Problém s mvvs 3,5ccm
-
Dr. Ničitel
Problém s mvvs 3,5ccm
Zdravím, začal jsem se stavbou svého prvního spalovacího modelu. Model jsem vybral simplexe od Hořejšího a motor jsem na model bazaru koupil žhavíka mvvs 3,5 s laděným tlumičem. Nejdřív běhal na stojanu bez tlumiče bez problémů, ale jak jsem přidal tlumič, tak asi po 10ti vteřinách běhu se začal ozívat divný kovový zvuk, a přijde mi že stratil i výkon. Čím větší má motor otáčky tím je to horší. Vůbec tomu nerozumím a nevím jestli je to normální, nebo ne. Někde jsem četl, že by to mohlo být chudým motorem nebo ložisky ale nevím.
S jehlou jsem kroutil různě na obě strany a nic to nezměnilo.
Předem děkuji za rady.
Ps. To malý výkon může být tím že jsem samouk co občas dostane radu od jiných samouků a ještě jsem nepřišel na to, jak motor správně naladit.
Tady je odkaz na video s problémem :
https://youtube.com/shorts/nHIYlUHoFA8? ... HA6C9a0dbp
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
S jehlou jsem kroutil různě na obě strany a nic to nezměnilo.
Předem děkuji za rady.
Ps. To malý výkon může být tím že jsem samouk co občas dostane radu od jiných samouků a ještě jsem nepřišel na to, jak motor správně naladit.
Tady je odkaz na video s problémem :
https://youtube.com/shorts/nHIYlUHoFA8? ... HA6C9a0dbp
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
- jirkacbx
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s mvvs 3,5cc
Jaký palivo a jak teplá/studená svíčka?
Palivový filtr bych asi vyndal a pokud mně pamět neklame,stát se to může
,měl by to být 3jehlový karburátor.
Proti palivový trysce by měla být ještě vzduchová tryska a tu taky doštelovat.Ale je to už 40 let,co jsem tohle provozoval,můžu se mýlit.
Na videu neni vidět,že bys teploměrem měřil teplotu,kolik motor měl?
Řekl bych,že žádný extra nevhodný kovový zvuky z toho nelezou. Možná by chtěl zvuk s odstíněním výfuku či z jiný strany.
Palivový filtr bych asi vyndal a pokud mně pamět neklame,stát se to může
Proti palivový trysce by měla být ještě vzduchová tryska a tu taky doštelovat.Ale je to už 40 let,co jsem tohle provozoval,můžu se mýlit.
Na videu neni vidět,že bys teploměrem měřil teplotu,kolik motor měl?
Řekl bych,že žádný extra nevhodný kovový zvuky z toho nelezou. Možná by chtěl zvuk s odstíněním výfuku či z jiný strany.
-
Dr. Ničitel
Re: Problém s mvvs 3,5ccm
Aha, moc děkuji. Svíčka je teplá os max, a palivo FAI 80% methylu a 20% ricinu. Zkusím co půjde.
-
Dr. Ničitel
Aha, moc děkuji. Svíčka je teplá os max, a palivo FAI 80% methylu a 20% ricinu. Zkusím co půjde.
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Normální zvuk. Nějaké čtení k tématu zde: https://www.kolmanl.info/index.php?show=sm_serizeni
Libor
Klasická rada, kterou zde dostává snad každý nováček. Dej si do profilu místo, kde se pohybuješ, může se ti ozvat někdo z okolí, se kterým osobně problém probereš a on ti (snad) poradí. Další, najdi ve svém okolí modelářské letiště, nebo plac, kam se chodí létat, navaž kontakty a opět je vysoká pravděpodobnost, že najdeš rádce. Lepší jednou vidět, než 100x psát.
Hitec Aurora 9X
Odhadem
motor bez tlumiče běhal bez tlakování do nádrže.
Vynechám všecho „proč“ a „nač“, ale.
Zkontroloval bych průchodnost palivového filtru.
Pak bych nastartoval motor bez připojeného tlakování. (pro test)
S připojeným tlakováním bych při přidávání plynu současně přidával nebo ubíral na palivové jehle.
(podle chování motoru)
Seřídil bych maximální otáčky a pak bych teprve ladil volnoběh.
Simplexe doporučuji s křidélkami (nepamatuji si jestli jsou malované na originálním plánu)
S touto 3,5 – lkou to bylo bomba éro. Letovku jsem měl 1250g a lítalo to úplně všechno možný.
Přeji hezký den
rh
PS jen připomínám - nestát při ladění v okruhu vrtule
motor bez tlumiče běhal bez tlakování do nádrže.
Vynechám všecho „proč“ a „nač“, ale.
Zkontroloval bych průchodnost palivového filtru.
Pak bych nastartoval motor bez připojeného tlakování. (pro test)
S připojeným tlakováním bych při přidávání plynu současně přidával nebo ubíral na palivové jehle.
(podle chování motoru)
Seřídil bych maximální otáčky a pak bych teprve ladil volnoběh.
Simplexe doporučuji s křidélkami (nepamatuji si jestli jsou malované na originálním plánu)
S touto 3,5 – lkou to bylo bomba éro. Letovku jsem měl 1250g a lítalo to úplně všechno možný.
Přeji hezký den
rh
PS jen připomínám - nestát při ladění v okruhu vrtule
Setkal jsem se s tím, že byla ucpaná trubička na tlumiči, která slouží pro tlakování nádrže. Přesněji - u nového tlumiče byla zcela neprůchodná, stačilo provrtat a motor šlapal jako víno.
Sundal bych zadní víko a mrknul na vůli na spodním oku ojnice. Třiapůla Brno bylo pověstná tím že na záběh spotřebovala jednu ojnici.
Pokud byla zabíhaná blbě....blembondo píše: stř 04.06.2025 18:37 Sundal bych zadní víko a mrknul na vůli na spodním oku ojnice. Třiapůla Brno bylo pověstná tím že na záběh spotřebovala jednu ojnici.
Něco pro Bfu blbě bylo /kuželovitost výbrusu/ když to ostatní mvvsky nedělaly. Málo kdo měl odvahu se s tím při záběhu ne.rát a točit to aby se nafukovala horní část vložky a hlavně se to pořádně ohřálo.
-
Dr. Ničitel
Motor jsem kupoval použitý z druhý ruky takže nevím jak byl zaběhnut. Já ho nechal vyběhat jednu nádrž a pak jsem se ho pokoušel naladit a to je jiný příběh o mojí neschopnosti
Kdyžtak co se s takovým motorem dá dělat, dá dělat? Dá se někde koupit nová ojnice nebo se to nevyplatí?
Kdyžtak co se s takovým motorem dá dělat, dá dělat? Dá se někde koupit nová ojnice nebo se to nevyplatí?
-
Dr. Ničitel
Co je to SZ?
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Soukromá zpráva tady na stránkách - hledej vpravo nahoře.