PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

#226 Příspěvek od scarabeus »

Ted me tak napada, coro ma pravdu s tim plamenem. To zavani problemem s nabijecem.

Pokud protrhnes LiPo, neuvidis ohen, ale cmoud a syceni. Rozhodne ne ohen, ten se dostavi pri prebijeni a extremnim zachazeni.

Dej bacha na tu nabijecku a necim to zmer, jak psal coro. A pro priste kup tzv. LiPo pytlik a nabijej v nem. A poloz ho na nehorlavy material.
kozzina
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od kozzina »

nabijecku mam ansmann, kupoval sem ji k autu ... neni to nejdrazsi kousek, ale taky zadnej sunt, kazdopadne proverim, taky chudak trosku ohorela ze strany. pytlik na nabijeni poridim, to je dobry napad :)
Nick01

Ještě nějaké postřehy z praxe :-) (PC Cessna)

#228 Příspěvek od Nick01 »

Ahoj. Po přečtení několika příspěvků se musím také pochlubit se svými zkušenostmi. Model jsem si koupil před měsícem jako úplný začátečník.
Po získání pár teoretických znalostí jsem šel hned do ostrého zalétání.
Musím přiznat, že toto letadlo lítá fakt skoro samo a pro začátečníka, který není úpně levej je to ideální. Absolvoval jsem už 20 víceméně úspěšných letů. Ale musím uznat, že nějaké ty mouchy letadlo má. A teď trochu k úpravám, které by mohli pomoci i vám. Jako první jsem vyměnil regulátor, protože občas blbnul a vypínal motor. Nový 20 Amp. stál cca 300kč, čož je přijatelné. Další věc byla úprava držáku sevr, protože byl hrozně měkký a při výchylkách se hýbal. Po jednom nepovedeném přistání mi prasklo křídlo, zřejmě také i vlivem zařezávajících se připevňovacích gumiček. byl jsem nucen křídlo slepit a vyztužit balsou(2mm) kolem dokola, čož i hodně pomohlo k celkovému zpevnění, které se hodí při prudkých přemetech, kdy se původní křídlo dosti ohýbalo. Plastové vzpěry jsou vůbec nejvíce nedomyšlené, proto jsem je vyměnil za elektrikářské pásky(nezničitelné:-)).
Postupem času vzala za své i výškovka, která má opravdu chatrné uchycení obou polovin, takže jsem ji vyrobil celou z balsy (5mm). Poté následovala výměna unašeče za kuželový, protože utahovat vrtuli 1mm červíkama je blbost. Dále jsem sundal podvozek, protože mě nebavilo pořád dělat kotrmelce v trávě. Po těchto úpravách jsem musel samozřejmě dovažovat předek olovem (mimochoden v původním stavu byl předek stějně lehký). Celková vzletová váha se tak vyšplhala na cca 950 gramů. Je to divné, ale ta váha navíc se projevila kladně a letové vlastnosti se dosti zlepšily. letadlo je sice rychlejší, ale to nemusí být na škodu. Není tak citlivé na vítr a akrobacie je mnohem zábavnější.
A naposled k nabíječce. Ta původní setová se nabíječkou ani snad nazývat nedá. Alespoň u mě to vedlo málem ke zničení baterií, když mi hlásila nabyto a ono bylo vybyto :? Koupil jsem proto kvalitní "fusion- typhoon pro"která je za dobrý peníz a kvalitní.
Tímto "malým" :) příspěvkem vám přeju letu zdar a pěkné počasí!
P.s. Je tu někdo s okr. písek??
pár fotek tuninng
:lol: cessny:
http://album.volny.cz/nick01/view.php?a ... page=0#img
scarabeus

#229 Příspěvek od scarabeus »

Super, diky za prispevek, mam jen dva dotazy:

Foto ty elektrikarsky pasky misto plastovych vzper by bylo? :-)

A jakym zpusobem jsi tam pridelal tu balzu? Troska teorie pro nas nebalzaky :-)

Diky.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od otompotom »

Taky se přimlouvám že lepší foto a detailnější popis páč mi křídlo prasklo taky. Díky moc
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Jetson »

kozzina píše:nabijecku mam ansmann, kupoval sem ji k autu ... neni to nejdrazsi kousek, ale taky zadnej sunt, kazdopadne proverim, taky chudak trosku ohorela ze strany. pytlik na nabijeni poridim, to je dobry napad :)

Ta nabíječka umí LiPo? Nastavil jsi LiPo program? Balancoval jsi to? .... Rozepiš se trochu.
kozzina
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od kozzina »

Jetson píše:Ta nabíječka umí LiPo? Nastavil jsi LiPo program? Balancoval jsi to? .... Rozepiš se trochu.

lipo umi, nastavenou sem ji mel dobre. balancer zatim nemam :oops: ale brzo dokoupim, bohuzel ted proste nebyly finance. nejsem si vedom nejake sve chyby, choval jsem se k ni stejne jako k te co sem dostal s cessnou ... nabijel sem ji uz nekolikrat, na stejny program a tendence nafouknout se nebo mi podpalit byt nema. pri letani je taky moc nezdimu, vetsinou pristanu po 10 minutach letu a menim.
scarabeus

#233 Příspěvek od scarabeus »

Balancer se nepouziva jen tak pro srandu... zda se, ze vime, kde byl problem.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od Marek71 »

Problém určite nebol v chýbajúcom balanceri, skor v nekvalitnej nabíjačkš (baterke ?). Nabíjam vyše roka rozne baterky a nikdy balancer nevideli...

