Levnější model pro úplného začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Jano »

aj termika mu ide 2min motor 15 min v komínku ,nebolo treba ani pačkovať
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Honzulus »

nevim jak leta wildhawk, nikdy jsem ho nevidel, ale jak jiz ve vsech setech byva, elektronika je tam na 3 veci... zacinal jsem na 2 kanalovem piperu, potom jsem poridil 4 kanal cessnu a nakonec skylady a az na te jsem se tak nejak naucil litat. Jinak stara verze cessny je mrcha, nachylna na kazdy pohyb packou a chova se jak plne nalozena B-17. Sky lady je o neci lepsi ,ale tam je zas elektronika vazne naprd, viz vysilacka a regl. a taky casto vylisky kridel a trupu jsou krive. Jinak nyni jsem jiz take zastancem nazoru koupit ES nebo EG a rovnou lepsi elektroniku, kamarad mi to rikal od zacatku a ja tomu neveril, ted vim jak seredne jsem se mylil :) . Konec koncu EG mam taky a musis rict ze lita vazne pekne a hlavne velice pomalu, coz je velka vyhoda. Nevim jak jini, asi mam jen nejaky spatny vyrobni kus nebo to mozna udelalo lepidlo, ale kdyz uz o tom pisu, mam ocas trochu hnuty na jednu stranu, nevi nekdo co s tim? Slysel jsem ze se da nejak EPP rovnat fenem, ale to asi jen kdyz je naboreny. A jeste posledni vec, jak tu nekteri propaguji nazor ze je hruza, ze ES nema krydilka! Nebudte lini a kridylka tam dodelejte, zadna namaha to neni, jen tomu venovat trochu casu jako asi kazdymu eru :D
JM

#48 Příspěvek od JM »

Honzulus píše:nevim jak leta wildhawk, nikdy jsem ho nevidel, ale jak jiz ve vsech setech byva, elektronika je tam na 3 veci...D

Tak zrovna s tímhle bych u Wildy nesouhlasil...zatím nevím o nikom, komu by elektronika ve Wildovi selhala(až na slabý regl v prvních kusech-ale to nebyla závada, kvůli které by nešlo létat-jen neutáhl silnější motor...) a troufám si říci, že ta setová 4-kanálová vysílačka je na tu cenu velice solidní...
Zkrátka mi to přišlo ideální éro pro začátečníka, který chtěl zkusit zda ho to chytne a netroufal si na samostatné osazování holého trupu-zvlášt' když nemá někoho zkušeného po ruce...
Jinak s tímhle: A jeste posledni vec, jak tu nekteri propaguji nazor ze je hruza, ze ES nema krydilka! Nebudte lini a kridylka tam dodelejte, zadna namaha to neni, jen tomu venovat trochu casu jako asi kazdymu eru - naprostý souhlas. Např. mě učení bez křidélek šlo lépe..
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Honzulus »

to neni o tom jak se komu lepe uci, ale o to ze nekdo nadava na ES ze nema kridelka
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Jetson »

Honzulus píše:to neni o tom jak se komu lepe uci, ale o to ze nekdo nadava na ES ze nema kridelka

A má snad?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od lubo1 »

Jetson píše:
Honzulus píše:to neni o tom jak se komu lepe uci, ale o to ze nekdo nadava na ES ze nema kridelka

A má snad?

Prosím pekne a môže mi niekto vysvetliť na čo sú dobré krídelka začiatočníkovi, keď má problém letieť len so smerovkou?
Príde mi to ak odorábať na trabiho spojler... funkciu to síce nemá, ale je to in...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Marek71 »

Možem zodpovedne povedať, že ES bez krídelok je pre začiatočníka na naučenie absolútne dostačujúci. Kritizovať u tohoto typu modelu chýbajúce krídelká mi príde scestné...

Keď sa niekto učí a v určitej fáze príde na to, že by sa mu zišli krídelká, znamená to, že už sa niečo naučil a ES splnil účel. A je načase prestúpiť na vyspelejší model, alebo dorobiť na ES krídelká.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
powder
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od powder »

lubo1 píše:Prosím pekne a môže mi niekto vysvetliť na čo sú dobré krídelka začiatočníkovi, keď má problém letieť len so smerovkou?
Príde mi to ak odorábať na trabiho spojler... funkciu to síce nemá, ale je to in...

Takový "nesmysl" může snad říct jen někdo, kdo v životě nelétal s RC modelem.
Létat s letadlem ovládaným jen směrovkou skutečně může být problém (menší citlivost řízení, mizerná možnost korekce při přistávání).
Křidélka umožní citlivější, přesnější a ochotnější ovládání náklonů - a o tom je řízení stabilního letu!
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Jetson »

Marek71 píše:Možem zodpovedne povedať, že ES bez krídelok je pre začiatočníka na naučenie absolútne dostačujúci. Kritizovať u tohoto typu modelu chýbajúce krídelká mi príde scestné...

