Regulátor V-Good versus Turnigy Plush

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Regulátor V-Good versus Turnigy Plush

#1 Příspěvek od kocispavel »

Zdravím,
Do dvoumetrového větroně , hmotnost 2 kg, jsem instaloval regulátot V-Good 60A https://www.bighobby.cz/regulator-otace ... bit-2-6s-/.
K tomu motor Propdrive 35 - 42, 1250 kv, vrtuli 11x6, baterii 3000 mAh / 3S. První let dobrý, při druhém regulátor začal pípat a stáhnul otáčky na 40 % výkonu.
Následovalo nouzové přistání. Zkusil jsem kalibraci plynu, vše se zdálo v pořádku. Nyní jsem zkoušel znovu, 1 let dobrý, při druhém opět stažení plynu a nouzák.
Konzultace s Big hobby - takto je regulátor nastavený při přehřátí nebo proudové špičce. Doporučen silnější regulátor.
Přitom v dalším větroni ( rozpětí 3 metry, hmotnost 3 kg) mám regulátor V-Good 40 A a stejný motor a vrtuli a tam zatím v pohodě .
Uvažuji o změně, za 60A bych dal Turnigy Plush 80 A https://hobbyking.com/en_us/turnigy-plu ... 1-1-0.html
a místo 40A bych dal Turnigy Plush 60 A.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky za rady.

Pavel
pepin

Re: Regulátor V-Good versus Turnigy Plush

#2 Příspěvek od pepin »

Jeden z problému jsou letní vedra, i vypnutý regulátor když je model na slunci muže být ohřátý v trupu na 40/50 stupnu. Mě ted v těch vedrech začal jeden model s 50A regulátorem také snižovat výkon, tak jsem dal 60 A ale stejně byl po přistání horký víc než se mi zdálo přijatelné.

Tady v tom modelu mám nedostatečné odvětrání, motor vcelku teplotně přijatelný, baterie taky jen vlažný ale regulátor i předimenzovaný v tom vedru topí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

Používám regly V-GOOD s dmychadly i s vrtuláčky od 12 do 40A (zatím) a pípají mi jen když napětí baterky poklesne pod nějakou mez.
Pravda, mám to proudově trochu naddimenzované, tak o 20-30%, abych regly mohl mít úplně uzavřené v modelu, s minimálním přístupem chladicího vzduchu.
jyrry.webnode.cz
Jiri

#4 Příspěvek od Jiri »

Turnigy a V-Good jsou IMHO prakticky to samé, jen jiný brand. Fungují na ně stejné programovací karty.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“