Blade mCX - co vy na to?

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
Kovboj

#31 Příspěvek od Kovboj »

jio píše:Taky se zeptám - kolik hodin provozu takováto konstrukce zaručeně vydrží? Ložiska, převody, motory, akumulátor, celek. Mám samozřejmě na mysli bez bourání.

Použité materiály mi přijdou až příliš subtilní a jako hračka na jednu zimu i relativně dost drahé. Za 3000 mám jinak 2 sady slušných baterek na letní sezonu.

Otázka ceny je relativní, můžeš si koupit JET za 100 000 a rozmlátit ho při prvním letu ;-)

Ložisko je zdá se mi kuličkové - ale rozborku jsem nedělal. Motory se nijak zvlášť nezahřívají, takže by to z hlediska životnosti neměla být katastrofa. Nabíjení 110mAh baterie za půl hodiny se mi zdá relativně 'jemné', takže taky snad v pohodě. Použité materiály odpovídají hmotnosti a možné kinetické energii 28 gramů vážícího modelu, jsou naprosto v pohodě.
diver
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od diver »

no a hlavně ND zase nejsou takové drama, je to spotřební vrťas, ale jeho větší předchůdci kategorie CX... ukázali, že to výrobce umí a všichni vidíme, že to lítá skvěle - tedy na svoji kategorii, když du odpoledne ven třeba s Riccem, musim si v hlevě hrubě přeladit :D ...čim dýl s mCX doma řádim, tim větíš "bejkárny" vymýšlím a tím víc i padám, snese fakt dost
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
JM

#33 Příspěvek od JM »

Kovboj píše:Použité materiály odpovídají hmotnosti a možné kinetické energii 28 gramů vážícího modelu, jsou naprosto v pohodě.

Souhlas...právě díky té minimální hmotnosti :arrow: malé kinetické síly :arrow: minimální opotřebování.
Např u toho mého není ani po 40ti letech (cca 320 minut) ani znát na hlavních ozub. kolech otisk(začernění) od pastorku.
Hora
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hora »

Kluci zkoušel někdo z vás se setovou vysílačkou ovládat přijímače Spektrum (AR6100, AR6200)?

Jakým způsobem se provádí spárování DX6i s vrtulníčkem, kde se dává bindovací propojka - zatím jej nemám, tak se možná tak hloupě ptám.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Rici

#35 Příspěvek od Rici »

Nepoužívá se klasický bindovací konektor. DX6i zapneš v bindovacím režimu (tedy se zapnutou páčkou trainer) a ono se to za několik vteřin spáruje samo - u mCX je manuál kde je to popsané.
Hora
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hora »

Díky za odpověď, ještě co mě moc zajímá, zda jste někdo nezkoušel setový vysílač s přijímači Spektrum (AR6100, AR6200)?
Chtěl bych jej využít pro malého syna k ovládání TORA.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Kovboj

#37 Příspěvek od Kovboj »

Hora píše:Díky za odpověď, ještě co mě moc zajímá, zda jste někdo nezkoušel setový vysílač s přijímači Spektrum (AR6100, AR6200)?
Chtěl bych jej využít pro malého syna k ovládání TORA.

Spárování by asi neměl být problém (i když jsem to nezkoušel), ale celkem se obávám o dosah. Podle mě ten malý vysílač u mCX je udělaný tak aby byl naprosto dostatečný pro létání v hale, ale Toro se může dostat podstatně dál...
To by podle mě byla daleko lepší volba DX5e - pokud to koupíš zároveň s mCX bez toho malého vysílače tak tě to bude stát jen o tisícovku více, než když bys koupil mCX s vysílačem. Navíc za tu tisícovku ale získáš jeden plnohodnotný přijímač, což není špatné 8)
Hora
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Hora »

Tak vyzkoušeno s AR6100 setový vysílač komunikuje. Dosah jsem zatím nezkoušel, někdy příště.
Jinak vrtulníček je super :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“