EDIT:
V tomto prípade by asi lepšiu službu a za lacnejší peniaz urobil omedzovač od Zajíca.
Naposledy upravil(a) Marek71 dne úte 14.10.2008 15:44, celkem upraveno 1 x.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
kozzina
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od kozzina »

scarabeus píše:Balancer se nepouziva jen tak pro srandu... zda se, ze vime, kde byl problem.

to vim taky, ale krast kvuli tomu nebudu ;) jen mi neleze do hlavy, proc druha baterka funguje a nabiji se i bez nej. nebo ze bych byl prvni exot, co nabijel lipolku bez balanceru?

edit: 2marek71- ze by to bylo nabijeckou se mi nezda ... to uz spis ta baterka. lipo co byla primo k cessne se nabiji bez problemu, nenafukuje se. nicd a nimh clanku do auta sem s ni taky nabil hodne bez jedineho problemu. az budu doma napisu co presne mam za nabijecku, muzete mi ji pak zhodnotit ;)
Naposledy upravil(a) kozzina dne úte 14.10.2008 15:49, celkem upraveno 1 x.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od Marek71 »

Nie si žiadny exot, mám s mojou nabíjačkou už najmenej 200 cyklov s roznymi baterkami a nikdy som nepoužil balancer. A nemám problém s vybuchovaním bateriek, chyba bude inde...

Max. raz za čas skontrolujem jednotlivé články a manuálne nabijem každý zvlášť, aby sa dorovnali.
scarabeus

#237 Příspěvek od scarabeus »

Marek71 píše:Max. raz za čas skontrolujem jednotlivé články a manuálne nabijem každý zvlášť, aby sa dorovnali.

...a tohle se rozhodne nestalo. Je to baterka z Ciny a nikdy nemuzes vyloucit, ze bude vadna.

Zajic nebo balancer, to je v tomhle pripade burt.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Marek71 »

Takže to bola špatná baterka... kúp omedzovač za tuším 3 stovky a máš pokoj. Alebo si vyrob jednoduchú redukciu a občas nabi každý článok zvlášť a nemusíš kupovať ani balancer ani omedzovač:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... ancer.html
Nick01

PC Cessna

#239 Příspěvek od Nick01 »

otompotom píše:Taky se přimlouvám že lepší foto a detailnější popis páč mi křídlo prasklo taky. Díky moc

Čau. Takže: vzpěry jsem udělal z elektrikářských pásek a to z těch největších v bílé barvě. Jinak se nechá asi použít ledasco, klidně pruh z nějaké plastové cedule a vyvrtat 2 díry. předlohu pro délku byly ty původní.
Na křídlo jsem použil lepidlo od pelikána styrolep, protože je celkem levné (cca 25kč) a moc dobře drží. Budou stačit 2 lahvičky. Dále 2 prkénka balsy tl. 1,5 mm. Žiletkou jsem vyřezal potřebné laťky a přilepil pomocí špendlíků.
kolem náběžné hrany jsem lepil pruhy cca 2-4mm silné. Po zaschnutí se vše vybrousí a vyhladí jemným smirkem. poté jsem nalakoval lakem a barvou.
Pozor. všechno ostatní důkladně zakrýt! Barva žere polystyren!!
Výškovku jsem vyřízl lupínkouvou pilkou z balsy 5mm a vyhladil smirkem. Poté následovalo nástřik Body-sprayem na auta :wink: a bílá barva.
Vše je investice řádově 10-tek korun. Ještě jsem zapoměl dodat, že na fotce je také aretace předního kola pomocí elektrikářské "čokolády". Já jsem ale podvozek nakonec sundal i na úkor maketového vzhledu.
Bez podvozku a s větší vahou letadlo létá rychleji a není tak choulostivé na řízení a vítr. Jednoznačně mám lepší pocit z řízení. jelikož je motor už v základu dost silný, letadlo má značnou váhovou rezervu.
Zkoušel jsem i létat s úpně jiným křídlem s celobalsovou kontrukcí a vahou cca 500gr. a v pohodě jsem nastoupal výšku. Bohužel se větší váha projevila při přistání ulomením původního uchycení před.kola, protože na to prostě letadlo není stavěné. Jináč jsem s ním spokojenej, protože za ty peníze se to vyplatí a já nevěděl jestli mě to bude bavit, ale ukázalo se, že už mám asi závislost :P
Mějte se fajn!! p.s. ještě ty fotky:
http://album.volny.cz/nick01/view.php?a ... page=7#img
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od jedelsky »

kamoš ma tuhle cessnu nabijeli jsme tu lipolku přes muj nabiječ s balancerem jednout to nabil přes ten co byl k tomu a pak jeho tadka tu lipolku polozil na krb ona se nafoukla ja ji měřil a byla přebitá akorád nevim jestli se nafoukla kvuli te nabiječce nebo na tom krbu :?:ale to přebití bylo asi kvuli te nabíječce
-----------------------------------------------------------------------------------------
Katana va-models,Ultimate 1000,Piper J3-Cub 1500mm budu stavět,atd
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=1205
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=1207
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“