Ale vďaka EPP som ho ešte večer polepil, páskou spevnil "trup" a odvtedy lietam celkom v pohode. Nejaké krizovky boli, ale zatiaľ bez pádu, dokonca už aj pristávam do ruky !
Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja sa tiež pridám... Minulý víkend som zalietaval nové Toro. A hneď ten večer som ho aj lepil
Nepovedený výkrut v malej výške, kvoli malému výkonu a nastaveným menším výchyľkám som ho nedotočil, stratil výšku a išiel čumákom k zemi.
Ale vďaka EPP som ho ešte večer polepil, páskou spevnil "trup" a odvtedy lietam celkom v pohode. Nejaké krizovky boli, ale zatiaľ bez pádu, dokonca už aj pristávam do ruky !
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
padák
Asi před měsícem jsem si při lítání s Funjetem od MPX začal víc dovolovat a po půlvýkrutu na zádech s následným odtlačením do půlpřemetu vypadl překryt kabiny a vylezla baterka houpajíc se na kabelech.Zároveň se vytrhnula zástrčka kablíku mezi reglem a příjímačem.
Neovladatelný stroj se ustabilizoval s nulovou dopřednou rychlostí a celé se to snášelo jako na padáku(letadlo na zádech)-baterka byla za parašutistu.Poškození nula-kdybych nezažil neuvěřím.Natočit mě to někdo na kameru vyhraju 1.cenu v neváhej a toč

Neovladatelný stroj se ustabilizoval s nulovou dopřednou rychlostí a celé se to snášelo jako na padáku(letadlo na zádech)-baterka byla za parašutistu.Poškození nula-kdybych nezažil neuvěřím.Natočit mě to někdo na kameru vyhraju 1.cenu v neváhej a toč
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
připravuje se:Cularis
připravuje se:Cularis
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Já měl jednou ještě s EPP Skycatem (Multiplex) taky nahnáno.
Za letu (5,3 ccm 2T ASP) se mi při razantním výkrutu (nad lesem, jak jinak
) utrhly příjmačové baterky ze sucháče a "otevřely" kabinu. Kabina ležela na gumičce na levém křídle, baterky na kablíku (konektor přelepen páskou) na pravém. Ovladatelnost křidélky se dost snížila, kabina brzdila a táhla ke straně ale kupodivu se mi podařilo obletět letiště a normálně přistát.
Skycat jsem zrušil až o něco později.....
Za letu (5,3 ccm 2T ASP) se mi při razantním výkrutu (nad lesem, jak jinak
Skycat jsem zrušil až o něco později.....
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Tak si taky přidám.
Neděle, krásný počasíčko a já se jal chytat termiku.
Odhod, chvíle na motor a hurá nad les kde to nosilo včera. Nosilo to bájo, ale ve chvíli kdy 2,5m Palio bylo jen malá silueta na obloze kdesi moc moc vysoko ve mě zbyla malá dušička. Přece ho nenechám uletět. Šup nad louku s tím, že utratim nějakou vejšku, ale těžko rozeznatelný bod který se postupně ztrácel mi jasně ukázal že tudy cesta nevede. Co teď? No potlačit, ale opatrně, balsová konstrukce trochu mává. Na malou chvíli potlačím, povolím a koukám co se bude dít. Najednou zvuk jak salva z kulometu. Ajaj, flutter. Nic zlého netuše držim knyply a opět rozeznávám siluetu, která se ovšem sakra rychle zvětšuje a já vidim letadlo ve střemhlavym letu přímo do lesa.
Směrovka, abych vybíral nad louku kam vidim, na přitažení nějak nereaguje, dám plnou a letadlo pomalu zvedá nos, no nakonec vybírám 2-3m nad zemí, fofr jak blázen, povolím vejškovku a letadlo se zase sklání k zemi, ještě jednou přitahuju, no pozdě. Skoro na plocho, ale v pěknym fofru dosedám. Kamarád ječí že to je v pí*?, že z toho něco uletělo.
