Click 21 klepatůra serv
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Click 21 klepatůra serv
Tak s GO-05 další problém v halovce. Po asi druhým lítacím dnu najednou podivný chování křidýlek. Zarachotilo to a výkrut až na zem. A to 3 x za sebou, kupodivu bez následků pro Clicka. Tak si říkám, vylámaný zuby. Prostě jak se vzalo jen trochu za výstupní páku, tak to zarachotilo a páka se dala přetlačit. Ale divný bylo, že v jakýkoliv poloze páky na vysílači což u vylomenýho jednoho či dvou zubů nedělá všude.
Doma jsem servo vykuchal z trupu, rozdělal a prohlídl kolečka pod lupou. Žádnej zub nechyběl. Servo jsem smontoval a zkoušel, dělalo to dál. Jelikož je transparentní modrý, tak bylo vidět, že pomocná hřídelka se v usazení na horním víku při tom rachocení odklání od výstupního kola serva. Prostě PRCák osadil o 1 mm kratší pomocnou hřídelku. Vzal jsem vrtáček 0,95 mm a ucvakl z něj o 1 mm delší hřídelku. No a servo je v cajku a zase zpět v Clickovi. Počítám, že takovejch zmetků bude v sérii víc.
Doma jsem servo vykuchal z trupu, rozdělal a prohlídl kolečka pod lupou. Žádnej zub nechyběl. Servo jsem smontoval a zkoušel, dělalo to dál. Jelikož je transparentní modrý, tak bylo vidět, že pomocná hřídelka se v usazení na horním víku při tom rachocení odklání od výstupního kola serva. Prostě PRCák osadil o 1 mm kratší pomocnou hřídelku. Vzal jsem vrtáček 0,95 mm a ucvakl z něj o 1 mm delší hřídelku. No a servo je v cajku a zase zpět v Clickovi. Počítám, že takovejch zmetků bude v sérii víc.
V Číně zdražili železo, tak musí šetřit.
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Minulou sezónu jsem pořídil Click25 a osadil do něj doporučený serva Volta D5. Žádná klepatůra serv se nekonala a nekoná i tuto sezónu. Celej spolek jsme pořídili srandalety Cartoon na boje v hale. A protože zrovna nebyly k sehnání doporučený serva Volta D10, tak jsem osadil digitální Emaxy ES3054. No a klepatůra křidýlek (pouze) je tu zase. Kmitá v jakýkoliv poloze, kromě maximální výchylky. Rukou to jde zastavit. Blbý je, že to každou chvíli dělá i za letu. Kámoš dal do svýho Spita analog a ten nekmitá. Co tam mají další dva haloletci se dozvím zítra.
Zkusil jsem modelínu na konci křidýlek, nepomohlo. Zkusil jsem napájet křidýlkový servo ze samostatný baterky 4S Eneloop a kmitá naprosto stejně jako na BEC.
Můžete mi prosím někdo z haloletců doporučit nějaký digitály, co máte v letadlech a zaručeně nekmitají? Zkoušení a výměna je dost pakárna, serva jsou v Cartoonu lepený...
Díky!
Zkusil jsem modelínu na konci křidýlek, nepomohlo. Zkusil jsem napájet křidýlkový servo ze samostatný baterky 4S Eneloop a kmitá naprosto stejně jako na BEC.
Můžete mi prosím někdo z haloletců doporučit nějaký digitály, co máte v letadlech a zaručeně nekmitají? Zkoušení a výměna je dost pakárna, serva jsou v Cartoonu lepený...
Díky!
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, jestli místní haloletci přestali v hale lítat a nebo je to pouze podpokličkysmus. V poslední době mě to zde spíš připadá na to druhý. Jen tak na okraj, na ten samej problém skončilo Akrofórum...
Tomu teda moc nerozumím, ale pokud se digitální servo snaží "trefit" polohu (mnohem přesněji, jak analog), tak zatížit pružné křidélko problém ještě zhorší, ne? Takže nějaké servo, co má tu "dead zónu" větší (analog
Nebo přidat nějaký "tlumič" (zátěž na konci křidélka tlumič není)...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem, že v hale kluci používají na křidélka toto: https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=4046 ale nejsem si jist, zda jsem ti pomohl.
Letošní sezonu tady už není ani info o halových soutěžích.Celeron píše: čtv 05.03.2026 11:16 Tak nevím, jestli místní haloletci přestali v hale lítat a nebo je to pouze podpokličkysmus. V poslední době mě to zde spíš připadá na to druhý. Jen tak na okraj, na ten samej problém skončilo Akrofórum...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na křidýlka osadil místo digitálu analog GO-05 protože jsem ho měl doma a rozměrem pasovalo a od cukatůry je pokoj. To servo zase klasicky nedojíždí přesně na neutrál ale na letu to k poznání není. Ještě se uvidí jak drží neutrál s teplotou, venku bylo dnes večer 6 a zítra v hale bude okolo 20 stupňů. Na druhou stranu, co by člověk po servu za 140 kaček více chtěl? 
Edit: Tak to GO-5 vydrželo tři lety. Pak jsme se srazili za letu a skončil jsem na zemi. Je nemoudrá věc, dávat na tak kravský křidýlka z 10 mm EPP servo s plastovým převodem. Už je tam kovový a mám jednu náhradní elektroniku.
Edit: Tak to GO-5 vydrželo tři lety. Pak jsme se srazili za letu a skončil jsem na zemi. Je nemoudrá věc, dávat na tak kravský křidýlka z 10 mm EPP servo s plastovým převodem. Už je tam kovový a mám jednu náhradní elektroniku.