Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#1486 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: pon 05.05.2025 17:37 Add řidičky...u vrchlíků co jsou udělané správně, volné řidičky být mužou...ve smyslu odtokovka křídla je rovná.
ZDZD už mi to ve vedlejším vláknu vysvětlil---pokud jsem to pochopil správně, komorový hadr muže mít a má skutečně řidičky na volno.

tady ten singl, pouze jedno hadrový musí být ty řidičky v tahu a seštelované přesně-doladí se jimi v podstatě profil-moje doměnka--asi by byl při výrobě problém to jen šnurama nastavit ----profil odtokovky přesně na rozdíl od komorového padáku kde je ten profil daný---odšitý, navíc on je co jsem tak pochopil stejně každý nový skutečný paragliding křídlo před prodejem zalétaný a doštelovaný.

asi by to tak mohlo být i u toho jednokomorovýho, pokud by nevadilo zákazníkovi, že pokud ho bude prodejce doladovat a doseřizovat, bude hold stát minimálně desetkrát víc.
graup15

#1487 Příspěvek od graup15 »

Jo...sorry, ja si nějak nevšiml, že jde o single skin...
Tam ano, tam to musí být vyvázane vše presne a v tahu.
Isoroku Jamamoto

#1488 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

Na tu Aquila LX lehačku jsem zvědavej, taktéž jde do toho pro držení při startu strčit ruka, to je super.
Je to teda už velké hebedo.. :)
[youtu_be]https://youtu.be/_e8ix7ORhxU?feature=shared&t=233[/youtu_be]
Isoroku Jamamoto

#1489 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

Našel jsem i nějaké první pohledy do útrob, možná vám to něco připomíná. :D
Ty rychlovyndavací a zastamdací desky jsou fajn, baterka tam půjde dát i vzhledem
k velikosti kravská, při ráně by ta deska mohla jen propružit a baterka zůstat na svém
místě. Jen to umístění serv speedu mě tam dráždí, jsou tak nějak v místě, kam se dává
zátěž, PunkRock XXL je má geniálně schované. Jak to bude s těžištěm netuším.

1.jpg
2.jpg
graup15

#1490 Příspěvek od graup15 »

https://www.facebook.com/dalibor.steda

V posledním příspěvku jsem dal k sobě videa obou firem o obou nových lehačkách.
Jako Aquila je zase parádní obal..a totální hnus uvnitř.
PunkrockXXL je vcelku fajn obal a mnohem propracovanější vnitřek, kterému se zase tak moc vytknout nedá.
Isoroku Jamamoto

#1491 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

Díky za odkaz. Totální hnus to za mě rozhodně není. Pokud je to funkční, nemám s tím problém, není to na výstavu. Optika je ale skvělá.
PunkRock XXL má skvělý vnitřek, po mírné úpravě pozice pilota bude za mě skvělá i optika, ale je to jen drobnost a můj pohled. Normální člověk, což nejspíš nejsem, tohle asi řešit nebude.

Uvidím jak stranová stabilita, Aquila stabilní podle všeho bude. Z Ascendus akčního promo videa bych za to ruku do ohně ještě nedával.
Vypadá to asi taky OK, ale chci vidět víc.
Isoroku Jamamoto

#1492 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

To je paráda! Jinak chlapík má asi devět životů, nejdřív dostane za letu infarkt, pak zase schrastí až na zem s parakrosnou.
Existuje specifický druh lidí, o který si zubatá pravidelně láme kosu.. :D

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Alf

#1493 Příspěvek od Alf »

Zdravím pánové.
Rád bych se zeptal jestli bude problém pod Stable 2.1 pověsit krosnu od Para Sky.
Létám teď Weguse s touto krosnou a rád bych ji použil i pod Stable. Nevím totiž jaká je rozteč závěsu pro Stable doporučována, Para Sky má 140mm, kolik má Noah od RC Para netuším.
Děkuji za případnou odpověď.
graup15

#1494 Příspěvek od graup15 »

