Číslo účtu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
kokeš

Číslo účtu

#1 Příspěvek od kokeš »

Mám takovou zkušenost s kterou si zatím nevím rady. Při nákupu na eshopu jsem hned po odsouhlasení přístoupil k platbě převodem. Neotvíral jsem meil kde se automaticky objeví zpráva s platebními údaji .Vzal jsem prostě ty platební údaje přímo jak se vygenerují na eshopu. Vše dobře dopadlo. Asi po měsíci jsem na stejném eshopu zase nakupoval . Objevilo se tam stejné číslo účtu jak při předchozím nákupu. Tentokrát jsem ale platbu odložil a otevřel jsem meil kde bylo uváděné jiné číslo účtu . Nebylo mi to jasné tak jsem na eshop zavolal.Paní mi řekla že to napraví . Poslala mi zprávu o dosud nezaplacené objednávce s vybídkou na zaplacení ale zase na úplně jiné číslo kde nebyl ani kod banky.Nákup jsem odložil. Nerozumím tomu .Zřejmně jde o nějaké automatické generování .Mněl jsem za to že by to číslo účtu mělo být stále stejné. Jak to tedy je?
koksák
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Číslo účtu

#2 Příspěvek od TomasC »

Jsou firmy co mají více účtů a to i u různých bank. Třeba mají k jednomu účtu pohodlné API nebo jen z historie, kdy to bylo uvnitř banky rychlé.

Za mě tedy není problém, že mají více účtů.

Ně funguje, že se dá poslat malá částka a tím se dozvím, čí je účet. Pak třeba platit. Ale nepoužil jsem to už dávno.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od warhawk »

Ano, potvrzuji co rika Tomas. Treba kdyz kupuji plyn do zasobniku, tak je jine cislo uctu na inkaso, jine na fakture a jine jsem dostal, kdyz jsem zjistil ze inkaso neodeslo (prasatko bylo prazdne).
automet

#4 Příspěvek od automet »

Firmy majú častokrát viacero účtov z rôznych dôvodov, môžu mať jeden na predávaný tovar, druhý na poskytovanie služieb. Prípadne iný na platenie prevodov, iný na inkasá, iný pre zahra. platby a podobne. Účtovníčka by to mala byť schopná aj pri použití iného účtu správne napárovať k obstarávanej službe/tovaru. Ak nie, vždy je možnosť telefónu, prípadne mailu.
Takto funguje už veľa firiem, hlavne tých väčších.
kokeš

#5 Příspěvek od kokeš »

Dík za informaci , mne prostě zmátlo že ke zmněně čísla účtu došlo v rámci jednoho nákupu.Jak píšete možné to je .
koksák
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“