Odkazovať na zbozi.cz je podľa mňa absolútne v poriadku, nie je to žiadna reklama na konkrétny shop. Určite lepšie ako niektoré "recenzie"
Jaký mikrovrtulník?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt... na zbozi.cz je link na hobbylink.cz s cenou okolo 6.500 KČ. Všetko sedí, aj popis na webe. Akurát v techn. popise sa človek dozvie, že je to nejaká "Ultra" verzia, nič viac. To by som povedal, že je pre zákazníka dosť ametené.
Odkazovať na zbozi.cz je podľa mňa absolútne v poriadku, nie je to žiadna reklama na konkrétny shop. Určite lepšie ako niektoré "recenzie"
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Co je na "no name" recenzích špatně ?
Předpokládám, že tam chybí link někam na shop, ne ..
?
Když pominu že některé recenze jsou ode mě, tak nemyslím, že podstrkování odkazů je lepší než vytvoření recenze.
S recenzí máš práci, platíš ji ze svého a alespoň vytváříš hodnotu pro dalšího zájemce, který by rád vyzkoušel totéž ...
Hujerování hodnotu nemá, věř mi ...
RayBan
Předpokládám, že tam chybí link někam na shop, ne ..
Když pominu že některé recenze jsou ode mě, tak nemyslím, že podstrkování odkazů je lepší než vytvoření recenze.
S recenzí máš práci, platíš ji ze svého a alespoň vytváříš hodnotu pro dalšího zájemce, který by rád vyzkoušel totéž ...
Hujerování hodnotu nemá, věř mi ...
RayBan
OK, takže zpátky k původní otázce: Chci něco malinkatého na vyblbnutí doma přes zimu.
Favorité zůstali nakonec dva: Kestrel 500SX a Blade MCX.
Každý má něco do sebe-na Kestrelovi se mi líbí že je to celkem hezký maketový jednorotor a při bezvětří by se mohl proletět i venku
a ten Blade je zase opravdu mrňous (to beru jako+) a dá se koupit i sada bez vysílače.
Takže jak byste se rozhodovali Vy?
Každý má něco do sebe-na Kestrelovi se mi líbí že je to celkem hezký maketový jednorotor a při bezvětří by se mohl proletět i venku
JM píše:OK, takže zpátky k původní otázce: Chci něco malinkatého na vyblbnutí doma přes zimu.
Každý má něco do sebe-na Kestrelovi se mi líbí že je to celkem hezký maketový jednorotor a při bezvětří by se mohl proletět i venkua ten Blade je zase opravdu mrňous (to beru jako+) a dá se koupit i sada bez vysílače.
Sám jsi to napsal - ty vrtulníky jsou prostě každý jiná třída a tak se nedají srovnávat který je lepší. Pokud budeš lítat doma, tak MCX, pokud i venku na třeba ten Kestrel.
Ahoj, zakoupil jsem mikrovrtulník Walkera 4#3B. Předtím jsem měl zkušenost pouze s dvourotorákem Walkera 5-4Q3, který byl hodnej, ale do obýváku ještě moc velkej.
Nyní k problému: když startuju tak se helina strašně vyklání vlevo a když vyrovnávám, tak se najednou překlápí vpravo a tak neustále dokola.
Ještě jsem ji nedostal do vzduchu
Pořád brousím parkety.
Prosím HELP nebo poraďte jak co nastavit.
Díky.
Nyní k problému: když startuju tak se helina strašně vyklání vlevo a když vyrovnávám, tak se najednou překlápí vpravo a tak neustále dokola.
Ještě jsem ji nedostal do vzduchu
Prosím HELP nebo poraďte jak co nastavit.
Díky.
S dvourotorem nebyl problém, ale jak to seřídili v továrně to byl děs.
Jsem začátečník v heli a s nastavením tudíž nemám moc zkušeností, ale už od pohledu to nebudilo důvěru. Ještě, že byl mi zdzd ochoten po telefonu poradit.
