Co je potřeba koupit, aby to fungovalo?
Co je potřeba koupit, aby to fungovalo?
Dobrý den,
rozhodl jsem se pro model se spalovacím motorem, ale nevím, co přesně koupit, aby se motor rozběhl, fungoval správně a dal se taky vypnout. Díky
rozhodl jsem se pro model se spalovacím motorem, ale nevím, co přesně koupit, aby se motor rozběhl, fungoval správně a dal se taky vypnout. Díky
Ani jsi nenapsal jaký motor vlastníš.... pokud se žhavící svíčkou tak budeš potřebovat žhavítko, stratér, náhradní svíčky, palivo, hadičky, nádrž... Vrtuli, kužel... a hlavně ZKUŠENOSTI... Takže z toho vyplývá že pokud se v tom budeš neodborně hrabat, tak si koleduješ o problémy, posekání ruky vrtulí nebo o zničení motoru neodborným záběhem...
Re: Co je potřeba koupit, aby to fungovalo?
Šeba píše:Dobrý den,
Než něco koupíš, něco si přečti
http://www.kolmanl.info/index.php?show=MOTORY_SPALOVACI
čus
V.
Rozhodně si najdi modeláře ve svém okolí - ne potom !!! ale hned. Protože jinak za A) koupíš blbosti- čeho se prodavač potřebuje zbavit to ti prostě prodá, okamžitě jak zjistí že jsi mimo mísu. Za B) Samovolně ten model nerozchodíš (optimálně). Za C) v tom lepším případě to ani nenastartuješ, v tom horším- skončíš na chirugii, v tom nejhorším - skončí na chirurgii někdo nevinný.
Používej hlavu, spalovák už není hračka, dá se sním nasekat pořádnej malér.
Modelář ti nejen řekne jak vypadá optimální sestava pro tvůj model ale hlavně na co si dát bacha - nikdo nemá rád průsery.
Modelář ti nejen řekne jak vypadá optimální sestava pro tvůj model ale hlavně na co si dát bacha - nikdo nemá rád průsery.
BOSS8 píše:B) Samovolně ten model nerozchodíš (optimálně). Za C) v tom lepším případě to ani nenastartuješ, v tom horším- skončíš na chirugii, v tom nejhorším - skončí na chirurgii někdo nevinný.
Zas takové drama to není. Rozhodně se bojím víc mixéru s vrtulí 4.7 x 4.7 než svých spalováků. První motor mám od 12let a sám jsem se ho naučil startovat a to internet ještě u nás nebyl. Když si ten motor dá na startovací prkénko, tak se sním naučí zacházet i sám a v modelu už nebude mít problém.
Jinak ten seznam potřebných věcí je tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=12246
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Já bych to tak nepodceňoval Avengere. Já to dělám nějaký pátek a stále je se co učit. A za ty roky co jsem viděl krve a to nejen na rukou
. Podle mýho je fakt nejlepší učitel nějaká ososba a né internet. U spalováků se chybovat nevyplácí. Já lítal na základce a dnes bych taky radši dal přednost získávání rad od někoho kdo to už umí. Míň to bolí a přijde to levnějš.