Zapojení LBA10 NET pro LiPo FlightPower

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
MaXa
Kontaktovat uživatele:

Zapojení LBA10 NET pro LiPo FlightPower

#1 Příspěvek od MaXa »

Z druhé ruky jsem koupil tento balancér bez propojovacích kabelů. Stejně bych musel kvůli baterii měnit konektor. Byl bych tam, kde jsem nyní. Koupil jsem redukci balanceru Robbe TOP EQUALIZER 6S na tyto baterie (měl jsem informaci, že LBA10 a tento jsou stejné... nejsou!!! :cry: ).
Mám tedy 7pin konektor na LBA (po malé úpravě) a konektor redukce na baterie FlightPower (viz. foto).
Obrázek
Prosím o pomoc, netuším jak mám propojit jednotlivé piny. Snažil jsem se hledat na webu, byl jsem ve třech prodejnách, ale nikde jsem již hotovou redukci nebo radu nenašel.
Díky za pomoc
[size=75]Zatím se víc rozhlížím, než modelařím...ikdyž už létám.[/size]
Raketak

#2 Příspěvek od Raketak »

Podle tohoto návodu to snad bez problémů zapojíš: http://www.horejsi.cz/czech/nabijece/LB ... nal-CZ.pdf

Jinak FlightPower má v servisním konektoru první černý, což je mínus prvního článku a další červené vodiče jsou plusy další článků.

Zde je zapojení konektorů:
http://www.flightpowerusa.com/index.asp ... /index.asp
(použít odkaz od balancérů)

Zde je popis samostatně:
http://www.flightpowerusa.com/Products/ ... iagram.gif
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
MaXa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MaXa »

Prosím o pomoc, netuším jak mám propojit jednotlivé piny. Snažil jsem se hledat na webu, byl jsem ve třech prodejnách, ale nikde jsem již hotovou redukci nebo radu nenašel.
Díky za pomoc

PLS HELP ***** PROSÍM ***** PLS HELP

NIKDO NIC? VŽDYŤ JE VENKU UŽ TMA, TAK TO UŽ NELÍTÁTE...

PLS HELP ***** PROSÍM ***** PLS HELP
MaXa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MaXa »

Raketak píše:Podle tohoto návodu to snad bez problémů zapojíš: http://www.horejsi.cz/czech/nabijece/LB ... nal-CZ.pdf ...

Pomalu píšu a ještě začalo 24HODIN.

To RAKETAK: díky, hned se na to mrknu.
coro

#5 Příspěvek od coro »

Na servisných konektoroch sú podstatné len dve veci - ako ďaleko od seba sú piny v plastovom držiaku, a či konektor má spoľahlivý kontakt pri krátkych pinoch čo trčia z balanceru.
Plastové obaly sa vždy dajú orezať nožom tak aby sa zmestili.
Ak je rozteč 2,54mm (štandard ako na lámacích lištách, servokonektoroch a podobne), "kompatibilný konektor" sa dá urobiť opatrným vybratím dutiniek z plastového tela, a zasunutím v správnom poradí.(neskratovať, sú stále živé na aku!).
Hyperion LBA10 rovnako ako TOP Equalizer (mám LBA106s+ aj Top Equalizer 12s a skúšal som už aj kadečo iné, Hyperion 0610i aj iCharger 106B, aj BalancePro 6s... všetko rovnaké..) majú piny 2,54mm od seba a zapojenie pinov je u všetkých od krajného mínus po rade, po jednom ako nasledujú články.., čiže ten najnormálnejší a najjednoduchší spôsob.

Ak má nejaká redukcia alebo nabíjač 5 konektorov pre 2s až 6s každý zvlášť, je najlepšie používať len 6s konektor a na tie s menším počtom pinov zabudnúť, často sú zapojené s medzerami (napríklad keď konektor pre 2s má 5 pinov, môže byť zapojený rôzne, ako (0; Nič; Nič; +4,2; +8,4) pre 2s alebo (0, +4,2; Nič; Nič; +8,4) pre 2s.

Konektor pre 6s ktorý má 7 pinov, ale našťastie na takéto vynálezy nemá miesto a dá sa použiť.

