Takže když bylo v ČSSR všehovšudy 100 vysílaček, nebyl problém.
Situace stejná, jen se bude tlachat o jiném "technickém výdobytku".
A už ani ne u piva, ale jen "virtuálně". :-/
Prosím Tě nepiš opravdu naprosté nesmysly s nějakýma 200prikrylm píše: úte 04.11.2025 22:53 Tak když bylo v Rakousko-Uhersku celkem ~200 aut, tak taky nebyly potřeba řidičáky. Až se aut vyrojilo víc, přišel úředník... a ... dokážu si představit ty diskuse u piva, jak ti úředníci chtějí nějaké nesmyslné zkoušky, přece jezdíme odpradávna, tak proč nějaké zkoušky. Strašlivé tady ty novinky. A klasické povozy už aby člověk pohledal a taková to byla krása.... úplně to slyším.
Takže když bylo v ČSSR všehovšudy 100 vysílaček, nebyl problém.
Situace stejná, jen se bude tlachat o jiném "technickém výdobytku".
A už ani ne u piva, ale jen "virtuálně". :-/
No, nevím - podle mě poslední velký akce co v Práglu bývaly bylo "létáme pro Vás" nahoře na Letný - a dokážeš si představit, že by se něco takového (velikostí a tím s čím vším se tam tehdy lítalo) udělalo na tom samým místě dneska?TomasC píše: úte 04.11.2025 23:48 Samozřejmě, dnes je v technické zábavě velká konkurence.
Nicméně skoro 100 modelářů, tak to je běžná pražská liga na Letné. Některé akce F5J taky stovka.
Mimochodem? Kde to přesně v Kyjích bylo? Z obrázků nerozluštím.![]()
V mapě to asi narychlo přesně nenajdu - ale bylo to v prostoru bývalého vojenského cvičiště na Čihadle a muselo tam být kdysi celkem dost místa - protože před válkou se tam údajně dělal i plachtařský výcvik ("A").TomasC píše: úte 04.11.2025 23:48 Samozřejmě, dnes je v technické zábavě velká konkurence.
Nicméně skoro 100 modelářů, tak to je běžná pražská liga na Letné. Některé akce F5J taky stovka.
tak jsem při rychlém kafi a oddpočinku od kicadu chvilku hledal - a ejhle - mazecTomasC píše: úte 04.11.2025 23:48 Samozřejmě, dnes je v technické zábavě velká konkurence.
Z hřebene Čihadel směrem na Hostavice, k Rokytce. Ještě v 60. a 70. letech velká pláň.TomasC píše: úte 04.11.2025 23:48 Samozřejmě, dnes je v technické zábavě velká konkurence.
Vpodvečer jsem koukal do ortofotomap (https://ags.cuzk.cz/archiv/?start=lms - je to takový peklo - běží to akorát v některých prohlížečích a ještě jak kdy a musí se vypnout blokace čehokoli) - a tam to nevypadá, že by to směrem dolu - na jih z toho hřebene bylo - protože je tam daleko větší svah (ostřejší), než si z doby kdysi (40 let zpět) matně pamatuju, navíc byl tam nějaký asi sad a je to podle mě k té Rokytce málo místa, vadí tam trať. Nějaký fotky jsou i na Geologické službě (bohužel jen z lomu - svahu a moc nový) https://fotoarchiv.geology.cz/cz/search/?fulltext=kyje a tam to taky nevypadá na celkem rovinu, kde by to šlo udělat. Mě se spíš zdá pravděpodobnějšísibcat píše: čtv 06.11.2025 6:32 Z hřebene Čihadel směrem na Hostavice, k Rokytce. Ještě v 60. a 70. letech velká pláň.
No, to je skvělý to video - koukám, že když prší, tak ta Rokytka se s tím taky příliš nexxreTomasC píše: pát 07.11.2025 12:53 ten link je SUPER !!
Rozhledna Doubravka (ze dřeva) je obrostlá stromy. Výhled do blízkého okolí nic moc..
skvělý - v jakým to bylo dílu?
https://www.ceskatelevize.cz/porady/168 ... 001070044/MPml píše: úte 04.11.2025 23:52 No, nevím - podle mě poslední velký akce co v Práglu bývaly bylo "létáme pro Vás" nahoře na Letný - a dokážeš si představit, že by se něco takového (velikostí a tím s čím vším se tam tehdy lítalo) udělalo na tom samým místě dneska?