PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od Jetson »

kozzina píše:lipo umi, nastavenou sem ji mel dobre. balancer zatim nemam :oops: ale brzo dokoupim, bohuzel ted proste nebyly finance. nejsem si vedom nejake sve chyby, choval jsem se k ni stejne jako k te co sem dostal s cessnou ... nabijel sem ji uz nekolikrat, na stejny program a tendence nafouknout se nebo mi podpalit byt nema. pri letani je taky moc nezdimu, vetsinou pristanu po 10 minutach letu a menim.

Zkusil bych to nabíjet tím origo nabíječem. Zatím jsem ho nezkoumal (a ani nepoužil), ale vzhledem k tomu, že nabíjí přes servisní konektor a pyšní se automatikou, očekával bych uvnitř omezovač na jednotlivé články a tak vlastně ušetříš za zde zmiňovaného Zajíce.
Nick01

nabíječka

#242 Příspěvek od Nick01 »

[quote="jedelsky"]kamoš ma tuhle cessnu nabijeli jsme tu lipolku přes muj nabiječ s balancerem jednout to nabil přes ten co byl k tomu a pak jeho tadka tu lipolku polozil na krb ona se nafoukla ja ji měřil a byla přebitá akorád nevim jestli se nafoukla kvuli te nabiječce nebo na tom krbu :?:ale to přebití bylo asi kvuli te nabíječce

původní nabíječka je šmejd!! jestli jí někdo chcete, pošlu ji zadarmo!! :D :D
myslíte, že nabíječka za 300kč je dobrá?? Já jsem koupil kvalitní i s balancerem za 1800,- A že jsem brečel a krvácel :wink: , ale riskovat zničení baterií za 11 stovek za to nestojí. Jak by řekl klasik a hlavně prodavač v jednom nejmenovaným obchodě v krumlově: jestli chceš začít lítat s elektrem, tak si kup první pořádnou nabíječku!! :lol:
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od jedelsky »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger
za 800 stovek i s poštovným má vystavěný balancér znamý jí obědnával do klubu :wink:
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od otompotom »

Ahoj já tedy nabíjím obě baterky k Cessně dodávanou nabíječkou a zatím bez problému baterka se ani nijak nehřeje a letový čas mám stále stejný +-. Věřím že je to asi šmejd ale službu zatím plní dobře. 8O
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od Jetson »

otompotom píše:Ahoj já tedy nabíjím obě baterky k Cessně dodávanou nabíječkou a zatím bez problému baterka se ani nijak nehřeje a letový čas mám stále stejný +-. Věřím že je to asi šmejd ale službu zatím plní dobře. 8O

Kdybych neměl Ultramat 14 a balancér, tak jí využívám a jak jsem psal, podle popisu to bude nabíjet jednotlivé články na požadované napětí a následně odpojí, takže funkčně naprosto v poho alá Zajíc.
jigr

#246 Příspěvek od jigr »

Jetson píše:
otompotom píše:Ahoj já tedy nabíjím obě baterky k Cessně dodávanou nabíječkou a zatím bez problému baterka se ani nijak nehřeje a letový čas mám stále stejný +-. Věřím že je to asi šmejd ale službu zatím plní dobře. 8O

Kdybych neměl Ultramat 14 a balancér, tak jí využívám a jak jsem psal, podle popisu to bude nabíjet jednotlivé články na požadované napětí a následně odpojí, takže funkčně naprosto v poho alá Zajíc.
Mám taky Ultramat 14 a chci koupit nějaký balancér napiš jaký maš typ.Díky
jigr
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Jetson »

Mám nějaký RC System co byl před asi 2 rokama za nejmíň peněz. A funguje k mé spokojenosti. Typ nevím, můžu ho opsat až se dostanu domu, ale už jsem ho stejně u VA-models, kde jsem ho kupoval, neviděl.

edit
http://www.rcshop.eu/lipoly-balancer-rc ... 83c06c5642
coro

#248 Příspěvek od coro »

Dovolím si napísať dlhší príspevok o nabíjačoch Lipol, hlavne pre tých čo s elektroletmi začínajú -
S najrôznejšími balancermi a zrovnávajúcimi nabíjačmi je hlavný problém s presnou kalibráciou - u mnohých výrobkov nie je prevedená kalibrácia a napätie na ktorom končia jednotlivé články je dané len rozptylom súčiastok.
Potom môže 100 ľuďom všetko fungovať dobre a jednému sa budú aku nafukovať a nič nevydržia. Stačí na to 0,05V rozdiel. Pri 0,1V rozdieli, sa nabíjaný článok nafúkne a je v podstate zničený, s úplnou istotou.

Je dobre aspoň porovnať napätia s niekým komu všetko funguje v pohode, samozrejme ak nie je k dispozícii meradlo schopné merať dostatočne presne.

Požiadavky na Lipol sú o dosť prísnejšie, než je povolený rozptyl väčšiny lacnejších merákov. Schodná cesta je použiť presný stabilizátor napätia a podľa neho overiť údaje voltmetru - napr. REF01, REF102, AD581KH a podobne (pozor na písmenká za typom, označujú triedu presnosti). Cena za tie presnejšie ale nie je nízka, a často ich ani nenájdete v ponuke.

