JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od j3nda »

jenze je problem v tom, ze na dotazy - pokud byly polozeny odpovidal hlavne pastyrik, pokud jsem se chtel bavit o tom jak jeti modul do mpx zabudovat - odpovedi jsem se nedockal, takze bud chces pomoci nebo ne...

kdyz to vezmu jak to vezmu napada me vytahnout ppm signal z konektoru ucitel zak a pripojit ho na jeti modul, kdyz vysilac zapnu tak aby 35MHz modul nevysilal, pojede mi pouze jeti modul a mam co jsem chtel a obesel jsem tim i komunikaci se synthezou, nebot ta dostala povel k tomu aby nevysilala a komunikace v poradku probehla... Pokud chci vysilat na 35MHz bude mi k tomu vysilat i modul 2,4GHz coz mi ovsem nemusi vadit... V tomto pripade bych tam ani nemusel pridavat zadny necisty a nebezpecny prepinac. Pripadne by bylo mozne jetimodul pripojovat externe pres konektor ucitel a zak - cimz by se vlastne ani nejednalo o zasah do vysilace, nebot by v tu dobu na 35MHz nevysilal a bylo by to vhodne reseni v pripade, ze by se ukazalo, ze se mi tam dalsi modul nevejde. Mas nejakou jinou ideu, nebo se k tematu bavit odmitas? A radsi se tu budes dohadovat o picovinach?
midar

#107 Příspěvek od midar »

Do pr.ele už těch invektiv nechte. Kdo se tím má prohrabávat. Zájímá mě technická diskuse a ne tlachy.
Kupovat JETI nebudu (mám Futabu), ale technicky mě to zajímá a skutečných info je tady tak 5%.
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
pastyrik

#108 Příspěvek od pastyrik »

mozna informace pro graupneristy a dotaz na montaz univerzalniho modulu do graupnera...

JETI pouziva stejne konektory a kabel pro pripojeni univerzalniho modulu jako Graupner pro pripojeni VF modulu a to vcetne poradi PINU.
proto staci vyndat/odpojit modul Graupner, kabel zasunout do JETI a je to. montaz anteny bez nutnosti vrtani diry je take zvladnutelna - diry pro vypinace od vyrobce maji stejny prumer jako konektor anteny 2,4 GHz

- to se tyka instalace uni. modulu dovnitr krabice, instalace JETI modulu pro Graupner = samozrejme pouze prosta vymena kus za kus
olda
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od olda »

Tak teď mi to trošku nehraje. Chci modul (zcela vážně), který nabízí Jeti na svých WWW. Elektronice v těchto detailech nerozumím. Tudíž těžko objednám něco, s čím si neporadím, bohužel ani nezprovozním.
V případě, že je v mé MX-12 konektor na který to dle návodu napíchnu, je to OK. Pájet nicv nebudu.
Otázka:
Chci si koupit něco, co vím, že sám nezabuduji a nerozchodím. Předpokládám že prodejce zajistí instalaci sám, popř odkáže na domluvený servis, který tuto službu za úhradu provede, hotovo. Nic po nikom nechci, akorát radu, kdo mi modul uvede s instalací do provozu s dokladem (v případě, že se opravdu nejedná o zapojení konektoru).
Jednu odpověď na firmu servis atd.
V jiném případě nebudu kupovat něco, co se mi bude válet v šuplíku. :twisted:
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od j3nda »

vis presne jak to poradi tedy je? jake je napajeci napeti pro modul? staci mu 6clanku a nebo bude treba do mpx, jina baterka?
olda
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od olda »

Pane Pastyříku, než jsem dopsal odpověď, poslal jste komentář. Díky. Mám obyč rádio MX-12. Abych tomu rozeměl, pro mě polopaticky. Koupím unimodul, navrtám si dle potřeby přepínač a anténu, přípíchnu dle návodu konektor a bude mi chodit 35MHz a 2,4GHz. Tohle vše zvládnu sám. Jak se bude pájet, mám problém. Pokud je to tak, jak jsem výše uvedl, nemám dál co řešit. Děkuji
Moje modely:
niky79

#112 Příspěvek od niky79 »

j3nda píše:se nemuzes divit, kdyz ve svem testu poslapes spectrum a futabu, ktere svoje kvality a predevsim odolnost proti ruseni prokazali a do nebes vychvalujes absolutne nefunkcni xps

Ano presne. Tohle by me od autora clanku zajimalo. Muze mit prosim rici, proc pospinil FASST a DSM2 a vychvalil XPS v dobe, kdy uz bylo znamo, ze XPS nefunguje tak jak ma, narozdil od FASST a DSM2? Bud se v tom vubec nevyzna (pak tedy nechapu, proc recezuje Jeti) nebo schvalne mlzi pro sve vlastni cile (pak se musim ptat, zdali nemlzi i v pripade jeti).