Dojdu k letadlu a je jasno.
Při flutteru ultěla polovina vejškovky. No orba vrtulí, jen trochu bláta, listy a plastovej kužel OK, baterka si otevřela a šla na vejlet asi 5m od letadla.
Po kontrole doma vše v pořádku až na tři dirky v potahu. Vyrobim druhou polovinu vejškovky a bude zase v pohodě.
Myslim že jsem měl víc štěstí jak rozumu.
Uf, sorry za tak dlouhej příspěvek, ale krotil jsem se a muselo to ven

Neděle, krásný počasíčko a já se jal chytat termiku.
Odhod, chvíle na motor a hurá nad les kde to nosilo včera. Nosilo to bájo, ale ve chvíli kdy 2,5m Palio bylo jen malá silueta na obloze kdesi moc moc vysoko ve mě zbyla malá dušička. Přece ho nenechám uletět. Šup nad louku s tím, že utratim nějakou vejšku, ale těžko rozeznatelný bod který se postupně ztrácel mi jasně ukázal že tudy cesta nevede. Co teď? No potlačit, ale opatrně, balsová konstrukce trochu mává. Na malou chvíli potlačím, povolím a koukám co se bude dít. Najednou zvuk jak salva z kulometu. Ajaj, flutter. Nic zlého netuše držim knyply a opět rozeznávám siluetu, která se ovšem sakra rychle zvětšuje a já vidim letadlo ve střemhlavym letu přímo do lesa.
Směrovka, abych vybíral nad louku kam vidim, na přitažení nějak nereaguje, dám plnou a letadlo pomalu zvedá nos, no nakonec vybírám 2-3m nad zemí, fofr jak blázen, povolím vejškovku a letadlo se zase sklání k zemi, ještě jednou přitahuju, no pozdě. Skoro na plocho, ale v pěknym fofru dosedám. Kamarád ječí že to je v pí*?, že z toho něco uletělo.
Dojdu k letadlu a je jasno.
Při flutteru ultěla polovina vejškovky. No orba vrtulí, jen trochu bláta, listy a plastovej kužel OK, baterka si otevřela a šla na vejlet asi 5m od letadla.
Po kontrole doma vše v pořádku až na tři dirky v potahu. Vyrobim druhou polovinu vejškovky a bude zase v pohodě.
Myslim že jsem měl víc štěstí jak rozumu.
Uf, sorry za tak dlouhej příspěvek, ale krotil jsem se a muselo to ven

Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- flyhawk
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec píše:Tak zda se, ze Leos (F104) mne vyfoukl titul "Velky Destruktor" svym nedelnim vykonem. Behem 2 letu srusit 2 velka era (z toho jedno na benzin 60 ccm), to uz je solidni vykon. Vice viz foto zde (21.10.21007):
http://www.letecka.cz/galerie2007.htm
Tak tohle je opravdu smutne. A co se stalo ze je obe zrusil?
Vzduchoplavec píše:Bezmozek: Slusne! To bylo uplne psane jak nejaky triler! Jeste, ze to melo (docela) dobry konec!
A to je prd proti tomu jakej triler to byl v reálu.
Fakt jsem rád že to dopadlo takhle. Jen při normálnim lítání občas zamávaly křídla o ty jsem se bál. Ale nakonec je nejslabším článkem plovoucí VOP a krídla se nesklápěj ani při střemhlavym letu
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
- mart
- Kontaktovat uživatele:
tak sem take poznal jak vse pri letani zkresluje ... rikam si, jeste dam jedno kolecko a pristavam, stromy odhadem 200 metru, pripravuji se na dalsi ze svych zacatecnickych pristani, najednou slysim jako kdyz dopaaj broky na plechovou strechu, ero ma divoke pohyby a mizi ve stormech ...
