"Cvaky"-vychytávka pro upevnění křídel

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
pepan

#16 Příspěvek od pepan »

elefon: +420 377 265 853
e-mail: modelhorst@volny.cz
zkus to tady, za cenu u Topmodelu zde možná dostaneš 4 sady... :lol:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od lubo1 »

to All
Vďaka
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: "Cvaky"-vychytávka pro upevnění křídel

#18 Příspěvek od lubo1 »

Lindbergh píše:Každopádně u nás v modelářských potřebách to prodávají jeden "cvak" snad 10 Kč...tuším...Fakt je to korunová záležitost...Zjistím a napíšu...

no nejde ani tak o cenu.. Ale najtŕápnejšie je, keď prídeš na lúku po x hodinách nabíjania a zistíš, že nemáš gumičku.... to by jedného trafilo....
hanz

#19 Příspěvek od hanz »

Ahoj chlapci.
Velmi pekne riesenie.Chcem sa spytat ci je to ono:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2303
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lubo1 »

zdzd píše:Něco podobného tu mám už asi deset, možná patnáct let v krabičce. Tehdy jsem to zkusmo secvaknul a už málem ze sebe nevyrval. Ještě jsem neposbíral odvahu dát to do křídel. Ty bych nasadil asi jen jednou. :roll:

Ono záleží za čo to chytíš - či len dvoma prstíkmi - alebo celou dlaňou...
Napr zelené konektory MPX - ak držíž len konektory, tak sa zdá, že si zlomíš nechty, ale pridaj hrubý kábel a už to až tak ťažko nejde...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Lindbergh »

hanz píše:Ahoj chlapci.
Velmi pekne riesenie.Chcem sa spytat ci je to ono:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2303

Je to něco podobné, ale přesně ono to není. Je to to, co popisuje pitridom ve svém příspěvku od Topmodel, ale Topmodel to zřejmě překupuje od výrobce pana Horáka od nás z Plzně :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
hanz

#22 Příspěvek od hanz »

Dik za odpoved.
Zasa mate vsetko dobre v Plzni, to skvele pivo vam nestaci ? :lol: :lol:
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
OuvejAchich

#23 Příspěvek od OuvejAchich »

Díky za tip. Moc se mi to líbí. Zkusím to do Somethin Extra od SIGu, zanedlouho jí budu stavět.
balamel
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od balamel »

...u nás v modelářských potřebách to prodávají jeden "cvak" snad 10 Kč...tuším...Fakt je to korunová záležitost...Zjistím a napíšu...

kterou plzenskou prodejnu mas na mysli?, at to nemusim obihat
dik
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

lubo1 píše:
zdzd píše:Něco podobného tu mám už asi deset, možná patnáct let v krabičce. Tehdy jsem to zkusmo secvaknul a už málem ze sebe nevyrval. Ještě jsem neposbíral odvahu dát to do křídel. Ty bych nasadil asi jen jednou. :roll:

Ono záleží za čo to chytíš - či len dvoma prstíkmi - alebo celou dlaňou...
Napr zelené konektory MPX - ak držíž len konektory, tak sa zdá, že si zlomíš nechty, ale pridaj hrubý kábel a už to až tak ťažko nejde...

O chycení prsty či dlaní vůbec nejde. Potřebná síla u mých cvaků je tak deset, možná více kg. Bez chycení do kleští to nerozerveš. V křídle by to dopadlo blbě. Buď by se pouzdra vyrvala z křídla, nebo by jsi ho rozmačkal v ruce při snaze o pevné uchycení. Bez opilování zubů to použít nepůjde.
Honza

#26 Příspěvek od Honza »

Mám cvaky Multiplex na křídle konstrukčního větroně. Fungují skvěle, běžně přelepuju lomení křídla lepenkou, ale občas se zakecám a zapomenu. Křídlo mi nikdy nevyskočilo, ani při akrobacii a to jsem lítal i pády a podobně. Na rozebrání používám velmi sofistikovaný chvat :-D, který nás naučil výrobce modelu. Chytím vedle lomení střední díl a uhodím do náběžné hrany na vnějším konci ucha. Už mi to tak funguje alespoň 5 let a naprosto bez problémů. Jen ty kolíky jsou kovové (asi home tuning) a ne původní plastové.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Lindbergh »

balamel píše:
...u nás v modelářských potřebách to prodávají jeden "cvak" snad 10 Kč...tuším...Fakt je to korunová záležitost...Zjistím a napíšu...

kterou plzenskou prodejnu mas na mysli?, at to nemusim obihat
dik

U Pavla Komárka, Slovanské Údolí 31. Pavel je sice kamarád, ale nerad bych ublížil ostatním, možná je maj taky :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
kope
Kontaktovat uživatele:

Cvaky, rozebírání

#28 Příspěvek od kope »

Trochu oživím tohle staré vlákno - chci na Lagunu (termik, rozpětí 3m) použít na zajištění křídel "cvaky" od TopModelu. Jediné, čeho se bojím, je již zde zmíněné rozebírání - že uši jenou nacvaknu a už je nerozeberu :). Honza tady radí ránu do náběžky u ucha, ale to si nejsem jistý, jestli by zafungovalo - přeci jen, křídlo by bylo "sesazené" ve třech bodech (cvak, spojka křídla, zajišťovací kolík u odtokovky) a ucho by se nemělo tím pádem po ráně do náběžky nikam hnout. Je nějaký jiný, spolehlivý, fungující postup, jak křídlo, spojené "cvaky" rozdělit?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
CakeRC

Re:

#29 Příspěvek od CakeRC »

Před více jak deseti lety jsem cvak použil k uchycení kabiny. Aby to mělo přiměřenou sílu, poněkud jsem trn opiloval. Funguje dodnes.
Přílohy
P1020842.JPG
P1020841.JPG
P1020840.JPG
mlike

Re:

#30 Příspěvek od mlike »

klucí já mám podobný cvaky myslím od liningera ( z hlavy nevím a nejsem namám teď možnost zjistit). v pytlíčku za pár desetikorun bylo několik párů a podle počtu zahloubení na kolíčku byly tři tuhosti spojení, mohl sis vybrat podle typu stroje od malé elektry po velký větroně. a k tomu byl přiloženej takovej umělohmotnej jazýček (klínek) celkem tenkej, nasuneš mezi trup a krofku nebo spojení krovek a lehce zatlačíš a ono to od sebe odskočí - v případě potřeby se dá vypilovat z plastu... jinak to lehký klepnutí do náběžky taky funguje, křídla se moc nehnou, ale stačí to na vyskočení toho cvaku.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“