Chtel bych tedy autora clanku poprosit o vyjadreni (a ja jasnou otazku cekam jasnou odpoved :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) niky79 dne pát 29.08.2008 11:47, celkem upraveno 2 x.
georg
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od georg »

To taky nevim, proč to tam píše?
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
olda
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od olda »

Ještě doplňuji, pokud budu muset řešit extra aku pro unimodul, mám taky problém.
Moje modely:
pastyrik

#115 Příspěvek od pastyrik »

olda píše:Pane Pastyříku, než jsem dopsal odpověď, poslal jste komentář. Díky. Mám obyč rádio MX-12. Abych tomu rozeměl, pro mě polopaticky. Koupím unimodul, navrtám si dle potřeby přepínač a anténu, přípíchnu dle návodu konektor a bude mi chodit 35MHz a 2,4GHz. Tohle vše zvládnu sám. Jak se bude pájet, mám problém. Pokud je to tak, jak jsem výše uvedl, nemám dál co řešit. Děkuji

kdyz jsem prisel poprve na jeste svazarmovske letiste, prvni co me rekli bylo, ze si na letisti vsichni tykame. proto se omlouvam pokud nekomu tykam a neni mu to prijemne, ani ja nejsem zadny pan

unimodul - graupner
moznosti montaze univer. modulu JETI do Graup.

1. legalni = vyndam nebo odpojim povudni VF modul, bud puvodni kabel zastrcim do JETI, nebo puvodni modul vyndam i s original kabelem (kabel od JETI je delsi nez original) a JETI kabel zastrcim na misto puvodniho kabelu. namontuji konektor anteny, hotovo
2. druha moznost -tady prosim bez pripominek viz asi 50 stranek zpet a upozornuji ze na vlastni zodpovednost a bez podpory vyrobce radia i modulu - to znamena ze v soucasne dobe jeste nelegalni ale plne funkcni :
JETI ma vstupni konektory dva a proto vyndam kabel z modulu 35 MHz a zasunu do JETI, druhy kabel z JETI zasunu do puvodniho modulu 35 MHz.
pak bezi oba moduly soucasne a je treba mit na vysilaci obe anteny
tady poznamku : budme k sobe ohleduplni a nezasvinujme si zbytecne vzduch. pokud ma nekdo ve vysilaci vic modulu, vypinejte ten, ktery nepouzivate. myslete i na ostatni ....staci vypinat napajeci napeti pro nepouzivany modul ale lepe i vstupni signal
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Doktor »

niky79 píše:
j3nda píše:se nemuzes divit, kdyz ve svem testu poslapes spectrum a futabu, ktere svoje kvality a predevsim odolnost proti ruseni prokazali a do nebes vychvalujes absolutne nefunkcni xps

Ano presne. Tohle by me od autora clanku zajimalo. Muze mit prosim rici, proc pospinil FASST a DSM2 a vychvalil XPS v dobe, kdy uz bylo znamo, ze XPS nefunguje tak jak ma, narozdil od FASST a DSM2? Bud se v tom vubec nevyzna (pak tedy nechapu, proc recezuje Jeti) nebo schvalne mlzi pro sve vlastni cile (pak se musim ptat, zdali nemlzi i v pripade jeti).

Pokud se na článek pana Hlávky zaměřím objektivně, tak v něm nenalézám to, že pošpinil Futabu. Naopak. Futabu hodnotí jako jeden ze systémů který je v bezpečnosti nejdál.
Co se týče Spektra, tak jej defakto staví na úroveň XPS. Jestli oprávněně či nikoli já posuzovat nemohu.
A nepříde mi že by systém XPS nějak /do nebes/ vychvaloval!
Jinak podotýkám, že pana Hlávku znám jen od vidění. 8)
pastyrik

