Radiomaster Pocket
Re: Radiomaster Pocket
Telemetrická data spojení 4in1 FS-iA10B přenese, zobrazení si člověk musí trošku nacvakat sám - tedy v nastavení modelu na obrazovce telemetrie vybrat, co se má zobrazit.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Mám problém.
Sestava příjmače FS-IA6B FS-CAT01 FS-CVT01 funguje s Radiomastrem TX16 naprosto v pohodě. Je v něm OPENTX.
Koupil jsem si Pocket s EDGE CC2500 a následně i IRX4 lite .
S novou sestavou mi funguje přenos napětí baterie v modelu, ale výškoměr "kecá", stejný příjmač i čidla, jiný vysílač s EDGE
Výška minus 1005 metrů teplota minus 362 C. Nereaguje na změnu výšky.
Řešil jste to někdo ?
oldai
Sestava příjmače FS-IA6B FS-CAT01 FS-CVT01 funguje s Radiomastrem TX16 naprosto v pohodě. Je v něm OPENTX.
Koupil jsem si Pocket s EDGE CC2500 a následně i IRX4 lite .
S novou sestavou mi funguje přenos napětí baterie v modelu, ale výškoměr "kecá", stejný příjmač i čidla, jiný vysílač s EDGE
Výška minus 1005 metrů teplota minus 362 C. Nereaguje na změnu výšky.
Řešil jste to někdo ?
oldai
Podivné.. detekce čidel funguje normálně?
Napadlo mě - u FS2A se dá v rádiu nastavit, jak se má Rx "chovat", krom jiného je tam volba s.bus/ibus... Jestli je zapnuté s.bus nemusela by externí čidla fungovat. Tohle bych asi zkusil prověřit.
---
-362°C je trošku renonc, ne? TO tak nějak nejde...
Napadlo mě - u FS2A se dá v rádiu nastavit, jak se má Rx "chovat", krom jiného je tam volba s.bus/ibus... Jestli je zapnuté s.bus nemusela by externí čidla fungovat. Tohle bych asi zkusil prověřit.
---
-362°C je trošku renonc, ne? TO tak nějak nejde...
Pocket radiomaster popřel platné fyzikální zákony.
Nejenže ukazuje teplotu nižší než dosud uznávaných -272 asi,
ale zobrazuje teplotu dvakrát a stejně šíleně a přitom různě. S různým ID.
Na -1005 metrů výšce Pocket trvá. tlak +4000 a víc.
Mám navolený PWM, IBUS, napěťové čidlo zobrazuje správně , kontrolováno voltmetrem.
Asi se tímto přestanu trápit. Pocket jsem koupil k hračkám do jednoho metru. Tam mám stejně příjmače 4k váha 2gramy
U větších poletuch nehraje váha 850 gramů TX16S zásadní roli při přenášení.
I tak bych ocenil radu zkušených kolegů modelářů.
dik oldai
Nejenže ukazuje teplotu nižší než dosud uznávaných -272 asi,
ale zobrazuje teplotu dvakrát a stejně šíleně a přitom různě. S různým ID.
Na -1005 metrů výšce Pocket trvá. tlak +4000 a víc.
Mám navolený PWM, IBUS, napěťové čidlo zobrazuje správně , kontrolováno voltmetrem.
Asi se tímto přestanu trápit. Pocket jsem koupil k hračkám do jednoho metru. Tam mám stejně příjmače 4k váha 2gramy
U větších poletuch nehraje váha 850 gramů TX16S zásadní roli při přenášení.
I tak bych ocenil radu zkušených kolegů modelářů.
dik oldai
Zjevne spatne nadetekovane sezory. S FlySky nemam osobni zkusenost, bude muset poradit nekdo jiny.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Koupil jsem si tento vysílač jako výzvu jestli zvládnu Edge TX, a pak do malých poletovadel. Narazil jsem na problém, že odezva na dlouhý stisk SYS, MDL atd. je stejná jako při stisku krátkém, což v podstatě znemožňuje nastavení. Než zkusím reklamaci chci se ujistit, že jsem nepominul něco podstatného. Prosím znalé o radu. Děkuji!
U Pocketu není "dlouhé MDL/SYS" potřeba...
Co vím, tak jediné "dlouhé MDL", je v nastavování modelu, kdy to dlouhé MDL zobrazí stav kanálů. Nějaké "dlouhé SYS", jestli na něco je, tak jsem snad nikdy nepoužil.
Obecně ČB a barevná rádia, i když zvládnou "to samé", tak se ovládají malinko jinak (při použití touchscreenu úplně jinak
).
Co vím, tak jediné "dlouhé MDL", je v nastavování modelu, kdy to dlouhé MDL zobrazí stav kanálů. Nějaké "dlouhé SYS", jestli na něco je, tak jsem snad nikdy nepoužil.
Obecně ČB a barevná rádia, i když zvládnou "to samé", tak se ovládají malinko jinak (při použití touchscreenu úplně jinak
Díky! Budu zkoušet dál. Zatím jsem zkoušel podle RiMr(a)(Taranis)
Díky! vypadá to, že to pomůže hodně.
Možná přímo: https://manual.edgetx.org/bw-radios ?
Díky! Už jsem si stáhl a s překladačem přeložil. Teď ještě převést do praxe.