DX5e Spektrum 2,4ghz koupit či nekoupit.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od RiMr »

Optic je ten ekvivalent, o kterém píšu...
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od happy_cz »

DX5 urcite ne, porid si neco vyssiho (at uz spectrum nebo futabu), a nebo jak pise tengler mas tu dalsi alternativy ...
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od pavelh »

Všechno jsem tu důkladně nepřečetl, ale je tu ještě jedna možnost, která zde asi nezazněla.
Myslím, že by bylo zajímavé použít jako vysílač DX5i, kde bych nahradil VF díl systémem JETI 2,4GHz. Jde o to, že možnosti DUPLEXu jsou tak rozsáhlé, že nahradí i dobře programovatelný vysílač a navíc je tu zpětná komunikace s telemetrickými daty.
Prostě cena zajímavá a možnosti převeliké. A vše z domácích zdrojů s maximálním servisem a zárukou. A úpravu na DUPLEX provádí autorizované střediska. Jedno z nich je i www.esotop.cz
crazy nemo

#49 Příspěvek od crazy nemo »

pokud jsem se ve vláknu neztratil tak by si DX5 musel koupit novou, podle mého názoru je nesmysl do nové vysílačky cpát nějaký modul a tím se připravit o záruku
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od RiMr »

pavelh píše:Prostě cena zajímavá a možnosti převeliké. A vše z domácích zdrojů s maximálním servisem a zárukou. A úpravu na DUPLEX provádí autorizované střediska. Jedno z nich je i www.esotop.cz

ALe tak buď Pavle chlap a napiš: "JÁ ti to ve SVÉ firmě esotop.cz udělám s maximálním servisem a zárukou". Když to napíšeš na férovku, tak to nebude působit tak zjevně jako skrytá reklama... Pouze můj názor, žádný stres...
:D :D :D

Bull píše:Používám Hitec optic 6,a Hitec Laser 4 ale tu teď prodávám

Máš teda Bulle toho Optica, nebo ne? Jestli jo, tak je skutečně asi dobrá možnost dokoupit modul. Akorát nevím, na kolik to celé přijde a jestli to není nakonec stejně drahé jako třeba ta DX6i, nebo podobné rádio. Pak bych asi z důvodu své vrozené nedůvěry ke "slepencům" volil kompletní rádio. Ale pouze můj názor, založený na subjektivních pocitech :D
powder
Kontaktovat uživatele:

Re: DX5e Spektrum 2,4ghz koupit či nekoupit.

#51 Příspěvek od powder »

Bull píše:V poslední době se mi zdá že nějaký vtipálek v mém okolí ruší frekvenci 35 mhz uvažuji proto o přechod na pásmo 2,4 ghz.

Mám park-flyery vše na elektro do rozpětí 1,2m konstrukce balsa ale i epp převážně z období ww2. např P-47,P-51,Spitfire,ME-109 a asi tři větroně.

Díky všem!

A pak je tu ještě jedna možnost, která tu nezazněla:
Najít skutečný zdroj rušení :P
Pak třeba zjistíš, že spíš než o vtipálka se jedná o nekvalitní elektroniku přijímače.
Osaď Přijímač Schulze alpha-8.35 a problémy jako SPEKTRUM (pardon kouzlem) zmizí :lol:

Nechce se mi věřit, že by někdo riskoval poměrně nepříjemný finanční postih tím, že by záměrně provozoval nějaký rozmítač v písmu 35MHz...
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

SPEKTRUM A OPTIC

#52 Příspěvek od hanzipv »

Optic 6 je dobre radio,s porovnanim s DX 6i....tam jsou neštastné stopky,jinak dobry.Jen pro zajimavost,letám v Opticu s modulem Spectrum,sada modul a 7 kanal vyjde skvěle za 99 dolarů a to s certifikací pro EU.samotny přijimac 6100E,ktere mam 3 vyjde na asi 850kč plus asi 10 dolarů poštovne.vše bez problémů.nyni jsem objednal AR 500....
Kovboj

#53 Příspěvek od Kovboj »

pavelh píše:Všechno jsem tu důkladně nepřečetl, ale je tu ještě jedna možnost, která zde asi nezazněla.
Myslím, že by bylo zajímavé použít jako vysílač DX5i, kde bych nahradil VF díl systémem JETI 2,4GHz. Jde o to, že možnosti DUPLEXu jsou tak rozsáhlé, že nahradí i dobře programovatelný vysílač a navíc je tu zpětná komunikace s telemetrickými daty.

