leteckej motor do auta
- Orbith
- Kontaktovat uživatele:
leteckej motor do auta
please poraďte je možný nastartovat a provozovat leteckej žhavicí motor bez vrtule?Stavim si komplet sám takovej užitkáč(auto-spíš traktor) a chtěl bych tam dát motor z éra.Je to možný?Snažim se do toho dát co nejmíň $$.S leteckým motorem mi to vychází na neclých 5000Kč s motorem na auto přes 7000Kč.
Orbith píše:všechno ostatní mám.(včetně chlazení)Ale jinak dík.A myslíš,že budu potřebovat setrvačník?
no setrvačník by asi potřeba byl, aby při odlechčení kol motor nezvvyšoval moc otáčky, jinak pokud chceš levnej pohon, tak si kup nejlevnější accu vrtačku a máš to i s mechanickým regulátorem a šitskou baterkou, např. v rakousku se dá sehnat i za 400,-
Orbith píše:všechno ostatní mám.(včetně chlazení)Ale jinak dík.A myslíš,že budu potřebovat setrvačník?
Setrvačník potřeba bude. Nejde o nárůst otáček, ale o to, aby motor po odlehčení nechcípl (u éra je setrvačníkem vrtule..). Jinak fci setrváku přejímá spojka (teda její bubínek) ale budeš potřebovat asi nějakou velkou spojku, protože leteckej a autíčkářskej motor pracují v jiných režimech (auto - vysokootáčkový prcek (klidně 25 000 ot) , a v éru jde spíš o krouták -cca do 15 000 ot) Jinak pokud se ti povede sprovoznit letecký motor, tak ušetříš za palivo, páč letecký motor běží i bez nitra...
Tvůj probléb ale určitě bude chlazení. Doporučuji mrknout na vrtulníkové chladící přídavné kroužky na hlavy + ventilátor.
Možná by šlo použít v vodníka s nějakým radiátorem a čerpadlem, ale to už je složitý....
- Orbith
- Kontaktovat uživatele:
už tak mam převodovku 1:14.chlazení udělam brutální pasivní.Celá přední maska bude chladič.Ale ani ta voda by nebyla špatná.To Thunder:A jak velký to stavíš?A dal by se z tý vrtačky použít i setrvačník?
Mimochodem v Tescu prodávaj accu vrtačku za 500Kč 18V 500ot/min.Baterka sice vydrží pár minut provozu,ale jinak to ujde(i ve funkci vrtačky).
Mimochodem v Tescu prodávaj accu vrtačku za 500Kč 18V 500ot/min.Baterka sice vydrží pár minut provozu,ale jinak to ujde(i ve funkci vrtačky).
no nevím, kde by si vzal setrvačník ve vrtačce a na elektro by nebyl ani potřeba, jinak délka bude asi 50cm +- 10cm ale spíš + než -
, jinak v těch vrtačkách sou motory řady cca 500 a víc a oboustranej mechanickej regulátor
, jinak já mám doma motůrek z nějaký profi vrtačky řada asi 700 a ten už něco utáhne