Albatros D.III nebo vlastně D.V
-
HONZIK 22
Re: Albatros D.III nebo vlastně D.V
Kudla to je konstrukce.Nad tim musel hodne nekdo premyslet. Predek je jak z rozpitvaneho raketoplanu a zadek tak jemnoucky.
Porad hledam toho vyrobce stavebnice. Nemuzes kope sem dat odkaz primo na toho vyrobce a typ? Furt mi u tohoto letounu vyskakuji hotove modely za dardu.
Porad hledam toho vyrobce stavebnice. Nemuzes kope sem dat odkaz primo na toho vyrobce a typ? Furt mi u tohoto letounu vyskakuji hotove modely za dardu.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jinak já jsem ho kupoval u nás v bighobby. Ještě se mi tam líbil menší hydroplán Hansa-Brandenburg. Ale protože plavání ve studeném rybníce moc nemusím, tak jsem usoudil, že hydroplán nebude model pro mě 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
trup_cast3
Chvilku to trvalo, ale mám kompletně základ trupu. Zbývá přebrousit a začít lepit tuhý potah. Chvíli jsem si pohrával s myšlenkou, použít na potah místo balsových přířezů, které jsou ve stavebnici, flex překližku 0,4 mm a řezat pláty tak, aby odpovídaly plátům pevného potahu na skutečném letadle. Ale nakonec jsem to zavrhl, použiji to, co je ve stavebnici. Po vybroušení na balsový potah natáhnu slabé sklo a paneláž jen naznačím.
-
HONZIK 22
To je nadherana moderni strojovna.
Konstrukcni zamky na dilech ,kde se podivas. Ta fotka dovnitr ke Bozii.
Koukam ,ze se Bighobby celkem rozjel s nabidkou. To nebyvalo.
Ja jej mel jen na baterky ,motory a regulatory.
https://www.bighobby.cz/konstrukcni-modely/
Ten Albik je z toho vseho ale nejkrasnejsi.
Skoda potahovat.
Dodatek:
,,,Kudla tam je uhliku,,To jsou fakt uhlikove trubky ? A pasky ?
Koukam ,ze se Bighobby celkem rozjel s nabidkou. To nebyvalo.
Ja jej mel jen na baterky ,motory a regulatory.
https://www.bighobby.cz/konstrukcni-modely/
Ten Albik je z toho vseho ale nejkrasnejsi.
Skoda potahovat.
Dodatek:
,,,Kudla tam je uhliku,,To jsou fakt uhlikove trubky ? A pasky ?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
JJ, křídlo má místo nosníku uhlíkové trubky, plus je tam spousta uhlíkových vzpěr, které tvoří kozlík centroplánu
Trup je slušné 3D puzzle
, ale vypadá parádně.
Uvažuješ už nad pohonem? Předpokládám elektro, a vzhledem k velikosti a váze už asi slušná elektrárna, aspoň na mě.
Uvažuješ už nad pohonem? Předpokládám elektro, a vzhledem k velikosti a váze už asi slušná elektrárna, aspoň na mě.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Pohon určitě šestičlánek a k tomu odpovídající motor/regl. Motor bude nejspíš něco od Leopardu. Dělal jsem si nějaké výpočty v e-calcu, když jsem model koupil, ale už jsem samozřejmě úspěšně někam založil ten papír, kam jsem si to zapsal 
Ty papírky s poznámkami jsou hrozné potvory, taky se mi pořád někde schovávají.
Začal jsem praktikovat screenshoty v mobilu, ať aspoň vím, kde hledat.
Potah Cenonitem light? Trochu nad ním váhám, na jednoplošník 1,6m se mi zdá trochu zbytečný. u Fokkera jsi psal, že povrchovku stříkáš tuším na balkóně. Airbrushem, nebo sprejem, případně jaké barvy?
Potah Cenonitem light? Trochu nad ním váhám, na jednoplošník 1,6m se mi zdá trochu zbytečný. u Fokkera jsi psal, že povrchovku stříkáš tuším na balkóně. Airbrushem, nebo sprejem, případně jaké barvy?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Potah křídel určitě Ceconite light, ocasky možná zvážím Vlies. Přeci jen je lehčí a když jsem viděl, jaká plácačka je VOP, tak tam ta úspora na váze bude.