chuze silenym porostem, obejit potok, zarostle suche vetve, kusy betonu, dva pady roztrhane kalhoty, pravek koleno sama krev, odrena ruka a .... ero nikde .. nevzal sem vysilacku, ero nevidim, neslysim... takze jeste jednou dokola pro vysilacku a uz je lip .. porad sem mel dojem ze propalo az na zem a na zemi sem take hledal, az po zvucich sem ES nasel asi pet metru ve vetvich .. mala urvana brizka to spravila, sel dolu dobre. akorat dva sramy (dirky) v krildech, trocha vterinaku a pasky a je jako novej .. ale ze to kurnik zkresluje ..
chuze silenym porostem, obejit potok, zarostle suche vetve, kusy betonu, dva pady roztrhane kalhoty, pravek koleno sama krev, odrena ruka a .... ero nikde .. nevzal sem vysilacku, ero nevidim, neslysim... takze jeste jednou dokola pro vysilacku a uz je lip .. porad sem mel dojem ze propalo az na zem a na zemi sem take hledal, az po zvucich sem ES nasel asi pet metru ve vetvich .. mala urvana brizka to spravila, sel dolu dobre. akorat dva sramy (dirky) v krildech, trocha vterinaku a pasky a je jako novej .. ale ze to kurnik zkresluje ..
bezmozek píše:Vzduchoplavec píše:Bezmozek: Slusne! To bylo uplne psane jak nejaky triler! Jeste, ze to melo (docela) dobry konec!
A to je prd proti tomu jakej triler to byl v reálu.![]()
Fakt jsem rád že to dopadlo takhle. Jen při normálnim lítání občas zamávaly křídla o ty jsem se bál. Ale nakonec je nejslabším článkem plovoucí VOP a krídla se nesklápěj ani při střemhlavym letu
Ja na tu výškovku používam neaký Fixačný Ceys . Je to po zaschnutí ako stará žuvačka, ale na silu to vyrvať ide.... Výškovku rozoberám len na zimné uskladnenie.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
-
Hali
- Kontaktovat uživatele:
Taky se zbavím trápení.
Jednoho letnih vecera jsem byl litat na louce s rhinem. Vše šlo tak jak by mělo a ja trénoval ovládání samokřídla. Najednou někdo v okloli mě zapiskal protože kolem je celkem klid překvapilo mě to a já se na 2 sekundy rozhlidl. Když jsem zaostřil zpět na model uz jsem viděl jak letí do sromu. Uvázl asi ve 12 metrech, vyšplhat tam nešlo byla to statna lípa, a protože se uz stmívalo nechal jsem model na stromě s tím že si zítra přivezu žebřík a snad ho nejak sundám. Přístí den jsem přijel model nebyl ani na strome ani pod stromem ani v blízkém okoli. Tak bud si ho veverky vzaly domu na hrani nebo poryvem větru spadl a nekdo kdo sel okolo si ho vzal domu a přibil na zeď.
Jednoho letnih vecera jsem byl litat na louce s rhinem. Vše šlo tak jak by mělo a ja trénoval ovládání samokřídla. Najednou někdo v okloli mě zapiskal protože kolem je celkem klid překvapilo mě to a já se na 2 sekundy rozhlidl. Když jsem zaostřil zpět na model uz jsem viděl jak letí do sromu. Uvázl asi ve 12 metrech, vyšplhat tam nešlo byla to statna lípa, a protože se uz stmívalo nechal jsem model na stromě s tím že si zítra přivezu žebřík a snad ho nejak sundám. Přístí den jsem přijel model nebyl ani na strome ani pod stromem ani v blízkém okoli. Tak bud si ho veverky vzaly domu na hrani nebo poryvem větru spadl a nekdo kdo sel okolo si ho vzal domu a přibil na zeď.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se chtěl taky pochlubit svojí inteligencí.
Rádio pověšené na krku a držené v levé ruce, v pravé ruce připraven model (Donald) k odhozu. Všechno by tedy nasvědčovalo, že start bude probíhat zcela standartně. Jenže by do hry nesměla vstoupit bunda. Bunda rozepnutá!
