KAVAN V20

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Petronel

Re: KAVAN V20

#61 Příspěvek od Petronel »

V Pardubicích jsem si Kavanem V20 hrál už koncem ledna, co byla u kluků v Modelcentrum volně vystavena k osahání a také se mi líbila. Čisté linie, dobře rozvržená, rozumně se mi držela, mohl jsem si ji programovat apod. Za mě dobrý počin, určitě pro řadu modelářů výborná volba.
Přílohy
IMG_4719.jpeg
IMG_4715.jpeg
IMG_4706.jpeg
IMG_4703.jpeg
mr.ricardo
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od mr.ricardo »

Zdravím pánové,
po pár letech pauzy si zase začínám lepit :) no, chtěl bych vyměnit moji obstarožní otlučenou Turnigy 9 za něco modernějšího, pěkného. Vždy mě lákal Jeti, DS-12 by pro moje potřeby bohatě stačila, ale zaujal mě parametry i tenhle Kavan V20. Programování opentx jsem už zapomněl, takže jestli se budu znovu učit systém, tak je mi celkem jedno, jestli ethos nebo jeti. Mám většinou větroně, kanálů mi stačí 8, náročnější nastavení moc nevyužívám, ale základní telemetrii bych určitě chtěl. Pro Kavan mluví trochu to, že mám 3 přijímače frsky. Máte někdo srovnání těchto dvou vysílačů, co se týká kvality, dostupnosti náhradních dílů, cenově vychází plusmínus stejně.
T9x FrSky, El Marabu XL, e-Hawk, Guppy 2, Ardea ve vystavbe
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od warhawk »

Ahoj, nemůžu hodnotit ten Kavan, ale Radiomaster TX16S MK2 znáš?
Je to taky povedený kousek.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Libor »

mr.ricardo píše: pát 17.01.2025 8:59 Kavan V20
DS-12
TX16S MK2
Cenově to je opravdu cca stejné Kavan V20 a Jeti DS-12. TX16S MK2 je méně jak za polovic.
Kavan V20 je už dost cihla, Jeti DS-12 a TX16S MK2 jsou lehčí. Do ruky preferuji rádia kolem 750g.
Kavan V20 a TX16S MK2 vychází lépe cena přijímačů i dalšího příslušenství a při potřebě dalších kanálů už ty kanály umí, u DS-12 se musí dokoupit.
Kdybych to měl seřadit podle technického provedení tak Jeti DS-12, Kavan V20, TX16S MK2.
Jeti drží zpětnou kompatibilitu, u Kavan V20 to tak není a protože to je rebrand FrSky, trochu bych se bál i této komplikace.
TX16S MK2 je dostatečně levný, abych se nebál nějakých šachů výrobce.
Fungují všechny tři :-) Třeba s tím TX16S mám nalétáno opravdu hodně a nebyl žádný problém. Náhradní díly jsem řešil jen u Jeti - ulomený přepínač a nákup kniplu s přepínačem a žádný problém.
Libor
prikrylm

#65 Příspěvek od prikrylm »

Pokud Kavan, tak ne raději přímo FrSky? Ve verzi "jen" ACCESS, ACCST má FrSky X18, která se mi teda držela mnohem líp, je o kus levnější, hezčí :) a tak... A není to "rebrandované" rádio a má servis v ČR.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
mr.ricardo
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od mr.ricardo »

Hm, ta X18 není špatná, a cenově je zajímavá. Jdu si to pročíst...

Děkuji všem za rady, ta X18 mi přijde jako ideální pro mě. Vypadá kvalitně vyrobena, hezky zakulacena, bude se lepe drzet nez kavan, proti TX16 ma displej nad pakama, i recenze to ma pochvalné. No, proti T9x bude všechno pokrok. S ethosem se nějak poperu, na ty funkce, co používám, to snad nebude takový problém.

edit2: Tak abych to uzavřel, po víkendovém vyčerpávajícím studiu, nakonec jsem objednal Radiomaster TX16, pro moje potřeby naprosto dostačující vybavené rádio. Takže se uvidíme ve vedlejším vláknu o EdgeTX :) , kam dorazím s otázkama ... Za ušetřený peníz si radši postavím éro.
T9x FrSky, El Marabu XL, e-Hawk, Guppy 2, Ardea ve vystavbe
zdenek-kun

#67 Příspěvek od zdenek-kun »

Ahoj, tak za týden budu majitelem V20
Máte už někdo zkušenosti s multimodulem 4in1 v ní ?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“