Keď sa niekto učí a v určitej fáze príde na to, že by sa mu zišli krídelká, znamená to, že už sa niečo naučil a ES splnil účel. A je načase prestúpiť na vyspelejší model, alebo dorobiť na ES krídelká.

Bez křidélek bych neudržel éro v dohledu, popřípadě ho poslal do vývrtky v zoufalé snaze utočit ostřeji zatáčku. Tak se asi začnu učit bez křidélek...

Učení, které tu dokola popisujete bylo na místě v době, kdy byl vývoj .. drak, řiditelný drak, házedlo, gumcuk, upoutanej nitrák a související posekané prsty (tady jsem před 25 lety skončil), jednokanál větroň nepropo a dále podle nadšení a možností jedince, či nejbližšího klubu pod hlavičkou svazarmu...

Dneska očekávám, že každý kdo zatoužil RC létat, k tomu měl vždycky nějaké sympatie, takže už něco nalétal na počítači...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Abu »

Ono taky zalezi na konkretnim modelu, nektere jsou na smerovku ponekud tupe. I ten EasyStar (a jeho kopie) potrebuje nastavit co nejvetsi vychylky nebo lepe zvetsit plochu smerovky. Pak s nim jde zalitnout i vykrut na smerovku :wink:
A kdyz se zacatecnik nauci rovnou pouzivat smerovku, tak se mu to pozdeji u modelu ovladanych kolem vsech 3 os bude moc hodit, at uz to bude litani peknych koordinovanych zatacek s vetronem ci polomaketou, nebo nejaka akrobacie....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Honzulus »

abych pravdu rekl, ja mel na Sky lady taky jen smerovku a kdyz jsem presel na EG tak jsem zacal zase s kridelky. je pravda ze na vysilacce jsem mel na SL nastavenou smerovku na packu na kridelka. ted se tedy vlastne ucim pouzivat smerovka jakoz to plnohodnotny prvek, ale vyuzivam ji stejne jen na krouzeni v termice. jinak na simulatorech ji plne vyuzivam, ale jak rikam, jeste ji presne neumim ovladat a nepamatuji si jeji presny efekt. treba kdyz letadlo leti proti me a na zadech tak nevim na kterou stranu smerovkou hybnout :?
pepa57
Kontaktovat uživatele:

levnější pro začátwčníka ?

#57 Příspěvek od pepa57 »

no jsi z Brna, takže nejrozumnější je zajít k Reichardovi a vzít elektrotrenéra. Z ruky, pohodový létání.
RC Morava v Moravanech na Moravě
AR1
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od AR1 »

Letadlo řízené jen směrovkou může lehce přejít do spirály, zejména právě u začátečníka a model ve spirále zrychluje a zorientovat se, kam se to točí je pro něj prostě problém. Já bych model bez křidýlek nikdy začátečníkovi nedoporučil.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Marek71 »

Bavíme sa tu o ES. Ukončím to tým, že zo skúsenosti si stojím za tým, čo som napísal. A s ES mám nalietané tak min. 50 letov. Začiatočníkovi ho možem s kľudným svedomím doporučiť aj keď nemá ovládané krídelká. Ja som ho zvládol bez problémov a bez akejkoľvek prípravy na sime.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Miloš

#60 Příspěvek od Miloš »

No taky se teď snažím lítat jak to jde a je pravda že už zkouším kraviny a ty křidýlka mi trochu chyběj,daly by tomu další rozměr+silnější motor.Do spirály se to dostat může,ale zase se to z ní velmi snadno dostane.

Jinak jsem ještě viděl kolegu s nějakým čína setem (tipoval bych to na nějakýho pipera,ale jistej si nejsem)při výletě na 4kolce a po zkušenostech s čína cessnou jsem nutně potřeboval vidět jak dopadne,zvlášť když se přiznal,že má za sebou 2 nepříliš úspěšný pokusy.(Mě stačil 1)Byl ze mě lehce nervózní,ale nakonec vzlítnul udělal krásnej oblouček a po cca 30 vteřinách to napral čumákem do asfaltu.
Prostě vyhozený prachy,navíc pokud je to takovej člověk jako já a začátečník,jinak by si to nekoupil,tak to nikdy nedoladí tak aby to letělo,to je možná problém i pro lidi co to znaj u těhle číňanů.

Je to každýho věc,ale já toho ES v klidu doporučím a vůbec mu ta absence křídel z kraje nevadí.Je prostě skvělej.A myslím že až to bude mít motor a ty křidýlka,nebudu koukat po jinejch,protože to nebude mít význam.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“