Smrt ceske poste!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Marek71 »

Nevýjde tá DX7 náhodou lepšie na Inwoodmodels ? A asi by si to mal doma rýchlejšie a bez problémov s clom a DPH.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Jetson »

Ad Inwoodmodels. V pátek objednáno (přijímač AR500 a Blade mCX bind&fly). Dneska to přivezla přepravka. Žádná pošta, žádná celnice.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Marek71 »

To som mal presne na mysli...
Inak, ako si platil na Inwoodmodels ? Mám info, že je problém s CZ kreditkou.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Jetson »

Naprosto bez problému. Dokonce jsem platil 2x a pokaždé jinou (z jiné banky a jiného účtu). Jediný problém je v jejich e-shopu, že v momentě platby ukazuje jen holou cenu bez DPH a poštovné 6,-GBP. Výsledná odečtená suma je s DPH (to tam ale člověk vidí v průběhu objednávky) a poštovné je taky vyšší (cca 12,- GBP). Jen poprvé se mi stalo, že to odečetlo tu zobrazenou cenu a když jsem se radoval, tak se to asi po týdnu stornovalo a musel jsem objednat znovu. To už se strhlo správně a Dx6i byla do týdne (myslím že i rychleji) doma.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Walhalla »

Neni vschno s ceskou postou tak spatne.. 7.11. objednano u hobbycity... dneska 12.11. postacka prinesla.. svet se holt zmensuje :-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Pucmeloud »

1) Na stránkách Inwoodmodels jsem samostatný vysílač Spektrum DX7 nenašel. Navíc jsem chtěl verzi pro US trh se zvýšeným výkonem.

2) Zásilky z HobbyCity a všechny z Číny jdou mimo celnici, protože jsou deklarovány jako hračky...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Abu »

Pucmeloud píše:2) Zásilky z HobbyCity a všechny z Číny jdou mimo celnici, protože jsou deklarovány jako hračky...

A kdo je asi tak otevira a pak zase zalepuje lepici paskou a dava na to razitko "Bez Cla" ?? Trpajzlici?
A proc mi vsechny tyhle zasilky vzdycky prisly z celni posty 120, Praha5. Nejak to nevypada ze by sly "mimo" :roll:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Jetson »

Pucmeloud píše:1) Na stránkách Inwoodmodels jsem samostatný vysílač Spektrum DX7 nenašel. Navíc jsem chtěl verzi pro US trh se zvýšeným výkonem.

2) Zásilky z HobbyCity a všechny z Číny jdou mimo celnici, protože jsou deklarovány jako hračky...

1)DX7 TRANSMITTER ( INC 1500 MAH TX NI MH) MODE 1 RAT9DX71 Ł139.99
U Dx7 se to nedá přepínat jako u Dx6i?

2)I u hraček se musí platit DPH.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Marek71 »

1) Samotný vysielač tam, samozrejme, je. A ja by som práve pre ten výkon dal prednosť nákupu v EU, aby som to mal legislatívne v poriadku.

2) Však sám píšeš, že si platil clo a DPH :-) To by ti pri zásielke z UK nehrozilo. A s tým, že všetky zásielky z HC a Číny idú mimo colnici, si ma celkom pobavil :-)

Pucmeloud píše:1) Na stránkách Inwoodmodels jsem samostatný vysílač Spektrum DX7 nenašel. Navíc jsem chtěl verzi pro US trh se zvýšeným výkonem.

Naposledy upravil(a) Marek71 dne stř 12.11.2008 14:47, celkem upraveno 1 x.
wroum

#130 Příspěvek od wroum »

1 - tim se tady nechlub, je to prasarna a velka.

2 - VSECHNY postovni zasilky z celeho sveta poslany do CR jdou VZDY pres postu Plzenska 120 a pak teprve vnitrostatne do jednotlivych post. A je uplne jedno jako co to je deklarovany, to ovlivni jen CLO, nikoliv cestu baliku.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Pucmeloud »

JETSON: Tak to jsem tam nenašel....ale cenově to výjde nastejno, akorát že by to bylo dříve doma. Ale problémy s platbou tam fakt jsou, PP neakceptují a jinou možnost nemám.

ad. Hračky: celníci to nekontrolují, vzhledem k tomu, že je to deklarováno jako hračka a bez ceny, navíc jako soukromá zásilka a jako dopis !!! Ne jako balík! Takže tam jenom dají razítko "bez cla" a neleží to v celním skladu. Minulý týden mi přišlo 6 mikro-vrtulníků z HC ve dvou balících a nic jsem neplatil. A trvalo to 8 kalendářních dnů ode dne objednání....
Abu
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Abu »

Ale predtim si tvrdil, ze to jde "mimo celnici", to zjevne neni pravda. Pres celnici to evidentne jde, ale kdyz je to pidibalicek s napisem "Toy" tak na to asi jen daji to razitko a nelezi to ve skladu.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Marek71 »

Pucmeloud:
Iste, večšina zásielok z HC chodí bez cla, pokiaľ je to "rozumná" veľkosť. Ale ako si sám potvrdil, taká vysielačka z USA už len tak neprejde a je potrebné náležité poplatky zaplatiť. A potom už tá cena nie je tak zaujímavá.

260 USD je cca. 4.700 KČ ( dolar za 18 ) plus clo a DPH a si na zhruba 6.100 KČ. Na Inwood je za 140 libier, poštovné je cca. 15 libier a si na cca. 4.800 KČ. To mi príde ako celkom podstatný rozdiel. A máš legálnu vysielačku pre EU trh...
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Pucmeloud »

WROUM: A co je jako "prasárna"? Že chci větší výkon a tím pádem dosah? Nebo patříš k těm pitomcům, co o elektrice ví akorát to, že není vidět, že kope a že se za ni platí a přitom se tady pouští do debat o rušení a podobně. Pokud jsi profík přes mikrovlnou elektroniku a znáš princip terestrického datového přenosu, rád se nechám poučit, jak výkon vysílače ovlivňuje provoz WiFi pásma. Ale ne na tomto vlákně, to bychom byli jinde. A pokud jsi ctitel "tzv. tuzemských norem", tak s tím se jdi bodnout a běž brečet Zvědilíkovi do náruče. Ten ti bude rád přitakávat. O takové kravině nebudu diskutovat. HOWG!

:roll:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Abu »

Prispevek agresivne propagujici smazeni nelegalnich vf vykonu s takovymhle podpisem vyzni minimalne... komicky.... ale spis tragikomicky :(
Pucmeloud píše:Já lítám na 2.4 GHz ...neruším !
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“