Jednoduchšie je porovnať jeden dobre nabitý článok z inej sady(=zvolený etalón), postupne s každým z článkov sady nabitej na novom nabíjači či balanceri - na porovnanie stačí aj ten najlacnejší merák, majú aj rozsah 200mV. (spoja sa mínusy "etalónu" a porovnávaného článku, a medzi ich plusmi sa nameria rozdiel v milivoltoch- to sa zopakuje pre každý z článkov).

No a ešte je fakt, že niektoré nabíjače ani balancery, nie sú schopné problémom zabrániť aj tak.
Je dosť nabíjačov čo sú tak blbé, že na svoj displej napíšu napätie článku 4,4V a ďalej nabíjajú. Ani balancery, ak nemajú možnosť odstrihnúť nabíjač od nabíjanej poškodenej sady, neznamenajú že nabíjanie je bezpečné.. Osvedšený je Hyperion LBA10, ale ani ten nie je nejakým vysnívaným ideálom, je len lepší než odstatné :(.

Kto chce nabíjať bez problémov a na istotu, Horejší sem dováža nabíjače FMA Direct Cellpro 4s - ten nemá svojím prevedením na trhu konkurenciu, a pritom nie je vôbec drahý. Je v prvom rade presný, navyše je zabezpečené že nabíjaným aku neublíži ani keď nastane nejaký problém, robí kopu testov a robí ich dobre. A navyše rozozná odpor prívodných kávblikov a kompenzuje napätie tak aby správne bolo na článkoch, nie len na jeho výstupe...
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#249 Příspěvek od m@rtin »

Teda pánové, docela mě děsíte. Já používám setovou nabíječku. Obě baterky, co mám, jsem nabíjel třikrát - a zatím žádný problém. Baterky nabíjím na chodbě na dlažbě a občas je sleduju ... a když to tu tak čtu, tak budu v téhle paranoie asi pokračovat :D.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Jetson »

m@rtin píše:Obě baterky, co mám, jsem nabíjel třikrát - a zatím žádný problém.

A toho se drž.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od Jetson »

hendrix píše:Platil jsi to asi převodem. Mám spořku a kartu VISA, tak to snad taky půjde. Hned jak ti SPECTRUM dojde, tak dej vědět, ať víme jak dlouho sem balík šel;)

Tak jsem v pondělí objednal Dx6i znovu. Tentokrát se už žádné milé překvapení nekonalo a inwood si odečetl 102,98 GBP, přestože jsem autorizoval v eshopu opět pouhých 82,59 GBP. Tentokrát však byla autorizace provázena upozorněním, že finální částka bude změněna po zjištění skutečných nákladů blabla.
Tímto mne dost inwood zklamal. Předtím mne taky zaskočilo, že jsem se nedočkal žádné reakce na svůj email, proč byla původní objednávka stornována a peníze již blokované byly uvolněny. A další zklamání je absence mailu který by obsahoval číslo podle kterého by se dala sledovat zásilka. Až dorazí, dám vědět.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Jetson »

sorry, omylel jsem poslal 2x stejný text.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od otompotom »

Ahoj tak jsem opravil křídlo, udělal aretaci podvozku, vyhodil ohnutou vrtuli, a když jsem se jal zkusit jen tak na nečisto funkci všech částí dočkal jsem se nemilého překvapení. Cuká mi servo výškovky a to tak, ře když jí přitáhnu na maximum tak buď cukaně dojede do koncové polohy nebo se tam dostane hned ale c zápětí zacuká a to dost. ostatní serva jsou OK. Tak jsem s toho celý rozčarovaý a nevím co s tím. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Lze to nějak opravit? :?
Nick01

Pěkné polétání

#254 Příspěvek od Nick01 »

Tak jsem to dnes nevydržel a šel jsem si zalítat. Počasíčko supr.
Jelikož jsem měl donedávna na ruce sádru a zatáčel jsem pouze směrovkou,
přehodil jsem kabely a zatáčení jsem už trénoval křidýlky a výškovkou.
Bylo to super, krásná akrobacie a už jsem si myslel, že to mám tak nějak v ruce. Jenže při druhém letu jsem jaksi udělal opět "chybu začátečníka" a dělal akrobacii moc nízko nad zemí. Nevím co se přesně stalo, zda-li prasklo táhlo od výškovky, ale představte si prudký přemet na plný plyn zakončený
elegantním "kamikaze" :D do zoraného pole. Múžu říct, že jsem byl rád, že jsem v tom letadle neseděl, protože smrt posádky by byla zaručená :lol:
Tady pár fotek pro "pokocháníčko se" :mrgreen: :
http://album.volny.cz/nick01/view.php?a ... page=1#img

Pelikán bude mít zase kšeft. to lítání mě zrujnuje :?
Mějte se fajn a leťte líp něž já dnes. :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Jetson »

otompotom píše:Ahoj tak jsem opravil křídlo, udělal aretaci podvozku, vyhodil ohnutou vrtuli, a když jsem se jal zkusit jen tak na nečisto funkci všech částí dočkal jsem se nemilého překvapení. Cuká mi servo výškovky a to tak, ře když jí přitáhnu na maximum tak buď cukaně dojede do koncové polohy nebo se tam dostane hned ale c zápětí zacuká a to dost. ostatní serva jsou OK. Tak jsem s toho celý rozčarovaý a nevím co s tím. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Lze to nějak opravit? :?

Měl jsem stejný problém na křidélku. Koupil jsem na radu odsud za 69,- u Pecky na 6 náhradní převody a vyměnil to jedno očesané kolečko....
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“