FlySky, ale tím bych se nenechal zmást. Umí to PPM, což je takové hodně univerzální.
Pokud bych chtěl bastlit, tak třeba arduino ppm-usb projektů je poměrně dost. Existují i projekty, co konvertují s.bus, tam by se dal připojit výstup přijímače a použít rádio bezdrátově.
Zkusím nezapomenout a prohrabat svou bordelbednu, možná se tam ještě ten čudl najde. Je možné, že už jsem ho někomu věnoval, ale jistě TO nevím. Za poštovné bych když tak poslal. Já ho určitě nepoužiju, moje rádio umí USB přímo.
S trochou snahy se dá joystick zprovoznit jako propojení PPM signálu do mikrofonního vstupu - https://sourceforge.net/projects/smartpropoplus/ - není TO složité, ale taky ne úplně triviální a "trochu to šumí". Ale zase je to prakticky zadarmo.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jenže ono to není jen o PPM->USB, ale také o tom, co pak leze do toho USB a co umí simulátor pozřít.prikrylm píše: pon 03.02.2025 10:04 Nedaří se mi dopídit k nějakému exaktnímu popisu MX-22, ale vypadá to, že disponuje "trainer" portem (3,5mm jack), ze kterého lze získat PPM signál. Jak je konektor zapojený jsem zatím nenašel, ale...
Jednotlivé simulátory mají jiné kódování dat a tím i svůj vlastní převodník. I když jsou dostupné i univerzální klony, s jedním PPM vstupem a přepínáním výstupu pro různé simy.
Dík za všechny rady. Pokud bych tom pořizoval pro sebe, tak bych se nějakého baštou nebál, ale pro vnuka potřebují, který nebydlí u nás něco finálního.
Mx22 má DCS výstup a pravděpodobně i výstup PPM do vsazovaciho modulu.
Mám tu ještě MC20 hott, ale u USB píší , že je na aktualizaci FW při vypnutém vysílači.
Mx22 má DCS výstup a pravděpodobně i výstup PPM do vsazovaciho modulu.
Mám tu ještě MC20 hott, ale u USB píší , že je na aktualizaci FW při vypnutém vysílači.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Co jsem zkoušel a případně četl, tak krom PhoenixRC všechny simy používají std joystick. A i PhoenixRC lze obejít.zdzd píše: pon 03.02.2025 11:30 Jednotlivé simulátory mají jiné kódování dat a tím i svůj vlastní převodník. I když jsou dostupné i univerzální klony, s jedním PPM vstupem a přepínáním výstupu pro různé simy.
MultiFlight, PicaSim, AccuRC, PhoenixRC, všechno jsem minimálně otestoval a s tím std joystickem.
DCS je to správné místo, kde vzít PPM.
Z pinu v šachtě modulu možná malinko pozor, může tam být signálem PPM modulované napětí baterie, tedy vcelku vysoké napětí, které ten "čudlík" nemusí snést.
V obou případech bych u starších rádií raději napětí prověřil (stačí hodně jednoduchý osciloskop nebo pohled na schema/desku/návod), případně vyrobil napěťové přizpůsobení v podobě odporu a zenerky.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Phoenix, Realfligh, Reflex...prikrylm píše: pon 03.02.2025 12:05 Co jsem zkoušel a případně četl, tak krom PhoenixRC všechny simy používají std joystick. A i PhoenixRC lze obejít.
MultiFlight, PicaSim, AccuRC, PhoenixRC, všechno jsem minimálně otestoval a s tím std joystickem.
DCS je to správné místo, kde vzít PPM.
Z pinu v šachtě modulu možná malinko pozor, může tam být signálem PPM modulované napětí baterie, tedy vcelku vysoké napětí, které ten "čudlík" nemusí snést.
V obou případech bych u starších rádií raději napětí prověřil (stačí hodně jednoduchý osciloskop nebo pohled na schema/desku/návod), případně vyrobil napěťové přizpůsobení v podobě odporu a zenerky.
Mají svoje.