Balancery často požadujú aby boli zapojené aj silové vodiče z aku, a to v relatívne krátkom čase (10sekúnd?) inak rozblikajú chybový stav a už nenabehnú. Pre také je potom lepšie zapojiť najprv silové vodiče (balancer zostane tmavý), a ožije až po zapojení aj servisného konektoru.
coro

#6 Příspěvek od coro »

Jo ešte to podstatné - označ si červenou farbou na tom 7-pinovom konektore stranu pri silových vodičoch, a ak máš aj modrú tak tou vzdialenejšiu stranu.
Nepomýliš si tak polaritu..
4-pinový konektor slúži na datové spojenie dvoch balancerov, tam aku nestrkať!

TÁ REDUKCIA NA OBRÁZKU MÁ LEN 4 VODIČE??? pritom na nej je napísané aj "6s series" ?!?
To podľa mňa znamená že je "ošklbaná", niekto z nej vybral kábliky, a je nefunkčná a o jej zapojení sa dá len tipovať.
kf

#7 Příspěvek od kf »

Souhlasím se vším, co zde bylo uvedeno, jen bych chtěl zdůraznit, že i když jsou stejné konektory a pasují do sebe, neznamená to, že jsou u všech výrobců stejně zapojené. Jen jednou jsem se v časové tísni spolehnul, že to je určitě stejný - proč by to bylo zapojený jinak, a už se linul Ampérův zápach. Vždy je dobré znát zapojení servis. konektoru aku a balancéru a pro jistotu zkontrolovat redukci - ušetří se tím dost peněz.
MaXa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MaXa »

Díky Rakeťákovi mám několik schémat zapojení u baterií, ale moc tomu nerozumím. Zítra bude více času tak se pokusím nachystat zapojení a nechám si ho zde schválit
coro píše:TÁ REDUKCIA NA OBRÁZKU MÁ LEN 4 VODIČE??? pritom na nej je napísané aj "6s series" ?!?
To podľa mňa znamená že je "ošklbaná", niekto z nej vybral kábliky, a je nefunkčná a o jej zapojení sa dá len tipovať.

Ty 4 vodiče jsou výsledkem snahy zapojení dle návodu pro 3S... samozřejmě pro 6S má zapojeno všech 7pinů. Samozřejmě to není dobře, protože nevím zapojení na straně redukce :oops:

coro píše:Hyperion LBA10 rovnako ako TOP Equalizer (mám LBA106s+ aj Top Equalizer 12s a skúšal som už aj kadečo iné, Hyperion 0610i aj iCharger 106B, aj BalancePro 6s... všetko rovnaké..)

Mohl bys mi poslat označení(-,+) pinů u LBA10 a TOP pro 6S (na to byla ta původní redukce).
Moc díky za všechny reakce
coro

#9 Příspěvek od coro »

MaXa píše:...
Mohl bys mi poslat označení(-,+) pinů u LBA10 a TOP pro 6S (na to byla ta původní redukce).

Mám tu na stole LBA10 net S+ , a MegaPower LCB 12s (pod plastom je na plošáku nápis "Robbe Top Equalizer 12s".
Oba majú zhodne zapojené 7-pin konektory, 0-1-2-3-4-5-6, akurát LCB má menší ten biely plast okolo pinov (dá sa opatrne odstrániť) a akoby hore nohami. Aj zapojiť jeden do druhého, zvádza k opačnému pripojeniu - skontroluj. Opačné pripojenie servisného konektoru ale znesie (odskúšané zatiaľ len na 4s A123).

Kde je mínus predsa vidíš podľa takého trojuholníku na popiske pri prvom pine, tam pripájaš začiatok od kraja, a je to od čiernej (akože mínus). A aj podľa poradia lediek, sú tam čísla od 1 po 6.

Tá redukcia mi nepripadá dôveryhodne, má rovnaký konektor pre 4s ako pre 5s takže tam určite budú nejaké vynechané nezapojené piny.
V prvej fázi pokusov sa na také veci vykašli a zapoj aku priamo do balanceru.
Balancer má kratšie kolíky, nemusí to dostatočne držať - Ja som si urobil jeden z konektorov tak že na konce vodičov som naletoval 7 pinov z lámacej lišty (2,54mm ako servá, samozrejme 7-pin vcelku), a ten používam najradšej.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“