Číslo účtu
Číslo účtu
Mám takovou zkušenost s kterou si zatím nevím rady. Při nákupu na eshopu jsem hned po odsouhlasení přístoupil k platbě převodem. Neotvíral jsem meil kde se automaticky objeví zpráva s platebními údaji .Vzal jsem prostě ty platební údaje přímo jak se vygenerují na eshopu. Vše dobře dopadlo. Asi po měsíci jsem na stejném eshopu zase nakupoval . Objevilo se tam stejné číslo účtu jak při předchozím nákupu. Tentokrát jsem ale platbu odložil a otevřel jsem meil kde bylo uváděné jiné číslo účtu . Nebylo mi to jasné tak jsem na eshop zavolal.Paní mi řekla že to napraví . Poslala mi zprávu o dosud nezaplacené objednávce s vybídkou na zaplacení ale zase na úplně jiné číslo kde nebyl ani kod banky.Nákup jsem odložil. Nerozumím tomu .Zřejmně jde o nějaké automatické generování .Mněl jsem za to že by to číslo účtu mělo být stále stejné. Jak to tedy je?
koksák
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Číslo účtu
Jsou firmy co mají více účtů a to i u různých bank. Třeba mají k jednomu účtu pohodlné API nebo jen z historie, kdy to bylo uvnitř banky rychlé.
Za mě tedy není problém, že mají více účtů.
Ně funguje, že se dá poslat malá částka a tím se dozvím, čí je účet. Pak třeba platit. Ale nepoužil jsem to už dávno.
Za mě tedy není problém, že mají více účtů.
Ně funguje, že se dá poslat malá částka a tím se dozvím, čí je účet. Pak třeba platit. Ale nepoužil jsem to už dávno.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Ano, potvrzuji co rika Tomas. Treba kdyz kupuji plyn do zasobniku, tak je jine cislo uctu na inkaso, jine na fakture a jine jsem dostal, kdyz jsem zjistil ze inkaso neodeslo (prasatko bylo prazdne).
Firmy majú častokrát viacero účtov z rôznych dôvodov, môžu mať jeden na predávaný tovar, druhý na poskytovanie služieb. Prípadne iný na platenie prevodov, iný na inkasá, iný pre zahra. platby a podobne. Účtovníčka by to mala byť schopná aj pri použití iného účtu správne napárovať k obstarávanej službe/tovaru. Ak nie, vždy je možnosť telefónu, prípadne mailu.
Takto funguje už veľa firiem, hlavne tých väčších.
Takto funguje už veľa firiem, hlavne tých väčších.
Dík za informaci , mne prostě zmátlo že ke zmněně čísla účtu došlo v rámci jednoho nákupu.Jak píšete možné to je .
koksák