ČILLI 2 F5L /F3L
-
Karel Svoboda
Re: ČILLI 2 F5L /F3L
Křídlo před dokončením
Dobroušení , slepení.
Montáž serva brzdy.
Brzda se lepí na izolepu ze spodu a vrchu.
Je ovládaná pouze dlouhou pákou serva a zavřenou jí drží magnet.
Není potřeba nic vymýšlet bzda se spolehlivě zavírá díky proudění vzduchu .
Dobroušení , slepení.
Montáž serva brzdy.
Brzda se lepí na izolepu ze spodu a vrchu.
Je ovládaná pouze dlouhou pákou serva a zavřenou jí drží magnet.
Není potřeba nic vymýšlet bzda se spolehlivě zavírá díky proudění vzduchu .
-
Karel Svoboda
Stavba VOP lomená a SOP.
Naposledy upravil(a) Karel Svoboda dne stř 18.02.2026 20:43, celkem upraveno 2 x.
-
Karel Svoboda
V trubce už jsou předfrézovány otvory pro šroby VOP a držka pro sop.
Drážku pro sop je třeba lehce dopilovat podle směrovky jak se vám podaří obrousit do rofilu.
Drážku pro sop je třeba lehce dopilovat podle směrovky jak se vám podaří obrousit do rofilu.
Tak to tedy znamená, že do F3L/F5L budu moci namontovat 5 ks serv (2x brzdy, 2x VOP, 1x SOP) a pak krásně si pohrávat s různými variantami mixů pro různé druhy letových režimů a další možnosti využití programovatelných souprav. Kam kráčí tyto kategorie "Omezením způsobu stavby a vybavení se dosahuje nízkých nákladů a malé náročnosti na modelářskou zručnost, což usnadní i začátečníkům účast na soutěžích. Vstup do soutěžního RC létání tak má být umožněn všem, bez ohledu na věk, a kategorie má především podpořit plné zapojení mládeže."??????? 
-
Karel Svoboda
Stále se jedná o jednoduchý model na stavbu. Je použit běžně dostupný materiál a použity povolené a dnes již běžné technologie .
Lomená výškovka je volitelná varianta. Nikde není psáno, že se pro ovládání musí požít dvě serva. Já osobně mám jedno. Táhlo je v zadní části rozdvojeno do V.
Uhlíková kulatina pro SOP je o průměru 1 mm. A pro VOP v případě dvou serv průměr 0,8 mm. Jednoho serva hlavní je 1 mm a rozdvjení 0,8 mm. Použity v dostupné o délce 1 m a nastaveny v prostoru centroplánu.
Kdo se chce vyřádit použije dvě a může si pohrát s nastavením a využít rádio naplno.
Lomená výškovka je volitelná varianta. Nikde není psáno, že se pro ovládání musí požít dvě serva. Já osobně mám jedno. Táhlo je v zadní části rozdvojeno do V.
Uhlíková kulatina pro SOP je o průměru 1 mm. A pro VOP v případě dvou serv průměr 0,8 mm. Jednoho serva hlavní je 1 mm a rozdvjení 0,8 mm. Použity v dostupné o délce 1 m a nastaveny v prostoru centroplánu.
Kdo se chce vyřádit použije dvě a může si pohrát s nastavením a využít rádio naplno.
-
Karel Svoboda
-
Karel Svoboda
Nový Chilli na našem nebi
Další info a dojmy ještě napíšu.
Jak jsem slíbil. Trochu info o Chillim. Původně jsem si objednal jenom stavebnici. protože nebyl čas, tak jsem Karla průběžné zatěžoval až jsem Chilliho dostal komplet, jenom vložit přijímač. Karel dokonce udělal i design, který jsem si přestavoval. Za to mu moc díky. A jak to létá. Zatím spíš nevím. Díky počasí a ním pozdním návratům z práce má za sebou asi šest letů. Z toho čtyři s balastem. Ale prostě Chilli letí. První klouznutí skončilo zapnutím motoru a následně se éro nese jak pětka do záložny. Proti větru se solidně vrací. Postupně budu dávat ještě další informace o zalétaní, protože v tomto větru a letech na hraně setmění nic neřeknou. Karle, díky. Petr Novák