V Lidlu a Kauflandu
Parkside v Lidlu a Kauflandu
Ještě takovou malou připomínku - Parkside není už výhradní značka jenom Lidlu, taky Kaufland to má v běžném sortimentu... už tak rok, možná déle...
https://www.kaufland.cz/m/parkside/~54803/
https://www.kaufland.cz/m/parkside/~54803/
jyrry.webnode.cz
Re: V Lidlu a Kauflandu
● Po stránkách Kauflad accu nářadí (hlavně vrtací šroubováky a vrtačky) jsem krátce proletěl. Cenové spektrum nabídky PARKSIDE (možná je to sortimentem) je tam zcela jinde než Lídl. I tak dík.
● Zmiňovaný typ Parkside tohle nejspíš nedá. Nic méně s postupným předvrtáním 2, 3, 4 a 5 mm by mne zajímal výsledek použití KUŽELU https://www.az-hobby.cz/c/zahrada/tezba ... aci-kuzely
● Řekl bych, že to je spíš je práce pro nářadí z kategorie rázové utahováky. (PARKSIDE: Uvolňovací točivý moment: max. 1 898 Nm Točivý moment: max. 1 356 Nm (Nebo 230V 500 a 100 Nm) )
● Schwarz-Gruppe (Osoba dle Forbes: Dieter Schwarz, přes 100 mil. US dolarů) Jde o to aby si každý našel, to o čem má dojem, že je tam doma. (Je na to zvyklý.)
● Zmiňovaný typ Parkside tohle nejspíš nedá. Nic méně s postupným předvrtáním 2, 3, 4 a 5 mm by mne zajímal výsledek použití KUŽELU https://www.az-hobby.cz/c/zahrada/tezba ... aci-kuzely
● Řekl bych, že to je spíš je práce pro nářadí z kategorie rázové utahováky. (PARKSIDE: Uvolňovací točivý moment: max. 1 898 Nm Točivý moment: max. 1 356 Nm (Nebo 230V 500 a 100 Nm) )
● Schwarz-Gruppe (Osoba dle Forbes: Dieter Schwarz, přes 100 mil. US dolarů) Jde o to aby si každý našel, to o čem má dojem, že je tam doma. (Je na to zvyklý.)
Naposledy upravil(a) guchar dne stř 12.02.2025 14:02, celkem upraveno 2 x.
Kaufland + Lidl = jeden majiteľ. V podstate tam kde je Lidl aj Kaufland sa jedná o kanibalizmus.
Re: Od pondělka/čtvrtka v Lidlu
To vyjádření je poměrně nepřesné. Před podvybitím chrání pokud s tím pracuješ kdy vrtačku odstaví.Janek2 píše: stř 12.02.2025 11:47 V návodu se ještě mj. píše:
"Akumulátor je chráněn před úplným vybitím. Integrovaný ochranný obvod automaticky vypne zařízení, když je baterie vybita. V tomto případě se sklíčidlo přestane točit."
Naopak, pokud s tím nepracuješ, tak naopak ten akumulátor vybíjí. sice velmi pomalu, ale přece. Pokud tedy akumulátor vyjedeš až do vybití a pak ho necháš ležet do příštího léta, tak může být načatý.
No, ono to je stejně celkem jedno - protože ty články v tom budou (kvalitou) jako obvykle censored a ještě je důležitý, kolik vůbec odebírá ta elektronika v tom když je to v tom stavu kdy už to nejde zapnout - protože v tom bývají celkem zásadní rozdíly. To samý je otázkou jak v tom funguje (je navržený) ten balancer, protože po zkušenostech s některými produkty z té země, kdy to vzniklo, tak ta elektronika není v tom jako ochrana článků, ale jako naprosto jasný kurvítko.zdzd píše: stř 12.02.2025 14:50 To vyjádření je poměrně nepřesné. Před podvybitím chrání pokud s tím pracuješ kdy vrtačku odstaví.
Naopak, pokud s tím nepracuješ, tak naopak ten akumulátor vybíjí. sice velmi pomalu, ale přece. Pokud tedy akumulátor vyjedeš až do vybití a pak ho necháš ležet do příštího léta, tak může být načatý.
Mj, pokud se mi podaří najít chvilku volného času, tak mě čeká výměna baterek v té PASL4000 - svítilna dobrá, ale vlastní články nejspíš peklo - za dva roky jsou úplně KO.
Takže až to kuchnu, tak pokud si vzpomenu, napíšu co v tom bylo a hlavně v jakém stavu - za ty dva roky.
zdzd píše:
"To vyjádření je poměrně nepřesné. Před podvybitím chrání pokud s tím pracuješ kdy vrtačku odstaví."
Napsal jsem jen to, co je napsáno v návodu. A napiš mě, který výrobek je dnes stoprocentní? A ještě k tomu, když je to za 390 kč.
"To vyjádření je poměrně nepřesné. Před podvybitím chrání pokud s tím pracuješ kdy vrtačku odstaví."
Napsal jsem jen to, co je napsáno v návodu. A napiš mě, který výrobek je dnes stoprocentní? A ještě k tomu, když je to za 390 kč.
