PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

#76 Příspěvek od scarabeus »

Myslim, ze misto segrovky by se tam mohl dat i pojistnej staveci krouzek s pozadovanym prumerem nebo uvazuju blbe? :-)
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od sharkcom »

Určitě dal.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
jamel

#78 Příspěvek od jamel »

Tak hurá, vyměněnej regl funguje jak má tak jsem si s cessnou konečně pořádně zalítal. Jak jsem z ní byl zezačátku rozpačitej tak teť musim uznat, že za ty prachy je to fakt dobrý.
Nevíte někdo kde maji ještě (nebo zase už) nějaký náhradní díly.
Já se ptal minulý týden u Pecky a všechno vyprodaný a nový prý ještě nedošly.
Zatím mám všechno původní, ale kryt motoru už mám lepenej mockrát a křídlo taky žádná sláva.
Zato trup toho vydrží opravdu hodně...
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
stanos
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od stanos »

Obávám se, že budeš muset cca 14 dní vydržet, potom by mělo přijít zboží.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od sharkcom »

Já tu mojí chudinku omlácenou opravuju tak, že poškozený díl nahradím tím že ho postavím konstrukčně z balzy. Tedy nemluvím o krytu motoru. ( VOP a SOP ) Kryt motoru mám taky samý flastr, stejně to nemá cenu tam dávat nový..... Jedna čenichovka a je to to samý... :lol: :lol:
scarabeus

#81 Příspěvek od scarabeus »

Tak update na motor, Pelikan dalsi infor nema (coz je teda sila), ale trosku jsem si pohral, dal jsem tam jiny motor, z Ciny:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3732

Neni to spatny, lita to paradne, ale nema to stejny vykon jako puvodni motor, tudiz pokud hledate nahradu, hledejte nejakych 1400-1500kV a bude to akorat.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Marek71 »

scarabeus:
Povedal by som, že na lietadlo o váhe cca. 700gr. (podľa info u Pelikána) je ten motor špatne zvolený. Keď už KDA, tak to chcelo veľkosť "L":
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2048
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4700

Alebo potom ešte o čosi večší, nejaký 200W Turnigy. Ten motor, čo píšeš, som mal v FW190 o hmotnosti 410gr. a bolo to len tak akurát. A poznámka k tým otáčkam 1400-1500... nemyslím, že by toto bolo podstatné.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
scarabeus

#83 Příspěvek od scarabeus »

Marek71 píše:scarabeus:
Povedal by som, že na lietadlo o váhe cca. 700gr. (podľa info u Pelikána) je ten motor špatne zvolený. Keď už KDA, tak to chcelo veľkosť "L":
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2048
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4700

Alebo potom ešte o čosi večší, nejaký 200W Turnigy. Ten motor, čo píšeš, som mal v FW190 o hmotnosti 410gr. a bolo to len tak akurát. A poznámka k tým otáčkam 1400-1500... nemyslím, že by toto bolo podstatné.

Marek71: Rad se necham poucit, o motorech, vrtulich a vubec tech ruznejch vztazich vim jeste hodne malo. Nicmene ten, co jsem tam na zkousku dal, mel vazne mensi tah, ale stacil. S puvodnim je to trosku premotorovany, ale na skodu to taky neni.

Zkusim ten prvni, na ktery jsi poslal odkaz a uvidime, kam se pohnu :-) Prozatim zustanu u puvodniho a pri ohnuti hridele holt vyrobim zas novou :-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Marek71 »

V pohode mohol stačiť, ostatne ta Cessna je cvičný model :-) Len z toho, čo som čítal napr. v recenzii som pochopil, že v sete tam bol podstatne výkonnejší motor. Skús ešte pozrieť napr. toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5688
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
VojtaS

#85 Příspěvek od VojtaS »

Pro Alfa
A ne tom vysílači ty 2 ledky (červená a zelená)-maj svítit obě,nebo jen jedna?Mě svítí obě současně a nevím jestli to tak má bejt-je možný,že je to správně,ale je mi divný,že svítí i ta červená.Jak se projeví když poklesne napětí baterek ve vysílači?zhasne některá z těch diod?

Nevím, zda to ještě potřebuješ, ale taky mě to zajímalo, když jem si pořídil Bellancu se stejným vysílačem. Vyndal jsem baterky, připojil vysílač ke zdroji a snižoval napětí. Při poklesu asi pod 9V začínala zelená LED pohasínat. Takže červená LED signalizuje zapnuto a zelená dostatečně nabité baterky.
scarabeus

#86 Příspěvek od scarabeus »

Marek71 píše:V pohode mohol stačiť, ostatne ta Cessna je cvičný model :-) Len z toho, čo som čítal napr. v recenzii som pochopil, že v sete tam bol podstatne výkonnejší motor. Skús ešte pozrieť napr. toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5688

Ano, byl a je tam vykonnejsi. Jenze se mi podarilo ohnout hridel. Vyrobil jsem nahradni, takze no problem, ale v pripade opetovneho ohnuti tam chci na poli mezitim hodit nahradni motor. Dva dosly, oba evidentne slabsi, ale dobry. Takze ted jsem objednal jeste jeden a ty, co dosly tedka, prodam a bude :-)

Nevite nekdo, kde sehnat 3mm ocelovej drat? Musel jsem to delat ze sroubovaku a to byla sakra prace to upicnout. RCM v Pardubkach ho ted nema (ten drat).
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od sharkcom »

Pojezdy s vyřazený CD ROMky...
scarabeus

#88 Příspěvek od scarabeus »

sharkcom píše:Pojezdy s vyřazený CD ROMky...

Diky za tip, budu se po nejakych muset poohlidnout :-)
Fredy
Kontaktovat uživatele:

CESSNA 480 od Pelikána

#89 Příspěvek od Fredy »

tak tedy zdravím fšechny Pelikánovy Cessnaře
mám jí asi 3 týdny a jsem z ní fakticky nadšenej
jsem absolutní začátečník a od koupě se v tom furt vrtám a ladim a zkouším lítat a je to super.
při zalítání mi pomohl kámoš. Cessna lítá, plachtí, loping, let na zádech, silný vítr - prostě dobrý.
jak jsem četl mám s tím absolutně stejné zkušenosti - Pelikáni :? neodpovídají na dotazy, regl neznaj , motor na brzdě má 14,8A - co je zač neví, náhradní díly nejsou a to je všechno. :(
hřídel už jsem taky ohnul a teď hledám náhradu
tak tedy letu zdar
scarabeus

Re: CESSNA 480 od Pelikána

#90 Příspěvek od scarabeus »

Fredy píše:hřídel už jsem taky ohnul a teď hledám náhradu
tak tedy letu zdar

Hridel bud ty osicky z CD-romek nebo jakykoliv poradny RC shop a koupit metr ocelovyho dratu prumer 3mm (a narezat po cca 45mm) a nebo sroubovak, ale to je fakt jako posledni varianta, nez to uriznes, umres :-)
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“