jkolina píše:Pro Walhalla:
Já vody nečeřím. Na ten háček se chytají jen někteří. Je to pořád stejná parta. Když nebudu já, najdou si někoho jiného.
Mně nevadí, že se lidé baví tím co mají rádi. Mně pouze vadí, že se začínající dostává do nějakého kolotoče mezi místními vůdci. Místo toho , aby lidé četli, sjížděli net- výrobců komponent, modelů atd, tak se raději přeptají, místní poradí, oni to vezmou jako rodinu a je vymalováno. Problém je , že jsou líní. Já jsem měl to štěstí, že základy skládání el. pohonu jsem znal dříve než Mánii. Proto se tu celkem bavím, Vám to připadá jako rýpání. Nebylo by lepší poradit začínajícímu něco, sice trochu dražšího, ale odzkoušeného? Řešit převíjení modelářského el. motoru v roce 2008 je normální?. Někdy stačí trochu připlatit a je po starostech. Já vím, že někdo má finance omezené. Proto raději chvíli počkám, a až potom řeším. To EPP máme, jenom to řadím na začátek a ne na vrchol.
To levné: Preferuji AXI.PJS atd. Žádné hřídelky, žádná ložiska. Po ráně s AXI(totál na čumák)-vyčištění odzkoušení u výrobce, cena pouze poštovné, létá dodnes.Čtvrtý rok(větroň). Baterie-řekněme Kokam. Cena dobrá, kvalita také. Proto nemusím nic shánět, jen lustruji Mánii.
Pokud Ti připadá, že se urážím, nevěř tomu. Já se opravdu dost bavím. Nechci všechny házet do jednoho pytle, ale je tu pár kousků, kteří se předvádějí, pózují. Kdyby trochu ubrali, byla by tu polovina těch hloupých dotazů. Jenomže to oni nechtějí. Chtějí se prezentovat jako všeználci.
Chtějí mít svoje děti pod svými křídly. A běda tomu, kdo se bude odlišovat.
Vím, že se tento link celkem dobře sleduje. Proto bych chtěl všem doporučit: Abu (větroně, díky němu ten náš létá a není v popelnici),ikdyž mě chce bít, LV(vše co se týká elektropohonu od EPP po 2m), RadimHnilica(vše, co se točí kolem akrobacie aspalováků).
Snad to stačí na pochopení.
Tato odpoved mne castecne prekvapila castecne jsem v ni doufal. Prisla mi totiz rozumna. castecne te chapu, castecne nikoliv. Kolik ti je let? Kolik let se pohybujes po netu a po diskusnich forech?
mne jsou kristova leta (ti mladsi nebudou vedet, kolik to je, ale to nevadi) a z toho vic jak polovinu jsem "online". Za ta leta jsem delal na trech forech admina, na peti delal a nebo stale delam moderatora nebo supermoderatora. A to co pises, ze se tu deje, se deje vsude. ver tomu.
stejne jako internet zabiji vystavy (viz modelhobby) tak diskusni fora jsou predurcena k seschnuti. Totiz jednou budou vsechny otazky zodpovezeny a nebude se na co ptat. Postupem casu se mnozi odpovedi na jakoukoliv otazku "hledej nez se zeptas" a pak se z diskusniho fora stane "prirucka". Takto sem uz videl tri fora se "zakonzervovat" a to byla anglicka, cili s nasobne vetsi ucasti (z ruznych oboru - nikoliv RC).
jsme mala zemicka s omezenym poctem lidi, ktere maji RC radi. Kdybychom mluvili anglicky, muzou s k nam pridat kolegove odkudkoliv. Takhle nam nerozumi. Tak aspon k sobe je potreba bejt "hodni" a chapat toto forum nejen jako studnici moudra, ale i jako misto, kde se daji potkat prima lidi.
Pokud se tak nestane, pokud budeme poukazovat, ze by meli radsi vsichni pouzivat google nez se zde ptat, tak to tu muzem zabalit...
Tak proc neukoncit toto tema a vsechny "rejpavy"? Nezacit se brat jako ... napada mne prirovnani zakladni skoly. Kdy osmaci (dneska uz jsou devitky, co?) se vytahuji nad ctvrtaky a ty delaji ramena nad prvnaky... ale vetsinou se postupne vsichni dozenou. Jasne, nekteri pomaleji - opakuji, nebo treba uplne vypadnou..
ale neni na tom nic "cool", kdyz se vytahujeme na slabsi, je to tak?
tak nenechame toho? A to neni jen na jkolinu, ale na vsechny hadavce... vcetne mne

Zachovejme pohodu, ktera by tu mela vladnout...