Teď už trénuju ručky, je o dost živější
Ještě si vyrobím kříž, přece jenom bude stabilnější a trochu uchráněn
Jsem začátečník v heli a s nastavením tudíž nemám moc zkušeností, ale už od pohledu to nebudilo důvěru. Ještě, že byl mi zdzd ochoten po telefonu poradit.
Kačer píše:S dvourotorem nebyl problém, ale jak to seřídili v továrně to byl děs.
Ahoj, taky mám jako první jednorotor Walkeru 4#3B a taky jsem se s tím pral. Je to fakt jen seřízením a trochou tréninku. Dost mi pomohlo namotat na každý konec stabilizační tyčky asi 20 závitů izolepy. Potom dát všechny trimy do nuly a nasadit táhla k servům, aby byla cyklika rovně. Kříž jsem nevyráběl, u takovýho prcka by to byl asi problém. dokup si pár listů, kabinu a podvozek do zásoby a ono se to časem podá.
Ze začátku se mi nedařilo viset ani 5 s, teď vylítám celou baterku a přeletuju ze stolu na gauč s mezipřistáním na komodě.
zdzd to sem daval uz mockrat:Japhy píše:Taky musím startovat s mírným náklonem doprava, nevím proč, ale asi to je vlastnost.
http://www.vrtulnik.cz/teorie/pilotaz.htm
(ono je toho vic, ale tohle ted myslim staci).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Tak na tomto odkazu prodávaj šikovný tuning na Walkery a pro stabilizaci je tam delší tyčka paddel a se závažím (trubička nebo kuličky).
A bude z toho beránek ...
http://www.micro-flight.com/Walkera%204-3.htm
A bude z toho beránek ...
http://www.micro-flight.com/Walkera%204-3.htm
Pro Japhy: prosímtě můžeš mi změřit délku u táhla klopení (vpřed,vzad)
a klonění (do stran) - ty slovíčka se mi pořád motaj
stačí jen ta kovová část táhla. I když jsem si dal cykliku do vinglu, tak pořád v letu si musím dát trimr na klonění doprava
abych ho pořád nemusel dovyrovnávat. Taky se mi vrťas začne sklouzávat do kruhu ve směru hodinových ručiček a má tendenci vpřed a vzad se hýbat jak po dráze kyvadla. Určitě je něco s mejma ručičkama, ale doladit to bude chtít taky, ale už nevim jak.......
stačí jen ta kovová část táhla. I když jsem si dal cykliku do vinglu, tak pořád v letu si musím dát trimr na klonění doprava
Kačer píše:Pro Japhy: prosímtě můžeš mi změřit délku u táhla klopení (vpřed,vzad)
stačí jen ta kovová část táhla.
délka obou táhel je 8,2 mm. Teprve teď jsem si všimnul že mají závit, délku jsem neupravoval.
Zkus si pohrát s tím závažím na stabilizačních tyčkách (izolepa mi udělala stejnou práci jako tuningová závaží) a s náběhem listů na té tyčce. Nevím co způsobilo tu změnu, prakticky ze dne na den jsem přestal vrtulníkem posílat do zdi nebo na podlahu a začal mi lítat. Buď mi to docvaklo v hlavě nebo nějaký krok při seřizování zafungoval.
Jinak, nechápu z jakého materiálu je podvozek, včera jsem ho rovnal a je jako nový. Přitom schytal ze začátku takových pádů...
Pro Japhy: Díky za odpoveď, ještě jsem se chtěl zeptat, zda opravdu máš cykliku kolmo na hřídel a trimy uprostřed. Po vzletu mi hodně utíká vlevo a musím dát trim klonění úplně vpravo. Táhla k servům na páce máš v otvoru blíž nebo dál od serva? Já je mám blíž k servu a táhla jdou šikmo nahoru, ještě zkusím je dát dál. Bude to sice citlivější na řízení, ale snad uvidím co to udělá. Paddla nejdou nastavovat, na drátu je ploška, kam dosedá šroubek. Zdzd mi řekl, že mají být vodorovně. Jsem zvědav až dojde delší tyčka a závaží na paddla, jak se to projeví na letu.