Když se uživí oba a to s poměrně velkými prostory ve městě s 13 264 obyvateli, tak jim to ani moc nevadí.automet píše: stř 12.02.2025 13:19 Kaufland + Lidl = jeden majiteľ. V podstate tam kde je Lidl aj Kaufland sa jedná o kanibalizmus.
Pozn. Je tu ještě Hruška, Penny, Albert, Tesco plus pár malých obchodů.
Má zkušenost je u baterkového nářadí poněkud jiná. Baterka, která je součástí nářadí vydrží více než baterka jako náhradní díl od autorizovaného prodejce. Podobně to je i s autobaterkou.MPml píše: stř 12.02.2025 15:58 No, ono to je stejně celkem jedno - protože ty články v tom budou (kvalitou) jako obvykle censored...
Ale co já, já jsem jen obyčejný uživatel a za oponu nevidím.
@jio » stř 12.02.2025 19:04 I moje prehistorická zkušenost. Zejména otevřené Pb, kdysi koupené s novým autem cca +12 měsíců, oproti těm dalším měněným.
Oni to majú dobre spočítané.jio píše: stř 12.02.2025 18:01 Když se uživí oba a to s poměrně velkými prostory ve městě s 13 264 obyvateli, tak jim to ani moc nevadí.
Pozn. Je tu ještě Hruška, Penny, Albert, Tesco plus pár malých obchodů.
Pracujem tiež v sieti obchodov a tretinu máme v strate, ale aj tak sa ju oplatí dotovať. Nakoľko nejde iba o stratu, ale aj o zabratie miesta konkurencie.
Síce by sme ušetrili "stratu", ale v konečnom dôsledku by mohla tá relatívne malá strata byť 10x väčšia na úbytku tržieb veľkej predajne...
Netuším, co za baterky prodává autorizovaný prodejce - protože všelijakým obchodníkům s lecčíms se snažím u problematických produktů (obecně i baterky) vyhnout. Ano, jistě lze koupit ještě tragičtější věc než do toho číňan v prvovýrobě dá.jio píše: stř 12.02.2025 18:04 Má zkušenost je u baterkového nářadí poněkud jiná. Baterka, která je součástí nářadí vydrží více než baterka jako náhradní díl od autorizovaného prodejce. Podobně to je i s autobaterkou.
Ale co já, já jsem jen obyčejný uživatel a za oponu nevidím.![]()
A s baterkama kategorie "konkrétní vyzkoušený typ od konkrétního výrobce koupený od transparentního oficiálního distributora" obecně nepamatuju, že bych za posledních dvacet let (spíš víc) měl nějaký zásadní problém.
U autobaterky je to naopak typické - když si někdo koupí nějakou baterku a nevyresetuje BMS (u většiny novějších aut absolutní nutnost), tak je to sázka na jistotu. Problém je mezi židlí a klávesnicí
To samý u většiny UPS - pokud se pouze vymění baterka a nevyresetuje ta eprom, tak ta UPS tu novou baterku s 100% jistotou zlikviduje do pár měsíců.
Jinak co se týče těch tragických zkušeností s baterkama - bylo tu o tom kdysi i vlákno - doporučuju si všimnout, odkud ty baterky byly, a kdo to vlákno zakládaljio píše: stř 12.02.2025 18:04 Má zkušenost je u baterkového nářadí poněkud jiná. Baterka, která je součástí nářadí vydrží více než baterka jako náhradní díl od autorizovaného prodejce. Podobně to je i s autobaterkou.
Ale co já, já jsem jen obyčejný uživatel a za oponu nevidím.![]()
https://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1560277#p1560277
Když jsme tady u těch baterií, tak bych si dovolil jen tak trochu odbočit. Kdysi u nás v práci (někdy koncem sedumdesátých a v osumdesátých letech) se koupily nové olověné baterie, které se nabily, pak se z nich vylél elektrolyt a dala se do skladu. Když jsem se ptal borca co měl nabíjení na starosti, tak mě řekl, že jakmile bude potřeba do nějakého stroje(traktor, nákl. auto), tak se do ní naleje elektrolyt a okamžitě je provozuschopná. Už si nepamatuji, kdo mu to takto poradil, snad prodejce...nevím. Ale vím, že jsem se tomu tenkrát tak trochu divil.
Co vy na to?
Co vy na to?
Normálna prax.
Elektrolyt je proste nabitý /alebo ako to nazvať/ a akonáhle ho takto naleješ do batérie, tak je batéria plne funkčná.
Motobatérie sa kupovali tak, že si dostal suchú baterku a v plastovej nádobke elektrolyt. Nalial si ho tam a mohol si jazdiť.
Elektrolyt je proste nabitý /alebo ako to nazvať/ a akonáhle ho takto naleješ do batérie, tak je batéria plne funkčná.
Motobatérie sa kupovali tak, že si dostal suchú baterku a v plastovej nádobke elektrolyt. Nalial si ho tam a mohol si jazdiť.
automet píše: Normálna prax.
Tak jo. Já jsem si myslel, že když je v té baterii určitá vlhkost z toho elektrolytu a vzduch, tak jestli nedochází delším skladováním k jejímu samopoškozování.
Tak jo. Já jsem si myslel, že když je v té baterii určitá vlhkost z toho elektrolytu a vzduch, tak jestli nedochází delším skladováním k jejímu samopoškozování.