Problem s Prism 7X

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ic3d3m0n

Problem s Prism 7X

#1 Příspěvek od ic3d3m0n »

Zdravim. Koupil jsem vysílač Hitec Prism 7X a u páky výškovky mi při pohybu nahoru servo reaguje jenom asi na 4/5 dráhy. Zbývající kousek se už dál nepohybuje. Šlo by to nějak poladit ? Nebo mám vysílač rovnou zabalit a poslat na opravu k p. Hnízdilovi ? :D Díky.
pepan

#2 Příspěvek od pepan »

Zdravím, zkontroluj si nastavení max. výchylky serva - EPA.Může být třeba jen 70%,nastavuje se pro obě výchylky!Případně se podívej, zda nemáš zapnutý Dual-Rate (přepínání výchylek z malých na velké).
ic3d3m0n

#3 Příspěvek od ic3d3m0n »

pepan: Všechno je nastaveno jako z výroby (proveden reset). Zkoušel sem všechno možné nastavovat ale bylo to pořád stejné. Takže je vysílač na cestě do servisu... Jenom doufám že nebude vadný potenciometr. To by se pak ta oprava asi prodražila...
pepan

#4 Příspěvek od pepan »

ic3d3m0n píše:pepan: Všechno je nastaveno jako z výroby (proveden reset). Zkoušel sem všechno možné nastavovat ale bylo to pořád stejné. Takže je vysílač na cestě do servisu... Jenom doufám že nebude vadný potenciometr. To by se pak ta oprava asi prodražila...
Ještě jsem zapomněl dodat, že na kulise je z umělé hmoty přišroubovaná jakási podložka.Na stejný problém jsem měl dotaz na p. Hnízdila a ten mi sdělil, že to můžu v klidu odšroubovat....poznalo se to také tak, že při pohledu z boku neměly kniply stejnou výchylku...
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od StanleyP »

nazdar

Mohol by si napisat ze v com bola zavada tvojho vysielaca? ja mam tiez stary Prism 7 a taky problem ze ku koncu drany packy ovladaca mi nereaguje servo. Je to rovnake na obe strany a je to na kazdom kanali.
Skusal som prehodit potenciometer z Focus4 (na ktorom funguju potenciometre perfektne), ale je to to iste.
olisoft

#6 Příspěvek od olisoft »

Moze to byt rovnaky problem ako som riesil s Prismom, ktoreho som dostal. Jeden kanal isiel az od polovice...
Stacilo nastavit polohu potenciometra - pootocil som s hriadelkou a dostelujem to este s osciloskopom (zatial je to len nahrubo nastavene).

Nechapem, ako je mozme takto rozstelovat ovladac bez zasahu donho, ale neriesim. Opravil som si ho.

Ak nemas doma vybavu, tak len servis...
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od StanleyP »

Olisoft asi sa teraz spytam smiesnu vec. Mame nejaky servis na RC aj na SK? :D
olisoft

#8 Příspěvek od olisoft »

Lahsiu otazku nemas? :D

Nehladal som, netusim. Ale mam blby pocit, ze mozno aj nie.
Keby si nieco nasiel, napis sem, pomozes asi mnohym. ;)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“