JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MAD_BOXs
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od MAD_BOXs »

georg píše:Snad už bude klid. A ted k tématu!

A jde o to k jakému tématu :lol: to poslední nebylo zas tak špatné čtení :lol: :lol:
MAD_BOXs senior
LV
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od LV »

georg píše:Snad už bude klid. A ted k tématu!

na to ale treba založiť nové vlákno, atoto presunúť do žumpy. Stejne to bola od začiatku provokácia
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Kerberos »

tak jste si chlapci namastili ega. jinak nevím, proč to děláte. leda byste ze sebe záměrně dělali idioty. on tamtomu rozšlápl bábovičku a já , protože jsem děsnej borec, tady z něj udělám blbečka. kolik je Vám roků ? :P :P :P
georg
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od georg »

Tohle by měli asi opravdu někam dát, třeba na smetiště. Jinak proč to tu rozebírat dál, myslim si a četl jsem, vše že se to vyříkalo. Nebo snad ne? Mě zajímá Jeti ne osobní spory mezi Vámi.
To je vše.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Vosy »

Jak mí malí (10 a 12 let) šklebani:

"Mamí, on mě dal facku"
"Ona si začala, kopla mě pod stolem"
"Protože tys mi sebral stříbrnou gelovou propisku"
"Ta byla moje, tu jsem vyměnil s kámošem ve škole"
"Néé, tu mi koupila máma"
"A včera jsi mi shodila ze stolu penál a praskla mi červená pastelka"
"Vždyť máš ještě dvě"
........
........

Opravdu mi to pánové (nebo chlapci?) přijde nedůstojné. Neznám nikoho z hádajících se osobně. Být ale začínajícím modelářem, který poprvé přišel na zdejší stránky, tak si budu myslet, že definice "průměrného modeláře" je "nadprůměrně ješitný a pranoidní puberťák s výraznými sklony k narcisismu".
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
LV
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od LV »

Mám 42 a Pavel je starší :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
MAD_BOXs
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od MAD_BOXs »

LV píše:Mám 42 a Pavel je starší :D

Heh.........já 44 :cry:
MAD_BOXs senior
pehlo

#98 Příspěvek od pehlo »

Přečetl jsem si zájmem obě diskuze na téma 2,4 GHz od Jeti.
Nenašel jsem podobnou, kde se tak vyžadoval test ochrany proti rušení, detailní právnický rozbor - prostě moduly od jiných výrobců nacpem do vysílačka a je to OK, protože za produktem stojí velká firma.
Právní rozbory v diskuzích uvedené jsou na úrovni náboženských fanatiků "auta neexistují, protože se o nich nepíše v bibli", včetně zcela očekávaného závěru, že to správné je to co používá vykladač práva.
A vůbec nejlepší jsou ty osobní výpady. Doufám, že si to přečte hodně začínajících modelářů, aby věděli, že ani modelářská komunita nevybočuje za standardu.
olda
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od olda »

Přesně jak píše Pehlo.
Mě je 30. Neznám ani pana Hlávku ani jiného přispěvovatele do téhle diskuze. Fakt jako malí kluci. A za hlášky typu sereme na Hlávku atd. byste se měli stydět ať je to jak chce.
Mám dotaz - chystám se objednat modul od Jeti (univerzální verzi TU) a 4k přijímač. Kdo mi to zabuduje? Když pominu debatu kolem homologace, chtěl bych to od nějakého komerčního subjektu s papírem, neboť do elektroniky rádia vrtat nehodlám. Přímo Jeti, Esotop? Na jeti jsem poslal dotaz, zatím čekám.

Děkuji
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od j3nda »

ono zatim zadna jina z firem taky nezacala delat moduly urcene pro zabudovani uvnitr vysilace

kdysi se tvrdilo, co je na 2,4GHz to je dobre a nezarusitelne - protoze o pasmu 2,4GHz lecos vim, bylo mi jasne, ze je to blbost a tak jsem vyckaval co se z toho vyvrbi a nakonec se ukazalo, ze xps - ktere bylo pred rokem povazovano za favorita je v odolnosti proti ruseni outsiderem a funkcni se ukazala futaba a spektrum - tak se nediv, ze kdyz vyjede dalsi system, tak je test zadany - protoze argument "co je na 2,4 to je dobre" uz neobstoji
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od pavelh »

pehlo píše:Přečetl jsem si zájmem obě diskuze na téma 2,4 GHz od Jeti.
Nenašel jsem podobnou, kde se tak vyžadoval test ochrany proti rušení, detailní právnický rozbor - prostě moduly od jiných výrobců nacpem do vysílačka a je to OK, protože za produktem stojí velká firma.
Právní rozbory v diskuzích uvedené jsou na úrovni náboženských fanatiků "auta neexistují, protože se o nich nepíše v bibli", včetně zcela očekávaného závěru, že to správné je to co používá vykladač práva.
A vůbec nejlepší jsou ty osobní výpady. Doufám, že si to přečte hodně začínajících modelářů, aby věděli, že ani modelářská komunita nevybočuje za standardu.

