Jaké používáte konektory na baterkách

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
LiPe

Jaké používáte konektory na baterkách

#1 Příspěvek od LiPe »

Preferujete samostatné konektrory na každý drát (třeba tohle) nebo konektor pro dva dráty naráz (jako třeba Tamia), aby jste vyloučili i teoretickou možnost přepólování?
Pokud druhou možnost, máte nějaké oblíbené konektory? Myšleno podle spolehlivost, ceny, snadnosti práce.
zami

Re: Jaké používáte konektory na baterkách

#2 Příspěvek od zami »

LiPe píše:Preferujete samostatné konektrory na každý drát (třeba tohle) nebo konektor pro dva dráty naráz (jako třeba Tamia), aby jste vyloučili i teoretickou možnost přepólování?
Pokud druhou možnost, máte nějaké oblíbené konektory? Myšleno podle spolehlivost, ceny, snadnosti práce.

Nejvíce oblíbené mám MP Jet 3,5. Jsou opravdu nejlepší.
Miloš.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Pouzivam MPJety a taky DeanT mi neprijdou spatne. Tamiya to je snad jen parodie na konektor. Nak
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mirek12 »

na baterkách používám 4mm konektory http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28969
Streader
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Streader »

Taky používám 4mm Goldy. Držej jak hevétská víra.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Na A123 mam MPjet 3.5mm (proudy 50-60A), na malejch baterkach (do 25A) mam MPjet 2.5mm. Konstrukcne jsou lepe reseny nez Goldy (vyrazne mensi prechodovy odpor).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
LiPe

#7 Příspěvek od LiPe »

Nakadah píše:Pouzivam MPJety a taky DeanT mi neprijdou spatne. Tamiya to je snad jen parodie na konektor. Nak

No dobře, Tamia asi nebyl vhodný příklad, co třeba tohle.
Spíš než o typ konektoru mi šlo o to, jestli zapojujete každý pól zvlášť (a riskujete, že se třeba někdy omylem spletete, nebo si nešťastnou náhodou "škrtnete" o nesprávný kontakt), nebo máte plus a mínus sdružené v jednom konektoru, který je díky vhodně tvarovanému protikusu proti těmto "náhodám" chráněn.
Pokud zapojujete každý drát zvlášť, máte oba samce na regulátoru a obě samice na baterce, nebo to zapojujete jinak?
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mirek12 »

já mám na Baterce na +- 4mm samice do kterejch pěkně chytnu svorky a jestli zapojím blbě +- tak mám regl v prčicích ale při zapojování se dávám pozor zádná zbrklost 8)
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

Pouzivam blbuvzdorne Deans Ultra T konektory.
coro

#10 Příspěvek od coro »

MPJET 3,5mm. Osvedčili sa perfektne.
Mal som predtým všade 4mm goldy, ale mal som s nimi nejaké problémy, hlavne po dlhšom čase. Presnejšie, nie sú goldy ako goldy, a neviem to rozoznať včas.
Kde by naozaj mohla vadiť hmotnosť, pôjdu MPJET 1,8mm
a kde ešte menej už len krimpovacie dutinky (aj letujem) a piny.

Všetky baterky u mňa majú samca plus, a dieru mínus. Nikdy som nemal problém so skratmi, ale vodiče mám spojené kúsok od konektorov aby sa nedali zapojiť do seba do skratu. A hlavne kvoli ochrane konektoru, navlečiem vždy na samca kúsok silikónovej hadičky alebo zmršťovačky.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hoki »

Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš. :P Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením. 8)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lindbergh »

Mirek12 píše:na baterkách používám 4mm konektory http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28969

Já nejvíce používám MPjet a tyhle 4mm také. Které mě však maximálně zklamaly jsou tyhle:
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/elektro ... -5-mm.html

Vzhledem k jejich "délce" se mně časem "vyvyklaly", přestaly přenášet na chvilku proud a to mělo fatální následky!!! Teprve po té jsem si uvědomil důležitost konektorů...bohužel pozdě :? Co se Tamyia týče... Myslím, že pro slovo "konektor" je to urážka :D :D :D Riziko zkratu jednoduše omezím buďto tím, že používám toto:
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/elektro ... mplet.html
nebo tím, že kablíky na několika místech "sesvorkuju" proužkem smršťovačky... :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

hoki> tvoje "MIGácké" konektory znam 8) rozhodne dobry reseni. Nak
Streader
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Streader »

Hoki píše:Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš. :P Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením. 8)

Hoki co jsou to ty ZZ spoje? Díky
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
zami

#15 Příspěvek od zami »

Hoki píše:Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš. :P Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením. 8)

Taky by mě to zajímalo. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“