Stříkat budu airbrushem, oblíbil jsem si barvy Vallejo Model Air. Jsou už naředěné, takže tryskou 0.4 a víc se dají stříkat rovnou z lahvičky, fakt se mi s nimi dobře dělá. Jen jsem koukal, že nemají potřebné odstíny - tu mauve (fialovou) na křídla vůbec a tmavě zelená taky úplně neodpovídá. Ale mají ještě řadu Vallejo Game Air, které se používají primárně na barvení wargame figurek a tam +- potřebné odstíny jsou . Tak si o nich něco načtu nebo se doptám v prodejně.
V barevném schematu, které mám od Wingnut Wings jsou kódy barev Gunze. A to je další možnost -zkusil bych je použít, ale nejprve se vypravím na nějaké kitařské fórum, abych se o nich nachytřil - jak se s nimi pracuje a pod.
Stříkat budu airbrushem, oblíbil jsem si barvy Vallejo Model Air. Jsou už naředěné, takže tryskou 0.4 a víc se dají stříkat rovnou z lahvičky, fakt se mi s nimi dobře dělá. Jen jsem koukal, že nemají potřebné odstíny - tu mauve (fialovou) na křídla vůbec a tmavě zelená taky úplně neodpovídá. Ale mají ještě řadu Vallejo Game Air, které se používají primárně na barvení wargame figurek a tam +- potřebné odstíny jsou . Tak si o nich něco načtu nebo se doptám v prodejně.
V barevném schematu, které mám od Wingnut Wings jsou kódy barev Gunze. A to je další možnost -zkusil bych je použít, ale nejprve se vypravím na nějaké kitařské fórum, abych se o nich nachytřil - jak se s nimi pracuje a pod.
Díky, ukládám, vyzkouším.
Celé éro airbrushem bude asi celkem opruz. Musím barvičky rozvrhnout na menší plochy, ať nemusím cele najednou.
Celé éro airbrushem bude asi celkem opruz. Musím barvičky rozvrhnout na menší plochy, ať nemusím cele najednou.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Odskočil jsem si od trupu ke křídlům a poskládal jsem centroplán. To šlo docela rychle, jediné, co byl trochu opruz, tak byly "kapsy" do kterých bude nasunutý uhlíkový díl, ke kterému se pak přišroubují vzpěry - to je ta malá konstrukce u přední uhlíkové trubky. Jak je to z poměrně slabé překližky, tak se to při lepení všelijak kroutilo... Na druhý pokus bych to asi už dělal jinak. No snad to ve finále na sebe všechno sedne
- kope
- Kontaktovat uživatele:
V mezičase, když schlo lepidlo na centroplánu, tak jsem lepil motorový kryt. A tady jsem narazil na první problém. Ta horní část je úplně špatné. Jednak volný prostor, kam má přijít motor, je malý. Ve stavebnici jsou díly na zjednodušenou maketu motoru, ale ten vychází menší, než 1:5. A tomu je přizpůsobený prostor pro jeho vlepení. Jenže já si motor tisknu ve správném měřítku a tím pádem se mi tam nevejde. Navíc skutečné letadlo mělo otevřenou celou horní část motorového krytu až skoro ke kokpitu.
Takže začnu motorový kryt zavírat a až dojdu do určité fáze, tak začnu kuchat a tu horní část si předělám.
Takže začnu motorový kryt zavírat a až dojdu do určité fáze, tak začnu kuchat a tu horní část si předělám.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Poskládal jsem SOP. Oproti tomu, jak je to plánované ve stavebnici, ještě potáhnu kýlovku balsou 0.8
Koukám jako blázen
Ty zámečky, zoubky a další jiné patvary na spojích jsou u stavebnic dnes už běžné, nebo zrovna Albatrosa kreslil nějaký hračička? U trupu, pevnostních uzlů ano, ale zrovna u směrovky bych je nečekal, navíc co spoj, to originál.