Ber to s rezervou,nic méně mě hodně překvapilo jak se vítr a termika chová jak jsem začal jezdit na tom serfu. Hodně jezdim na rybníku doleva doprava tak plus minus co bych doleva doprava létal s modýlkem. Pocitově se na zemi zdá a je to i tak, že směr větru jde z určitěho směru, ale vubec to tak není, při těch prujezdech termickými poryvy pokud teda do větru kecá i termika vjiždim do zon kde pocitově vitr fouká, ale v plachtě není, pak se tim posunu do mista kde už se vitr opře do plachty ale po pár metrech z toho zase vyjedu. Prostě mefunguje to tak, že vitr fouká ten den třeba rychlostí 3 ms a když přijde stoupák, pořad tam fouká tim směrem 3ms jen to v tom mistě stoupá nahoru, ani náhodou, před tim stoupákem to klidně fouká obráceně jak si to saje ten stoupák a když vyjedu z toho stoupáku tak to samé.
Třeba kluci, co tam umějí na serfech opravdu hodně dobře— tedy jeden člověk

v poho prosviští rybník komplet zleva doprava a opačně ve skluzu v podstatě na ustálený rychlosti ale né proto, že jemu pořád fouká vítr stejně do plachty ale asi spíš proto, že on v těch občasných poryvech jede tak rychle, že i dírou ve vzduchu a tou rychlostí jak jede už ta plachta tim profilem a tou rychlostí jízdy vytvoří dostatečný vztlak ty větrné díry proletět, projet k dalšimu táhnoucímu směru větru.
Všimnul jsem si toho i u sebe, že kdyz jedu a ustojím to rychle, pocitově táhne vítr přez celý rybník, když jedu pomalu, tak jedu rychlostně pouze skokově podle toho kde a jak zrovna cestou fouká. Na tý vodě je krásně vidět ty pruhy kde je to zčeřený a kde ne a opravdu je překvapivý že co 10/20m je to uplně jinak a to tak že hodně jinak.
Co jsem tim chtěl říct, podle mě je ti uplně k prdu v podvečerním beztermickém bezvětří si váhově doladit ero— rcparagliding bo až bude foukat a bude termika bude to fungovat jinak— jooo za mirnýho větriku a kroužení pouze v jedné bubline to bude třeba super, ale ve chvíli kdy je potřeba přeletět do jiný bubliny bude nižší váha zase problém to k ní doletět bez výraznějšiho vyklesání.