Tak nevím, ale kupovat jednoduché rádio s celosvětově osvědčeným systémem na 2,4GHz abych do něj okamžitě nainstaloval nějaký jiný systém (zatím neověřený větším rozšířením - čímž neříkám že nebude spolehlivý, to ukáže až čas) se mi zdá jako těžká konina a nějak mi uniká smysl takové operace...
Když už Jeti, tak spíš ať si koupí v bazaru nějakou starší počítačovou vysílačku a předělá tu, než na hraně se zákonem předělávat nový vysílač a ještě přijít o záruku.
lada

#54 Příspěvek od lada »

pavelh píše:Všechno jsem tu důkladně nepřečetl, ale je tu ještě jedna možnost, která zde asi nezazněla.
Prostě cena zajímavá a možnosti převeliké. A vše z domácích zdrojů s maximálním servisem a zárukou. A úpravu na DUPLEX provádí autorizované střediska. Jedno z nich je i www.esotop.cz

Tak toto je naprostá blbost (bez urážky),je daleko jednodušší namontovat ten duplex do Optika, který už tazatel vlastní, čož je po důkladném přečtení jasné.
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od pavelh »

No, pokud má tazatel OPTICA, pak je to opravdu mnohem jednodušší do něho DUPLEX namontovat. Říkal jsem, že jsem to celé nečetl, tak mi to uteklo.
OPTICů jsem již předělával mnoho a opravdu je to jedno z rádií, kde to jde umístit a předělat velice pěkně a tím vznikne opravdu velice hodnotné rádio. Pro běžného modeláře, kterému stačí 6kanálů prostě nejlepší volba i do budoucna.
Bull
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Bull »

Tak sem to vyřešil kompromisem koupil jsem Spektrum DX5e a nechal si optika6 s tím že ho do budoucna vybavím modulem taky od spektrumu.Nový system jsem zatím zkoušel jen na zemi protože pod Ještědem to fouká že i ptáci choděj pěšky. Mám dílnu ve sklepě paneláku a po nainstalování systému jsem chodil po skepě se zapnutým vysílačem a poslouchal serva se ani nepohnula vyzkoušel jsem pohyby pák okamžité přesné reakce bez trhnutí! Zátím jsem nadšený a nemůžu se dočkat až přestane foukat :D . Děkuji tímto všem za příspěvky které mne přesvědčily abych přešel na tento systém systém.
MaBa

#57 Příspěvek od MaBa »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné u vysílače DX5i změnit mód1 na mód2 a případně jak je taková úprava složitá.
zdekar

#58 Příspěvek od zdekar »

MaBa píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné u vysílače DX5i změnit mód1 na mód2 a případně jak je taková úprava složitá.

Nějaké nepočítačové vysílačky jsem předělával z módu 1 na 2. DX5e zrovna ne, ale předpokládám, že to bude podobné.

Vpodstatě když tu vysílačku otevřeš, tak uvidíš jak tam jsou páky vysílače v takových "kolíbkách" a když hneš pákou výškovky, tak se natahuje jedna pružinka. Cílem je tu pružinku od tamtud vyndat a přemístit ji na páku plynu. Pak na páce plynu obvykle bývá takový plíšek, který zpomaluje chod páky... ten odmontuješ a přehodíš na novou páku plynu (původně výškovka).

No a poslední krok je přehodit kabely z regulátoru a serv v přijímači, aby to odpovídalo novému módu. Otázka je, jak potom budou chodit zapínatelné mixy... to chce také zkontrolovat (pokud používáš samokřídlo nebo letadlo s ocasem do V).

EDIT:
Tohle je ta jednodušší varianta. V podstatě vysílač bude elektronicky stále v módu 1, ale ty ho budeš ovládat v módu 2. Proto také musíš přehodit káble v přijímači. Ta pružinka se přehazuje jen proto, aby se ti nová páka plynu nevracela do středové polohy a naopak nová výškovka sama vracela.

2. možnost je vzít pájku a přepájet drátky od potenciometrů... a stejně tak přehodit tu pružinku. Pak už nemusíš nic přehazovat v přijímači. Ale to jsem nikdy nezkoušel.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
MaBa

#59 Příspěvek od MaBa »

Díky za odpověď. Popisovanou úpravu (přehození pružinky z levého ovladače na pravý jsem již dělal u starších tipů vysílačů (Hitec, Graupner).
Nevím ale jak je to u tohoto typu. Do pájení se mi zrovna dvakrát nechce.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od arda1 »

Pokud to přehodíš jen v Rx tak ti nebudou fungovat mixy- ale ono má jen Delta - takže na samokřídlo ti to nebude fachat -arda1BOT
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“