JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

#346 Příspěvek od coro »

Ale merací modul MUI mi predať (napriek tomu že som ich skúšal ukecať 3x) odmietli, že ešte nie je (na ukážku ho mali). Budem musieť počkať kým sa objaví bežne v obchodoch u nás :(
petrhu

#347 Příspěvek od petrhu »

Už mám modul v eclipse a 6 ti kanál v modelu. Provedl jsem zatím jen pozemní zkoušku dosahu - model v trávě na zemi u nás v ulici a dosah cca 200m.
pepin

#348 Příspěvek od pepin »

taky o jetaku uvazuji do graupnera 19 ,ovsem moznost resetovani me desi,proto bych se chtel zeptat tech co uz jeti 2.4 gh provozuji v predelanych vysilacich,zda letaji,nebo padaji.jde mi o prakticke vysledky v terenu.debat o tom zda vypalene cd nehraje tak dobre jako original jsem si uzil dost :oops:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od Abu »

Obavam se ze na skutecne zkusenosti z praktickeho provozu je ponekud brzo. Zbozna prani nadsencu typu "je to uplne vynikajici, uz jsme lital 3x 45 minut a vubec, ale vubec zadny ruseni..." maji velmi malou vypovidaci hodnotu (aspon pro me). Uvidime za 1/2 roku. U ostatnich systemu taky casem vyplavaly ruzne zajimave poznatky...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Jiří Kolář-BAN1

#350 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Pro pepin:
Abu má pravdu. Nikam nespěchej. Ono se to nějak vyjasní. Pokud máš MC19, nervi tam nic, než originál.Pásmo 35 a 40 MHz se částečně vyčistí od modelářů. Bude tam méně problémů a skoro každý normální modelář se tam chová alespoň částečně dle daných pravidel. Mám MC22s, zatím v pohodě.
pepin

#351 Příspěvek od pepin »

vam se to rekne,nespechej,jsem ted dost casto na Rany a jit se orientacne zeptat nahoru na kopec na jakym ze to litaj kanale abych si mohl jako zodpovedny modelar dodrzujici alespon zakladni pravidlo pod kopcem zalitat s houbou je docela opruz a peknejch par kilaku v nohach :cry: problem je v tom,ze chvalu slysim pouze na system od Futaby ale vysilac menit nechci.
LV
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od LV »

pepin píše:vam se to rekne,nespechej,jsem ted dost casto na Rany a jit se orientacne zeptat nahoru na kopec na jakym ze to litaj kanale abych si mohl jako zodpovedny modelar dodrzujici alespon zakladni pravidlo pod kopcem zalitat s houbou je docela opruz a peknejch par kilaku v nohach :cry: problem je v tom,ze chvalu slysim pouze na system od Futaby ale vysilac menit nechci.

Nebude jednoduchšie tam zaviesť vojenský telefón? :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od AR1 »

pepin píše:vam se to rekne,nespechej,jsem ted dost casto na Rany a jit se orientacne zeptat nahoru na kopec na jakym ze to litaj kanale abych si mohl jako zodpovedny modelar dodrzujici alespon zakladni pravidlo pod kopcem zalitat s houbou je docela opruz a peknejch par kilaku v nohach :cry: problem je v tom,ze chvalu slysim pouze na system od Futaby ale vysilac menit nechci.

Jako problém vidím to, že oni nahoře stejně nepoznaj s čím lítáš někde dole a jestli uviděj model, stáhnou se jim půlky kdo tam s čím blbne. Takže říct bys jim to měl tak jako tak. Já to tak dělám.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od Marek71 »

Tu v Reichu to vyriešili tak, že keď lietajú hoši na svahu, tak pod svahom majú zaparkované autá a za sklom cedulky s číslami kanálov, príp 2,4GHz. Prvýkrát som si to nevšimol a prešiel som sa za nimi na kopec len preto, aby som im oznámil, že lietam na 2,4 a že sa nemusia báť.

Ale aj tak si myslím, že pokiaľ má človek 2,4 tak nemusí oznamovať. To bol aj jeden z dovodov prechodu, aby som nemusel lietať po okolí a zisťovať kto má aký kanál...

AR1 píše:Jako problém vidím to, že oni nahoře stejně nepoznaj s čím lítáš někde dole a jestli uviděj model, stáhnou se jim půlky kdo tam s čím blbne. Takže říct bys jim to měl tak jako tak. Já to tak dělám.
Naposledy upravil(a) Marek71 dne stř 08.10.2008 10:03, celkem upraveno 2 x.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
coro

#355 Příspěvek od coro »

jkolina píše:Pro pepin:
Abu má pravdu. Nikam nespěchej. Ono se to nějak vyjasní. Pokud máš MC19, nervi tam nic, než originál.Pásmo 35 a 40 MHz se částečně vyčistí od modelářů. Bude tam méně problémů a skoro každý normální modelář se tam chová alespoň částečně dle daných pravidel. Mám MC22s, zatím v pohodě.

