Motor do vlečné

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirkas

Motor do vlečné

#1 Příspěvek od jirkas »

Zdravim,potřebuji poradit, jaký motor použít.Stavím polomaketu A1 Husky s rozpětim 2.6m a hmotností asi 8kg,vlekat by měla větroně kolem 4kg.Přemýšlim nad motorem ZDZ 40,ale s benziňáky nemám žádné zkušenosti tak nevim,jestli by to bylo moc nebo málo.Děkuji za tipy.
Joker
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Joker »

Zdravím, raději asi více, aby byla rezerva výkonu :D
badan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od badan »

klidně tam 40-cítku dej. ty 4-5-ti metrový větroně by to mělo uvýzt.
nitro

#4 Příspěvek od nitro »

No třeba roto 35 V má s laděným výfukem tah okolo 9 kg,takže s tou ZDZ 40 by teoreticky při tý váze co udáváš mělo i viset,takže můj názor je že na vlekání by to mělo stačit i když možná do budoucna by bylo lepší tam dát tu 50 ,když už ten motor budeš kupovat ,ale ber mě jako teoretika,praktické zkušenosti s tímhle nemám
jirkas

#5 Příspěvek od jirkas »

Našel jsem,že ZDZ 40 s hrníčkovým výfukem má tah na zemi asi 7-8kg.Létam na travnatém letišti ,tak by to chtělo asi větší výkon,než ta ZDZ 40.Divam se ještě po mvvs 45 a DL 50.
Bobik_Ostry

#6 Příspěvek od Bobik_Ostry »

Na vlecnou 2,7m je 40zdz zoufale malo, kdyz uz tak aspon 60. A zdz zrovna na vlecnou moc vhodny motor neni (asi ho ty mala zebra neuchladi). 3W, King je lepsi volba
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“