JES 30-3P a Li-Pol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Franke

JES 30-3P a Li-Pol

#1 Příspěvek od Franke »

Nevíte někdo, proč starší regulátory od Jeti (červené, ne Advance) jsou nevhodné pro provoz s Li-Pol?
radis
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od radis »

Tkví to v správné funkci vypínání regulátoru podle použitých zdroju. U článků LIPOL je to Stejná vrážda články vyždímat víc než na doporučenou hodnotu jako přebití. Odborně procesor v reglu hlídá při nastavené funkci článek LI-POL, aby motor vypínal na správné hodnotě a sada byla ošetrěna. Již jsem pár fouklejch viděl pro použití nesprávného regulátoru . Taky jsem viděl, že kluci nechali baterky/ tříčlánek LI-POL /na refulátoru týden a pak se divili, že jim automatické nabíječky nenabíjely napětí na sadě 1,1V. Proud regulátorem protéká i při vypnutém vypínači. Tak bacha.
zelda

#3 Příspěvek od zelda »

jinak jakysi modelar mi v obchode rikal ze kdyz mas dvouclanek, tak nemusis mit regl na lipoly, protoze pry pri dvouclanku i kdyz vypne regl tak zustane dost stavy, z praxe to ale odzkousene nemam
FlyerMan

#4 Příspěvek od FlyerMan »

Regulator bez podpory Lixxx lze pouzit pouze pokud mas na vysilaci stopky a jsi schopen zjisit, jaka by byla letova doba s temi LiPol. Ja treba litam takto bezproblemu. Navic kazdy stejne pozna, ze uz to netahne, coz je priznak jit s modelem okamzite dolu. Dulezite je, aby jsi Lixxx nevybil az na "koleno" vybijeci charakteristiky, protoze to jim znacne neprospiva. Ja jsem na vypnuti reglu jeste nepristaval, lepe drive nezli pozdeji :D
Peu

#5 Příspěvek od Peu »

a proto jsem JES 30 3-P prodal a koupil Hacker-Jeti 30A
jeté za jeté,doplatek z mé strany byl asi 150Kč...což za to pohodlí stojí
P.S. - hodně lidí projevilo o můj inzerovaný regl.zájem,tak se toho neboj a vyměň to
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“