Tak jsem dnes taky provětral Cessničku. Trochu zase foukal nárazovej, ale dalo se to. Vylítal jsem první aku: osmičky, oválky, pak přišel loping (velice nemotornej:( ). Druhý loping (cessničce se do něj moc nechce.zřejmě umístění akumulátoru v težišti dole, nedovoluje hladčeji provedené akrobatické kusy), a pak to přišlo...poprvé v životě jsem zkusil let na zádech: Měl jsem výšku, tak jsem šel na to.Pustil jsem to trochu dolu, abych nabral rychlost a dal křidélka naplno- cessničce se na záda moc nechtělo (zřejmě zase to vyvážení - nebo že by zde působil negativně profil křídla do "V" ????), ale nakonec se přeci jen neohrabaně překulila-potlačil jsem výškovku a na zádech už držela celkem pěkně - zpátky ze zad na břicho už taky krásně hladce,svižně (zde tomu naopak ten aku. dole pomůže). ....Měnim aku, lítám, lopingy, průlety, let na zádech a pak jsem si řekl: Let na zádech při pomalém průletu: šel jsem tedy na to - na záda jsem to otočil ve výšce a výškovkou korigoval klesání, motor cca na půlku. Všechno dobrý, výška zhruba 2,5 m, průlet na zádech,krása, dávám plný plyn a že letadlo zvednu výš, tak jsem natáhl na plnej kdedlík výškovku

. Zkušenější si dovedou představit co se stalo co se v 2.5 metrech stane

, méně zkušeným to řeknu. Letíte na zádech, takže je řízení opět zrcadlově

Já to samozřejmě věděl, ale prostě instinktivně dal knipl k sobě, a než bys řekl švec cesna zapíchlá v zemi

. Pravda né úplně. Mít pod sebou cca ještě 1 metr tak by to cessna dala jako návrat z lopingu.
Nebudu to prodlužovat: nalomená přepážka motoru (sekunďák a izolepa to spraví), jinak cessna O.K. bez škrábance

.
P.S.: Lítám s kolečkama, protože razim teorii, že Cessna pak vypadá víc jako CESSNA. Ještě jsem bez koleček neletěl (určitě to ale zkusim), tak je možný, že bez podvozku to bude mít lepší letové vlastnosti. Ten kdo lítas "S" a teď lítá "BEZ" podvozku ať dá vědět, jestli pocítil nějákou letovou změnu. Dík Hendrix