Ono je to de fakto uplně jedno...a v pohodě pod vrchlík od Rc_para aviation podvěsíš krosnu od Rc-parasky.
Obecně čím je větší rozteč hrazdy (samo do nějaké rozumné hranice) tím je to lepší.
Já mám na mém Rocketu2 hrazdu od Ceficsu..tzn menší rozteč. A lítám s tím uplně v pohodě.
Na obrázku máš rozteč origo Rocketa a na druhém jak jsem vymyšlel větší hrazdu..nakonec jsem to nechal na te menší.
490750368_2196096440849768_4958707676995101489_n.jpg
491236041_2196096494183096_3273972318668168368_n.jpg
Alf

#1495 Příspěvek od Alf »

Ahoj. Děkuji za odpověď.
Já zatím přemýšlím co koupit po Wegusovi. Líbí se mi Trance od Para Sky, ale děsí mě pětikilová krosna. Proto pošilhávám po tom Stable 2.1.
Od padáku chci hlavně klidný maketový projev. Jen si v pohodě poletovat, adrenalinu a řízení si užiju dost při soutěžích F5J.
Mi na Wegusovi vadí vlastně jen to, že po kolapsu většinou nezregeneruje jde to až do země. Ale je taky možné, že by se zpátky nenafouknul žádný, nemám to jak porovnat, tady v okolí Ostravy neznám nikoho dalšího, kdo by s padákem létal.
zdzd

#1496 Příspěvek od zdzd »

Alf píše: úte 13.05.2025 18:04 Ahoj. Děkuji za odpověď.
Já zatím přemýšlím co koupit po Wegusovi. Líbí se mi Trance od Para Sky, ale děsí mě pětikilová krosna. Proto pošilhávám po tom Stable 2.1.
Od padáku chci hlavně klidný maketový projev. Jen si v pohodě poletovat, adrenalinu a řízení si užiju dost při soutěžích F5J.
Mi na Wegusovi vadí vlastně jen to, že po kolapsu většinou nezregeneruje jde to až do země. Ale je taky možné, že by se zpátky nenafouknul žádný, nemám to jak porovnat, tady v okolí Ostravy neznám nikoho dalšího, kdo by s padákem létal.
Jak tak čtu přání, tak TRANCE Ti je opravdu nesplní...
Alf

#1497 Příspěvek od Alf »

A co by jsi tedy doporučil? Budu rád za každou radu.
graup15

#1498 Příspěvek od graup15 »

Ahojky
Ten Stable 2.1 bude naprosto perfektní.
A nebo si vyber něco od Cefics Punkair a taky budeš max spokojený.
Mužu tě ubezpečit, že např řada CrossAlps skoro nejde v luftu zbořit...právě i díky této vlastnosti s hadráky mužu lítat extremně vysoko.
Tam se totiž na stabilitu musím spolehnou. A ještě víc když jdu ve spirále dolů..
graup15

#1499 Příspěvek od graup15 »

Alf píše: úte 13.05.2025 18:20 A co by jsi tedy doporučil? Budu rád za každou radu.
Nakonec se jukni...

https://www.facebook.com/dalibor.steda
zdzd

#1500 Příspěvek od zdzd »

Alf píše: úte 13.05.2025 18:20 A co by jsi tedy doporučil? Budu rád za každou radu.
Ono záleží na tom, jak tě děsí cena.

Hledal bych tady https://shop.cefics.com/flying-models/p ... ers/wings/ hybrid tě asi nezklame.

Výkonný je
https://shop.cefics.com/flying-models/p ... brid?c=168

Odolný a blbuvzdorný je
https://shop.cefics.com/flying-models/p ... brid?c=168

Spousta lidí spokojeně létá s
https://shop.cefics.com/flying-models/p ... -2.2?c=168
https://shop.cefics.com/flying-models/p ... lack?c=168

Mám ty první dva. Jak jsem je pořídil, prodal jsem INFINITY i TRANCE. Startovací i letové charakteristiky jsou úplně někde jinde.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“