Je pravda všetko čo píšeš, ale určite záleží aj na tom do akého modelu to plánuje dať. Niekto verí Jeti systému natoľko že to už dal aj do naozaj poriadnych modelov, iný vyčkávajú alebo to testujú s EPP poletuchami.

Osobne sa nebojím dať to do ktoréhokoľvek svojho modelu, ale praktické skúsenosti ešte nemám čas získavať, navyše som nedávno spadol na blbosť a ešte sa len chystám opravovať (a spomínam to preto že som spadol po roku prvý krát a to na 40MHz - ale na ruky na blbosť - keby som rovnako spadol dnes, možno by som sa vyhováral na nový Jeti Duplex. V reále som zachytil krídlom nejaké kríky či trávu, ale vyletel potom zotrvačnosťou ešte dosť vysoko, posunulo sa mi celé krídlo voči ose trupu, vo vzduchu sa to správalo ako s jedným krídelkom naplno hore a viac-menej riadene som to položil do vysokej kukurice.). Ľahko sa dalo napísať že som mal jedno krídelko nahor a až na zemi už všetko fungovalo - lenže by to nebola pravda..
Praktické skúsenosti sú strašne subjektívna vec, ani bezproblémové fungovanie o ničom nevypovedá, ani ojedinelé kixy nemusia znamenať že na vine je príjmač - človek nezistí takmer nič.

A na 35 a 40 MHz sa okrem normálnych modelárov občas objavujú začiatočníci ktorým to niekto predá z pultu v predajni bez slova poučenia, netušia ani aký majú kanál ani ako by sa mali správať. Takže aj keď sa pásmo "vyčistí", bezpečnejším sa nestane.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od AR1 »

[quote="Marek71"]
Ale aj tak si myslím, že pokiaľ má človek 2,4 tak nemusí oznamovať. To bol aj jeden z dovodov prechodu, aby som nemusel lietať po okolí a zisťovať kto má aký kanál...

quote]

To si ale nemyslíš dobře. Představ si někoho, kdo na letišti lítá s modelem na 35 Mhz a ty si někde o kus dál vybalíš EPP a loupneš to do vzduchu. Asi bych tě v závislosti na ceně svýho modelu inzultoval, těžko budu koukat dalekohledem jestli máš malou anténu a ještě jestli to není pendrek na 35 Mhz.
Ale dělej jak myslíš, mě to nevadí v tom, že mi nikdo nemusí hlásit s čím přijel a já to prostě hlásím, když přijedu. Ještě to nikomu nebylo divný, proč jim to říkám, naopak, řekli jsme si - dobrý, nemusíme se o sebe starat.
zdzd

#357 Příspěvek od zdzd »

Marek71 píše:Ale aj tak si myslím, že pokiaľ má človek 2,4 tak nemusí oznamovať. To bol aj jeden z dovodov prechodu, aby som nemusel lietať po okolí a zisťovať kto má aký kanál...

Já jsem naopak přesvědčený, že oznamovat se musí v každém případě. Nejde totiž jen o obsazené kmitočty, ale zásady lidské slušnosti. Vždy je dobré vědět kolik lidí je na place, s čím kdo hodlá létat, v jakém prostoru a tak dále. To, že nikoho neruším na pásmu ještě neznamená že můžu bez rozmyslu kdykoliv cokoliv vrhnout do vzduchu...

Paradoxně teď s nárůstem vybavení na 2.4GHz narůstá i anarchie v chování lidí na place. To může být v konečném důsledku nebezpečnější než rušení na MHz.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#358 Příspěvek od Marek71 »

Svoju povinnosť "nerušiť iných a nedopustiť, aby kolíziou na rovnakom kanále niekto spadol" som si splnil prechodom na 2,4GHz. Neviem, čo ešte iného mám pre bezpečnosť urobiť.

Na letisku je to v pohode, ale predsa nebudem hodinu liezť na kopec a z kopca, aby som oznámil, že mám 2,4GHz a že sa ma nemusia báť. To je predsa blbosť, to som mohol ostať na 40MHz.

Takže inzultácia by nebola oprávnená a pravdepodobne by som ju rovnakou mincou vrátil :-) Ale o to asi nejde, že ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#359 Příspěvek od Marek71 »

zdzd:
Iste, na letisku oznamujem, v tom problém nevidím...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#360 Příspěvek od AR1 »

Pochopitelně se inzultovat nebudeme :D

Ale to, že začneš lítat v okolí jiných modelářů a nemusíš jim říct, na čem lítáš i když máš 2,4 Ghz, to mi nevymluvíš.
Je to prostě o tom, že tu informaci, že ty nerušíš, že ji dáš i těm ostatním. Oni to nemůžou vědět sami od sebe.

Představ si sám sebe, že budeš s modelem za X tisíc lítat s 35 Mhz a někdo o kus dál začně jen tak lítat. Vážně nad tím mávneš rukou, že určitě má dotyčný 2,4?

Já chci s ostatními na letišti vycházet a pokud se tam nesejdu jen s notoricky známými lidmi, kterří budou vědět už podle xichtu, na čem lítám, vždycky to půjdu říct (tedy pokud 35 Mhz nezmizí z povrchu).
Howg. :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“