Souhlasím, je to hnus, co se tu předvádí a já jsem se bohužel nechal vyprovokovat partou intrikánů a rozvracečů.
Přijde mi ale velice nefér, když tu na mě někdo neustále nečistě útočí, abych to neuvedl na pravou míru. Nestojím o to nechat na sobě nakydaný hnůj, stejně jako by to nenechal nikdo z vás, kteří tu nesmyslnou debatu kritizujete. Jsem také prodejce a též se tím žívím a mnoho neinformovaných modelářů uvěří těm pomluvám a kydům a tak trochu se to pak projevuje i na tržbách. Ne všichni mí potenciální zákazníci se totiž dovedou v nastolených situacích správně orientovat.
Místo té kritiky by se tu měly ozvat dva, tři příspěvky od skutečných modelářů (kteří píší mně do interní pošty a kam jsem též chtěl, aby mi napsal LV tu věc z Bohuňovic, aby se zde neotravovalo prostředí), které používají zdravý rozum, pochopení a cit pro věc .Jinak to zde ti rozvraceči budou rozvracet a napadat stále. Nejděte mi jedinou větu nevytrženou z kontextu, kdy jsem se nebránil, ale útočil!
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od PiNa »

pavelh píše:Souhlasím, je to hnus, co se tu předvádí a já jsem se bohužel nechal vyprovokovat partou intrikánů a rozvracečů.

Pavle, chtělo by to alespoň špetku sebereflexe, nemyslíš?
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od j3nda »

a co treba nazev tohoto vlakna? to neni provokace?
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od pavelh »

olda píše:Přesně jak píše Pehlo.
Mě je 30. Neznám ani pana Hlávku ani jiného přispěvovatele do téhle diskuze. Fakt jako malí kluci. A za hlášky typu sereme na Hlávku atd. byste se měli stydět ať je to jak chce.
Mám dotaz - chystám se objednat modul od Jeti (univerzální verzi TU) a 4k přijímač. Kdo mi to zabuduje? Když pominu debatu kolem homologace, chtěl bych to od nějakého komerčního subjektu s papírem, neboť do elektroniky rádia vrtat nehodlám. Přímo Jeti, Esotop? Na jeti jsem poslal dotaz, zatím čekám.

Děkuji

Jedno vím jistě. JETI univerzální moduly zabudovávat nebudou a asi se tím pádem kladné odpovědi nedočkáš.
No a já mám též po chuti něco někomu dělat, protože mám obavy, že by mi někdo byl schopný za tuto službu ještě nabonzovat a udělat nepříjemnosti. A to mi za to opravdu nestojí, zvláště v situaci, kdy není prakticky nikdo schopen vzniklou situaci jednoznačně obhájit a pomoci v nelehkém boji proti hnidopichům.
Pár lidem jsem to slíbil a tím to také udělám. Ostaní si asi budou muset poradit sami (slavní pololegislatici jim zajisté neporadí, spíše naopak) protože kdybych nějaký postup zveřejnil, jistě by to nezůstalo bez odezvy ze strany některých hnidopichů zde i na DF MH.
Takže se tímto omlouvám všem, kteří chtěli nějaké užitečné informace a ne plky o tom jak to nejde především díky nejasné legislativě.
Jak se říká, za všechno si můžeme sami. I já, i vy!
Původní záměr této diskuze byl ale opravdu jiný a nikdo mi nemůže vyčítat, že jsem opravdu chtěl pomoci. V tom mám čisté svědomí!
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od pavelh »

j3nda píše:a co treba nazev tohoto vlakna? to neni provokace?

Ne, to není provokace. To byla zoufalá snaha o znovunastolení tématu bez horlivých pololegislaticů, kteří snaze nějak pomoci opravdu neprospěli. Docílili tím naprosto opačného efektu.

A sebereflexe doporučená od PiNa? No nevím, to bych nechal na posouzení ostatním slušným modelářům. Možná bychom se dozvěděli mnoho zajímavého, jak vyplývá z mailů, které mi přicházejí do pošty.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“