Naopak LiFePO bych se nebál.
Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Já se ze sady LiIon 10s8p neposral, jen jsem po jejím požáru dlooooouho likvidoval následky
jyrry.webnode.cz
Ale já ti tehdy přece radil že je nesmysl pájet si sadu ze samostatných članku když tehdy šlo v poho koupit z činy origo poskládanou sadu 36v 4 p jen je třeba ty sady pospojovat pro jizdu paralelnějyrry píše: úte 07.10.2025 21:11 Já se ze sady LiIon 10s8p neposral, jen jsem po jejím požáru dlooooouho likvidoval následky![]()
V každym připadě předpokládam že když ti blafla, bylo to při nabijení, nikoli vybijení.
V autě jen vybijim.
Jinak s lifepo to tak uplně v poho neni minimálně z jednoho duvodu, plně nabitý je ten článek na cca 3,6 voltu, pak spadne po nabití na 3,3 voltu, ačkoli je plně nabitý, pokud ho ted opět připojiš na nabiječku, opět se bude nabijet, ačkoli už je nabitý.
S lifečkama jsem byl v poho v těch kapacitách 2,2 ah, co mam ted tu lifepo4 100 Ah tak už tak v poho a optimistický nejsem, rozhodně bych ji nikdy nevyměnil pro soláry v obytnáku za olovo s pocitem jak jsem na to vyzrál.
Joo je super ten poměr rozměru na kapacitu, ale jinak je to ve finále docela fest problém mit life ošefovaný přez solary tak aby to nebylo opravdu nebezpečný.
Už jsem to tady několikrát zmínil, manželka bydlí jinde a já nepotřebuji mit na kuchynský lince friták ale pájku a vrtačku
To není zlý nápad. Už jsem viděl ohřívat guláš na žehličce a míchat vrtačkou. Stačilo vhodně nastavit teplotu a otáčky.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Úsměv píše: stř 08.10.2025 11:21 To není zlý nápad. Už jsem viděl ohřívat guláš na žehličce a míchat vrtačkou. Stačilo vhodně nastavit teplotu a otáčky.![]()
Já jsem hroznej bordelář a hlavně shromaždovač, mě se na neco hodí i papir ze sámošky od sekaný, to je fakt beznaděj, já když jsem chodil vyhazovat odpadky do popelnice na sidlišti tak to bylo vždy padesát na padesát jestli toho domu nepřinesu vic než jsem šel vyhodit.
Nojo no, co nadělám. Dnes jsem ale nakonec večer odjel na ranou, v nejhoršim to zitra zase zabalim a pojedu domu, ale předpověd uplně beznadějně nevypadá a bojim bojim že spiš to ted bude nějakou dobu jen horší.
Chvilkama slunečno a docela i teplo, teda na řijen.
Dneska příjemné odpoledne a tak byl čas na zálet nových aeroplánů - jedna čirá nostalgie po padesáti letech
a zálet moderny, moje první roura...
Dnes to bylo super.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
U nás to už začalo.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Dnes už je to beztermický deklý, tak jen motorová svahovačka se Swiftem.
V cca 9 hodin vyrazil nahoru jeden dědula s rogalem, tak jsem zvědavej jestli posvahuje nebo to bude jen sletík, jde to hodně od severu tak je to bez termiky spíš na prd.
V cca 9 hodin vyrazil nahoru jeden dědula s rogalem, tak jsem zvědavej jestli posvahuje nebo to bude jen sletík, jde to hodně od severu tak je to bez termiky spíš na prd.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Musilovo prkno?rodzr píše: čtv 09.10.2025 18:05 Dneska příjemné odpoledne a tak byl čas na zálet nových aeroplánů - jedna čirá nostalgie po padesáti letech
-
Jirka Schifi Zatec
Ahoj kluciii a nebo Heyerovo prkno.

-
Jirka Schifi Zatec
Asi neeee,to melo myslim delsi cumak.

Jestli to na fotce dobře vidím, má to i "retro" dotvořený profil zvednutím klapek nahoru. To mě od podobných plánků odradilo, když jsem začal kreslit svá samokřídla bez šípu. Přišlo mi škoda profil tím tak poněkud znehodnotit a navíc tím posílit vzpínání křídla při vyšších rychlostech.
jyrry.webnode.cz
Ono to dřív u bezmotorových modelů na svah asi moc nevadilo, já jsem si kdysi nějaký metrový nebo něco přez metr postavil samokřidlo podle modeláře, možná právě to prkno, určitě to mělo delší čumák, chodil jsem s tim letat s klukama na divčí hrady a letalo to velice dobře, na modely jako sagita to samozřejmě nemělo ale zase to vyvážila ta nepochroumatelnost při přistávání.jyrry píše: sob 11.10.2025 8:28 má to i "retro" dotvořený profil zvednutím klapek nahoru. Přišlo mi škoda profil tím tak poněkud znehodnotit a navíc tím posílit vzpínání křídla při vyšších rychlostech.