#117 Příspěvek od pastyrik »

napajenim modulu JETI se neni treba znepokojovat. doporucene napajeci napeti je 3.5 az 24 voltu. asi nikdo nemame ve vysilaci mene nebo vice. proudovy odber pouze kolem 40 mA. takze opet podstatne mene nez MHz moduly.
poradi pinu u vysilace :
graupner, JETI signal-minus-plus-nepouzity
futaba antena(nepouzity)-minus-nepouzity-plus-signal

nepouzity znamena ze se nepouziva pro GHz modul
kde je zacatek si promerite podle minus=zem=minus akumulatoru vysilace
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Vosy »

MAD_BOXs píše:
LV píše:Mám 42 a Pavel je starší :D

Heh.........já 44 :cry:

Taky mi pomalu táhne ke čtyřicítce (no, zatím jen 37 :wink: ). Tím spíš mi přišlo nepochopitelné, jak se mí +/- vrstevníci dokaží shazovat a pomlouvat na veřejnosti. Nejsem žádnej svatej ani moralista ale už mi to přišlo trochu moc.

Tak qěci: je někde oficiální ceník? :idea:
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od j3nda »

tim se myslim lecos vysvetluje - takze interni modul bude pro graupner a na ostatni se dlabe - kdo chce muze si to nelegalne upravit a homologace se udela pro par nejprodavanejsich graupneru a je to...
niky79

#120 Příspěvek od niky79 »

Doktor píše:
niky79 píše:

Co se týče Spektra, tak jej defakto staví na úroveň XPS. Jestli oprávněně či nikoli já posuzovat nemohu.
A nepříde mi že by systém XPS nějak /do nebes/ vychvaloval!
Jinak podotýkám, že pana Hlávku znám jen od vidění. 8)

No, ja tam vidim toto:

"1) SPEKTRUM - je to první ze systémů 2,4GHz, který uspokojivě fungoval ale myslím, že je relativně nejhorší. Asi největší problém je v tom, že si systém po zapnutí obsadí dva kanály a již není schopen v případě rušení, které nelze vyloučit ve větší vzdálenosti modelu od vysílače, přejít na jiný "kanál". Situace na zemi při zapnutí, kdy jsou vysílač a přijímač blízko sebe, může být úplně jiná, než když se s modelem vzdálíte třeba 0,5km. "

2) ASSAN - dle všeho prakticky stejné jako u SPEKTRA.

4) XPS - tento systém neuplatňuje frekvenční hoping a po zapnutí si vybere jeden kanál jako hlavní, na němž vysílá a též si vybere jeden kanál jako vedlejší, který použije v případě zarušení. Pak je schopen přeskočit na jiný volný kanál, kde již rušení není. Je maximálně ohleduplný k ostatním, protože zabírá jen jeden kanál. Velká výhoda je v obousměrné komunikaci, která ale ještě není využita k přenosu telemetrických dat z modelu do vysílače.

Informace v techto trech bodech jsou proste BLUDY (ani tucne, kurzivou a podrzeni mi nestaci, abych dostatecne zvyrazil toho slovo :lol: Pokud se nemylim, fakta jsou tato:

- spetrum oskenuje, vybere dva kanaly, a mezi nemi v pripade problemu preskakuje.

- assan oskenuje, vybere jeden kanal a na nem zustane naporad.

- xps oskenuje, vybere jeden kanal a na nem zustane naporad.

Jinak receno. Spectrum NENI NEJHORSI z techto tri systemu, ale naopak NEJLEPSI. Rici, ze Assan je totez co Spectrum, je proste BLUD. A psat, ze XPS preskakuje, v dobe, kdy je vsem jasne, ze vubec nepreskakuje? Mno, to nemohu oznacit za nic jineho nez cirou LEZ, ci proste fantasmagorii. :lol:

Takze opet chci poprosit autora o vyjadreni, co ho vedlo k tomu, aby SCHVALNE (jinak si to totiz neumim vysvetlit, moje hlava to nebere) uvadel nepravdive informace.

Myslim, ze timto clankem autor dost ztratil na sve duveryhodnosti. Bud totiz zamerne lze o jinych systemech, aby zduraznil vyhody a technologicky naskok Jeti, nebo nema o jinych systemem ani orientacny prehled (ktery mam IMHO ja). Pak ovsem nechapu, jak se muze citit dostatecne kvalifikovanym na to, aby zhodnotil, ze Jeti je proste "BEST OF".
Naposledy upravil(a) niky79 dne pát 29.08.2008 12:21, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“