Co vy na to kolegove? Nak
Flash 5SX - odber z baterky
Flash 5SX - odber z baterky
Zacal sem mit pocit, ze mi nove koupeny 8mi clanek 1600mAh (do Optica 6) nejak malo vydrzi. Takze sem se dokopal ke zmereni odberu vysilacky. S origo teleskopickou antenou odebira 650mA, zda se mi to ponekud moc
ocekaval sem spise tak 250mA. Se zatazenou antenou zere 180mA a pokud zkusim osadit jen pendrek, tak zere 100mA.
- trinitrotoluen
- trinitrotoluen
Taky si rikam, ze 650mA je desne moc. Ze by poskozeny koncovy stupen? Ale na druhou stranu nemam problem s litanim. Pravda mam maly modely, do tech 350m vysky jeste ridim, pak uz nevidim kam to leti. Tu vysku mam zmerenou.
A se zasunutou antenou je dosah vic nez 80m. Akorat to proste takhle zere
ale je mozny ze signal z anteny ovlivnuje funkci multimetru. Protoze kdyz sem to zkousel klestakem, tak ten ukazoval tim vetsi hodnotu, cim blize byl k antene. Asi se podivam kde mam ten stary analog merak. Nak
A se zasunutou antenou je dosah vic nez 80m. Akorat to proste takhle zere
arda1 píše:Rádiový(magnetické pole) signál by teoreticky mohl ovlivňovat měřáky s HALL sondami(klešťové) ale klasické DMM s bočníky si myslím nikoli.
Bohužel i "klasické DMM" to ovlivňuje. Mám to prakticky vyzkoušeno. Je to trochu z jiného oboru, ale zrovna jsem měřil dobíjení na mém malotraktoru s motorem ČZ175 a tam se s digitálem vůbec nechytám. VF rušení je tam takové, že tím digitálem tam nic nenaměřím. To samé mám vyzkoušené v blízkosti různých vysílačů.