Jaké používáte konektory na baterkách
Jaké používáte konektory na baterkách
Preferujete samostatné konektrory na každý drát (třeba tohle) nebo konektor pro dva dráty naráz (jako třeba Tamia), aby jste vyloučili i teoretickou možnost přepólování?
Pokud druhou možnost, máte nějaké oblíbené konektory? Myšleno podle spolehlivost, ceny, snadnosti práce.
Pokud druhou možnost, máte nějaké oblíbené konektory? Myšleno podle spolehlivost, ceny, snadnosti práce.
Re: Jaké používáte konektory na baterkách
LiPe píše:Preferujete samostatné konektrory na každý drát (třeba tohle) nebo konektor pro dva dráty naráz (jako třeba Tamia), aby jste vyloučili i teoretickou možnost přepólování?
Nejvíce oblíbené mám MP Jet 3,5. Jsou opravdu nejlepší.
Miloš.
na baterkách používám 4mm konektory http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28969
Nakadah píše:Pouzivam MPJety a taky DeanT mi neprijdou spatne. Tamiya to je snad jen parodie na konektor. Nak
No dobře, Tamia asi nebyl vhodný příklad, co třeba tohle.
Spíš než o typ konektoru mi šlo o to, jestli zapojujete každý pól zvlášť (a riskujete, že se třeba někdy omylem spletete, nebo si nešťastnou náhodou "škrtnete" o nesprávný kontakt), nebo máte plus a mínus sdružené v jednom konektoru, který je díky vhodně tvarovanému protikusu proti těmto "náhodám" chráněn.
Pokud zapojujete každý drát zvlášť, máte oba samce na regulátoru a obě samice na baterce, nebo to zapojujete jinak?
MPJET 3,5mm. Osvedčili sa perfektne.
Mal som predtým všade 4mm goldy, ale mal som s nimi nejaké problémy, hlavne po dlhšom čase. Presnejšie, nie sú goldy ako goldy, a neviem to rozoznať včas.
Kde by naozaj mohla vadiť hmotnosť, pôjdu MPJET 1,8mm
a kde ešte menej už len krimpovacie dutinky (aj letujem) a piny.
Všetky baterky u mňa majú samca plus, a dieru mínus. Nikdy som nemal problém so skratmi, ale vodiče mám spojené kúsok od konektorov aby sa nedali zapojiť do seba do skratu. A hlavne kvoli ochrane konektoru, navlečiem vždy na samca kúsok silikónovej hadičky alebo zmršťovačky.
Mal som predtým všade 4mm goldy, ale mal som s nimi nejaké problémy, hlavne po dlhšom čase. Presnejšie, nie sú goldy ako goldy, a neviem to rozoznať včas.
Kde by naozaj mohla vadiť hmotnosť, pôjdu MPJET 1,8mm
a kde ešte menej už len krimpovacie dutinky (aj letujem) a piny.
Všetky baterky u mňa majú samca plus, a dieru mínus. Nikdy som nemal problém so skratmi, ale vodiče mám spojené kúsok od konektorov aby sa nedali zapojiť do seba do skratu. A hlavne kvoli ochrane konektoru, navlečiem vždy na samca kúsok silikónovej hadičky alebo zmršťovačky.
Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš.
Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením. 
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Mirek12 píše:na baterkách používám 4mm konektory http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28969
Já nejvíce používám MPjet a tyhle 4mm také. Které mě však maximálně zklamaly jsou tyhle:
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/elektro ... -5-mm.html
Vzhledem k jejich "délce" se mně časem "vyvyklaly", přestaly přenášet na chvilku proud a to mělo fatální následky!!! Teprve po té jsem si uvědomil důležitost konektorů...bohužel pozdě
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/elektro ... mplet.html
nebo tím, že kablíky na několika místech "sesvorkuju" proužkem smršťovačky...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
- Streader
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš.Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením.
Hoki co jsou to ty ZZ spoje? Díky
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Hoki píše:Na letadlech, co máme v práci, máme ZZ-spoje a v nich jsou konektory 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm a 4mm. Od každého mám tak 100-300párů. Takže já používám samostatné konektory a o přepólování nemůže být řeč, neboť samce do samce nestrčíš.Tyto konektory podarovávám kamarády-modeláře kolem mě, takže si můžeme vzájemně pomáhat s baterkama či nabíjením.
Taky by mě to zajímalo. Díky.