Po odhozu modelu normálně směřuji ruku na pravý knipl, ale ruka nahmatá jen jakýsi "hadr". Naštěstí sem stačil bok té bundy ještě odhodit stranou a v čas korigovat směr modelu. Po tomto infarktovém startu sem si řek: kamaráde to bylo na posled co lítáš s rozepnutou bundou.
Jenže uběhnul nějaký čas, a situace tady byla zas. Tentokrát ale pravá ruka už bok té bundy odhrnout nestihla. Donald tenkrát přistál stylem hvězda. Naštěstí jde o model celkem olétaný, tak nebyly kromě zlomené páky Sop žádné větší škody.
A pak že se člověk chybama učí.
V mém případě to nějak nefunguje. 
Rádio pověšené na krku a držené v levé ruce, v pravé ruce připraven model (Donald) k odhozu. Všechno by tedy nasvědčovalo, že start bude probíhat zcela standartně. Jenže by do hry nesměla vstoupit bunda. Bunda rozepnutá!
Po odhozu modelu normálně směřuji ruku na pravý knipl, ale ruka nahmatá jen jakýsi "hadr". Naštěstí sem stačil bok té bundy ještě odhodit stranou a v čas korigovat směr modelu. Po tomto infarktovém startu sem si řek: kamaráde to bylo na posled co lítáš s rozepnutou bundou.
Jenže uběhnul nějaký čas, a situace tady byla zas. Tentokrát ale pravá ruka už bok té bundy odhrnout nestihla. Donald tenkrát přistál stylem hvězda. Naštěstí jde o model celkem olétaný, tak nebyly kromě zlomené páky Sop žádné větší škody.
A pak že se člověk chybama učí.
Mno a mě se předevčírem povedl super kousek. Za letu se mi asi pootevřel kastlík na lipolku a když jsem vybíral dost utaženej přemet lipolku to odstředivou silou vyfluslo takovou silou že se odpojila od konektorů a odhodilo jí to směr zem... štěstí bylo že v tý chvíli byly serva celkem v nulových pozicích s mírně přitaženou výškovkou tak éro bez požkození doplachtilo na zem. Lipolku jsem bohužel nedohledal... 
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Létám krátce, takže jsem toho zatím moc nezničil,ale taky něco přidám:
Můj první model Aerobird se setovou vysílačkou v Mode 2. Při prvním letu jsem měl dost štěstí, když jsem nějak ustál pár horizontálních lopingů ve výšce asi 2m. Pak jsem nějak zapoměl jak to házet a kolikrát než jsem po odhodu letadla chytil páčky tak jsem byl na zemi. Naštěstí to má gumovej čumák a tlačný motor...
Takže jednoho dne mě napadlo, že to zkusím hodit levou rukou,abych to mohl hned řídit(vysílač má jen jednu páčku a to vpravo)
Hodil jsem, kouknul na páčky, pak na letadlo kam letí... Neletělo, dělalo kotrmelce po zemi. Stáhnul jsem motor a šel zjistit škody. Při skákání se hnulo křídlo (je připevněný jen gumičkama) a tlačná vrtule do něj udělala zářez.
Aspoň jsem zjistil co to je za materiál
, posbíral jsem kousky křídla v okruhu asi 10m a šel domů. Spravil jsem to vložením kousku z tácku na maso a zalepil lepící páskou. Od té doby létá dobře. I házet jsem se to už konečně jakž takž naučil, ale pravačkou. 
Můj první model Aerobird se setovou vysílačkou v Mode 2. Při prvním letu jsem měl dost štěstí, když jsem nějak ustál pár horizontálních lopingů ve výšce asi 2m. Pak jsem nějak zapoměl jak to házet a kolikrát než jsem po odhodu letadla chytil páčky tak jsem byl na zemi. Naštěstí to má gumovej čumák a tlačný motor...
Takže jednoho dne mě napadlo, že to zkusím hodit levou rukou,abych to mohl hned řídit(vysílač má jen jednu páčku a to vpravo)
Aspoň jsem zjistil co to je za materiál
OPTIC 6 2,4Ghz Assan