Mám letadlo a v něm serva Hitec HS-81. Letadlo létá s flight controllerem s přijímačem bez pwm výstupů, serva jsou připojena na flight controller. Přidal jsem dvě serva Hitec D89MW pro ovládání kamery. Servo D89MW jsem volil kvůli stabilitě pozicování - nikdy se netřese - a měl jsem to vyzkoušené na jiném letadle s přijímačem Jeti s pwm výstupy. V mé nové instalaci - nový gimbal se servy D89MW - se serva nechovají dobře. Při různě prudkých pohybech kamery servo nedojede na cílovou pozici a stane se to při rychlé i hodně pomalé změně pozice. Náhodně. Experimentoval jsem s nastavením frekvence, nastavil jsem flight controller - výstupy pro serva na 160Hz. Natáčení kamery začalo fungovat jak má. Ale ostatní serva HS-81 nepřátelsky bzučela a je otázka, kdy by odešla. Zkusil jsem nastavit 100Hz, kamera fungovala ok, analogová serva přestala bzučet a fungovala.
Nemám možnost u svého flight controlleru nastavit pro různé výstupy různé frekvence, nechce se mi komplikovat instalaci výměnou přijímače za přijímač s pwm výstupy a digitální serva připojit na něj mimo flight controller. Otázka je, zda máte někdo zkušenost s analogovými servy pověšenými na 100Hz pwm výstup, zda to vydrží, zda to vydrží ta serva Hitec HS-81.
Servo Hitec HS-81 na vyšší frekvenci
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Servo Hitec HS-81 na vyšší frekvenci
Napadlo mě toto řešení: Je to ELRS, mohl bych použít druhý pidi přijímač s pwm výstupy, vypnout u něj telemetrii, nastavit jeho pwm výstupy třeba na 300 Hz, namapovat kanály gimbalu 11 a 12 na výstupy přijímače 1-2. FC by jel původních 50Hz, serva gimbalu na druhém přijímači na vyšší frekvenci.
Libor
Jestli máš "po cestě" nějaký sériový protokol (s.bus, crsf) a potřebuješ jen nastavit frekvenci PWM, tak možná openXsensor na RP2040 (někde od půlky dál, až od toho RP2040, STM už nebrat). Github tu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
...eee špatně jsem TO napsal. Atmega TO mělo být... 
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)