O členských příspěvcích

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
HLA
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak budou létat členové Svazu modelářů v roce 2026

#16 Příspěvek od HLA »

TomasC píše: úte 10.03.2026 16:31 Obecně je to tak, že nepřispívají k činnosti Svazu, nepořádají akce, nevedou kluby, kroužky. Jen Svaz používají. A to včetně současně vyjednaných podmínek. Tedy někdo brigádu, aktivitu, někdo peníze.
Například pro mne, který to má do klubu 35 km, je to částka přijatelná.
jio

#17 Příspěvek od jio »

TomasC píše: úte 10.03.2026 16:28 Na konferenci bylo prezentováno ubývání peněz na účtech. Pomalé, ale soustavné.
Hodně obecná odpověď.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od TomasC »

Sledoval jsem to a tento dojem to ve mě zanechalo. Předal jsem ho.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

Pokud se někdo rozčiluje nad zvýšením členských příspěvků, tak ano, jsou další prachy z naší kapsy, ale...ale většina z nás jezdí na plac autem. Schválně, kolik platíte za povinné, potažmo havarijní pojištění? A tak by se dalo pokračovat. Jasně, že to je korunka ke korunce, prostě žádný koníček není zadarmo. Můžeme polemizovat nad částkou pro omladinu, zvláště tu školou povinnou (hlavně pokud v rodině není další modelář). Ale i u nich, když už rodiče platí kroužek a další vybavení, by ty tři stovky v kešeni najít mohli.
Hitec Aurora 9X
jio

#20 Příspěvek od jio »

Proč bych se měl rozčilovat? Je zvýšen příspěvek a pro to jistě byly i jiné důvody než, že v kase ubývá peněz. Nevím, co je špatného chtít vědět, za co se ty peníze navíc utratí.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

Jednak jsem neměl nikoho konkrétního na mysli. Chápu taky, že plátce zajímá využití jejich příspěvků. Využití? Tak třeba svaz v minulosti připravil pro kroužky stavebnici Vosy s rádiem s možností zúčastnit se "Vosí ligy". Jsou tam I další věci, jen bych se musel podívat.
Hitec Aurora 9X
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

Souhlas. 500Kč, což je 42 Kč za měsíc.

Jen pro srovnání okolí:

Francie 50 €

Slovensko 40 €

Německo: 57 €

Rakousko 80 €

Polsko jsem hledal, ale nedokázal najít jasnou částku.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jyrry »

500,- vůbec neřeším.
Chodím na nákupy (TESCO a pod.) s batohem. Za 500,- ho často tak akorát zaplním. A to nejdu jen jednou týdně.
jyrry.webnode.cz
prikrylm

#24 Příspěvek od prikrylm »

Přestaňte platit operátorům "nonstop data" na jeden rok a budete mít na 12 let příspěvků pro LKM (a ještě něco zbyde). Navíc tím získáte ještě spoustu času se lítání věnovat. Podobně by se TO dalo napsat o různých netflixech, Spotify a dalších žroutech času. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Libor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Libor »

prikrylm píše: stř 11.03.2026 8:41 Přestaňte platit operátorům "nonstop data"
Já lítám celý rok a budu potřebovat venku data pro ty appky ;-)
Libor
ladous
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ladous »

jio píše: úte 10.03.2026 21:25 Hodně obecná odpověď.
Jestli jsem to od soboty udržel v hlavě, tak je to za uplynulé čtyřleté období kolem dvou milionů ročně do mínusu. Zvýšení členských příspěvků tento schodek sníží.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
ladous
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ladous »

Woita píše: úte 10.03.2026 12:29 Nejsem sociální případ, ani držgrešle, ale těch 1300,- za individuální členství (a to i pro juniory?) je moc. Čím ti individuálové tolik Svaz zatěžují, že to mají o tolik dražší?
Junioři budou platit bez ohledu na formu členství tři stovky ročně.

20 let jsem poslouchal, jak individuální členové představují pro sekretariát administrativní zátěž. Od přechodu na nový evidenční systém, kdy se žádné roční známky nikam neposílají, se domnívám, že mezi individuálním a klubovým členem není ohledně administrativy žádný rozdíl. Stejně tak se domnívám, že i řada členů klubů se jen veze a k pořádání akcí nikterak nepřispívá (pokud vůbec klub něco pořádá). To je totiž druhý častý argument, proč by se to mělo individuálním členům osolit... Co si budeme povídat, pro některé je individuální člen cosi jako třídní nepřítel. Snad ještě horší, než nečlen svazu.
Ladislav Douša (ladous)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od TomasC »

Konference je nejvyšší fórum, kde mají všichni stejnou šanci navrhovat a hlasovat. Pokud tam padlo rozhodnutí, je otázkou profesionální etiky ho respektovat, i když výsledek nebyl podle osobních představ. Rozporovat to teď navenek jen oslabuje váhu celé té konference Svazu modelářů ČR a zpochybňuje smysl naší společné práce.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ladous »

Já rozhodnutí respektuji, jen jsem pocítil potřebu zde svým pohledem vysvětlit, proč to mají individuální členové o tolik dražší, když už se tu individuální člen zeptal.
Ladislav Douša (ladous)
HLA
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od HLA »

TomasC píše: stř 11.03.2026 14:31 Konference je nejvyšší fórum, kde mají všichni stejnou šanci navrhovat a hlasovat. Pokud tam padlo rozhodnutí, je otázkou profesionální etiky ho respektovat, i když výsledek nebyl podle osobních představ. Rozporovat to teď navenek jen oslabuje váhu celé té konference Svazu modelářů ČR a zpochybňuje smysl naší společné práce.
Ale zde byl dotaz na vysvětlení 1300 Kč za individuální členství, nebylo zde nic o nerespektování. Pokud není vysvětleno, tak si individuální člen myslí, že je to třeba "pokuta". Kdyby ty částky byly třeba 300 600 900, nebo i 300 600 1200 tak by to bylo opticky, tak nějak v pořádku, 300 500 1300 prostě psychologicky není dobré, i když bude třeba logicky vysvětleno.

Vysvětlím jako marketér:
Mozek velmi rychle rozpozná jednoduchý lineární vzor 300 600 900. To vytváří pocit: logiky, férovosti, předvídatelnosti. Proto působí „přirozeněji“.
Řada 300 – 500 – 1300 má rozdílné skoky: Mozek to vyhodnotí jako: nelogické, náhodné, někdy až „podezřelé“, neférové. Používá se to třeba v marketingu, kde se tím manipuluje.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“