Převinutí motoru

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

Převinutí motoru

#1 Příspěvek od Hostmir »

Zdravím,
koupil jsem si z HobbyCity tenhle motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6551 ....jenze jak jsem na nej byl natesenej, tak se mi podarilo urvat mu od tela dratky takze vinuti je v haji a motor nefunkcni..Tak jsem si rekl, ze by se mozna dal previnout. Zkusil jsem navinout napoprve jedenact zavitu (vic se mi tam nevlezlo kvuli mirne vetsi tloutce dvatu), jenze motor se jen skube a prd.. Zkusil jsem ho pak s nejobycejnejsim neprogramovatelnym regulatorem a po chvili skubani naskocil a jel krasne...jenze zezacatku se jen skubal a naskakoval az po nahodne dlouhe dobe... Coz je asi nepouzitelny..tak jsem zkusil previnout slabsim dratkem na tricet zavitu...taky podobny vysledek..
Nejaky napad jak ho sptavne navinout??Na co si dat pozor??Jestli vinuti zapojit do hvezdice nebo do trojuhelniku??----nevyznam se v tom az tak moc...nejakej navod by se hodil..
Problem pro me neni koupeni noveho motoru, ale zase budu ctrnact dni cekat na novej a to se mi zrovna moc nechce..
balamel
Kontaktovat uživatele:

Re: Převinutí motoru

#2 Příspěvek od balamel »

Hostmir píše: po chvili skubani naskocil a jel krasne...jenze zezacatku se jen skubal a naskakoval az po nahodne dlouhe dobe... .
¨
to bude chtit si pohrat s predstihem. zkusil bych zvetsit.

jinak studnice informaci k ruznym vinutim v zavislosti na poctu pulu a zubu statoru je tady:

http://www.bavaria-direct.co.za/models/motor_info.htm
leguan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od leguan »

Já jsem převíjení po nějakém pátém pokusu, po tom co mi shořel i regl vzdal a zahodil..... :cry: Vyplatí se to vůbec převíjet vzhledem k ceně toho motoru? :wink:
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
mephisto
Kontaktovat uživatele:

Hostmir

#4 Příspěvek od mephisto »

A spočítal si aspoň tie závity pred rozobratím vinutia motora? Vinutia si zapojil podľa originálu?
valino
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od valino »

dusi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dusi »

leguan píše:Já jsem převíjení po nějakém pátém pokusu, po tom co mi shořel i regl vzdal a zahodil..... :cry: Vyplatí se to vůbec převíjet vzhledem k ceně toho motoru? :wink:

Nejde asi ani tak o vyplácení se, jako o to, dokázat to udělat.

V každém případě při demontáži je potřebné si poznamenat nejen počet závitů, ale i smer vinutí a zapojení. Jestli hvězda nebo trojúhelník není při opravě otázkou znalostí, ale pozornosti.

A "slabší drát" je dost výrazný rozdíl v proudu a i otáčkách motoru :twisted:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
easy

#7 Příspěvek od easy »

Nevzdávej to jestli nevíš počet závitů tak změř délku a průměr starých vynuti a prostě to navineš pdle těch němců a musí ti to chodit.Držím palce. :D
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od spellcross123 »

Otacek kolik chces. Obvykle staci 15. Hlavne vsechny stejnym smerem a stejne zavitu...
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

Re: Hostmir

#9 Příspěvek od Hostmir »

mephisto píše:A spočítal si aspoň tie závity pred rozobratím vinutia motora? Vinutia si zapojil podľa originálu?

ano, zavitu je 18, je to v popisu motoru....jenze kdyz tam nejakej stroj namotal 18 zavitu, tak ja jsem bez sance tam taky tolik narvat...proste jich tam narvu treba 15 ale vic fakt ne
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hostmir »

leguan píše:Já jsem převíjení po nějakém pátém pokusu, po tom co mi shořel i regl vzdal a zahodil..... :cry: Vyplatí se to vůbec převíjet vzhledem k ceně toho motoru? :wink:

nevyplatí se to k ceně toho motoru....jenže jak jsem psal v uvodu, tak to trva tak ctrnact dni nez dorazi novej, coz se mi cekat nechce.
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

...

#11 Příspěvek od Hostmir »

spellcross123 píše:Otacek kolik chces. Obvykle staci 15. Hlavne vsechny stejnym smerem a stejne zavitu...

no k tomu poctu zavitu...jak velkej ma na to vyslednej pocet zavitu????protoze kdyz navijim vic zavitu, tak se rado stane, ze se o jeden spletu a pak si nejsem jistej kolik jich mam vlastne navinutych:-D ...je tedy moc velkej problem kdyz se treba na jednom vinuti spletu o jeden zavit?
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hostmir »

easy píše:Nevzdávej to jestli nevíš počet závitů tak změř délku a průměr starých vynuti a prostě to navineš pdle těch němců a musí ti to chodit.Držím palce. :D

to nešlo protoze vinuti bylo necim zalite...byl jsem rad ze jsem to aspon odtrhal, natoz odmotal...a tim, ze to bylo zalite, jsem taky nezjistil, jestli to bylo zapojene do trojuhelnika nebo do hvezdy.
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

#13 Příspěvek od spellcross123 »

Hostmir píše:
spellcross123 píše:Otacek kolik chces. Obvykle staci 15. Hlavne vsechny stejnym smerem a stejne zavitu...

no k tomu poctu zavitu...jak velkej ma na to vyslednej pocet zavitu????protoze kdyz navijim vic zavitu, tak se rado stane, ze se o jeden spletu a pak si nejsem jistej kolik jich mam vlastne navinutych:-D ...je tedy moc velkej problem kdyz se treba na jednom vinuti spletu o jeden zavit?

njn, udelej maximum proto aby to bylo stejny...
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od spellcross123 »

ja mel hlavni problem, ze se mi pri navyjeni prorazil ten lak na tom dratu. Byla moc ostra ta kotva nebo co to je...
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

...

#15 Příspěvek od Hostmir »

Ha..tak na pate navinuti se mi podarilo, ze se motor uz toci...jen tam mam jen deset zavitu, takze to strasne topi, coz je nepouzitelne... A zjistil jsem, ze tak asi tri magnety na plasti nedrzi a obcas se trochu pohnou..cim je prilepit??stacilo by to zamaznout epoxidem?..jen porad nevim, jak tam namotat tech puvodnich 18 zavitu..
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“