FF-10 nastavení Idle-Down a Thr-Cut
FF-10 nastavení Idle-Down a Thr-Cut
Tak zápasím s novým rádiem Futaba 10 nebo též T10CP v módu 1 (tj. plyn a křidélka vpravo, výškovka a směrovka vlevo). U elektro Cessny (480 + převod 3:1, GWS 9x7x3 listy) mám problém s nastavením volnoběhu a vypnutí Idle-Down a Thr-Cut. Měl jsem představu, že bez vlivu pozice páky plynu při přepnutí třípolohového přepínače C, přepnu motor na volnoběh (velká vrtule dost brzdí, tak chci definovaný volnoběh) pro přistání. Při dalším přepnutí se motor zastaví. Při pokusech nastavit tyto režimy je opak pravdou a přidávám. Protože jsem předělával mód 2 na mód 1, musel jsem dát i generální reverz na plyn.
Je moje představa mylná a něco takového není možné nastavit?
Letu a solární energii zdar!
PeZet
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: FF-10 nastavení Idle-Down a Thr-Cut
PeZet píše:Tak zápasím s novým rádiem Futaba 10 nebo též T10CP v módu 1 (tj. plyn a křidélka vpravo, výškovka a směrovka vlevo). U elektro Cessny (480 + převod 3:1, GWS 9x7x3 listy) mám problém s nastavením volnoběhu a vypnutí Idle-Down a Thr-Cut. Měl jsem představu, že bez vlivu pozice páky plynu při přepnutí třípolohového přepínače C, přepnu motor na volnoběh (velká vrtule dost brzdí, tak chci definovaný volnoběh) pro přistání. Při dalším přepnutí se motor zastaví. Při pokusech nastavit tyto režimy je opak pravdou a přidávám. Protože jsem předělával mód 2 na mód 1, musel jsem dát i generální reverz na plyn.
Nastav si to v menu (pokročilé) a sú tam krivky plynu. Priraď to na Céčko a môžeš si nastaviť až tri druhy kriviek. ja používam dozadu vypnutie motoru (všetky body -100) v strede normálny let a dopredu let s volnobehom, kde začína prvý bod na 33%.
Samozrejme si to musíš odladiť podľa tvojho motoru a chovania modelu...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Díky za odpovědi. Dodávám:
1. ano, s převodovkou potřebuji volnoběžné otáčky, především, když je hladová vrtule, která dost brzdí,
2. na přepínač a křívku plynu jsem myslel, ale když je tu připravený soft na ovládání plynu proč jej nevyužít,
3. ale při módu 1 a reverz plynu, ty přednastavené funkce chodí obráceně,
4. nebo jsme to celé nepochopil!
Doma mi říkají, kluku, když jsi blbej, tak se aspoň ptej. Holt budu muset vznést technický dotaz asi přímo do Futaby
1. ano, s převodovkou potřebuji volnoběžné otáčky, především, když je hladová vrtule, která dost brzdí,
2. na přepínač a křívku plynu jsem myslel, ale když je tu připravený soft na ovládání plynu proč jej nevyužít,
Doma mi říkají, kluku, když jsi blbej, tak se aspoň ptej. Holt budu muset vznést technický dotaz asi přímo do Futaby
PeZet
- LV
- Kontaktovat uživatele:
PeZet píše:Díky za odpovědi. Dodávám:
Tak som si to kôli tebe teraz napípal. Reverz nemá na túto funkciu vplyv.
Nechápem ale načo prepínaš reverz na motor keď používaš regulátor???
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
PeZet píše:3. ale při módu 1 a reverz plynu, ty přednastavené funkce chodí obráceně,
Neviem ako si to pochopil, ale funkcia THR-Cut je vypnutie motoru (stiahne servo plynu pod hranicu, keď ešte motor je schopný behu a zhasne)
Funkcia IDLE Down je nastavenie voľnobehu (aktivovaním ti posunie servo plynu do polohy kam si to navolíš a otáčky motoru neklesnú pod nastavenú hranicu ani keď dáš páku plynu nadoraz dolu)
MOD1,2,3,4 s tým nemá nič spoločné...
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Přesně tak. Mám taky FC 10 a volnoběh (nebo úplnoou blokaci elektromotoru) je nutno nastavit v pokročilém menu v křivkách plynu, je to označeno jako THR-CURVE. Vpravo nahoře je nutno dát MIX ON a ve sloupci -out- ve všech bodech na nulu (pokud chci bolokovat motor), za současného navolení přepínače a jeho ustavení v poloze, kde chci mít rozběh motoru blokovaný nebo v jiné poloze, např. volnoběh místo nul ve všech bodech křivky nastavím otáčky, které potřebuji. Já taky koupil mód 2, přehodil na mod 1 a všechno funguje, jak má. Já to mám na přepínači A a využívám to jako funci blokace motoru, abych náhodně nedrbnul do kniplu a neposekal si ruce u elektry. U vrtulníků funkce Throttle cut funguje jako bokace motoru elektrického nebo u spalováka nedovolí více, než volnoběh, u akrobata elektromotor pouze zpomalí, ale nezastaví. U akrobata se spalovákem totéž.
Pánové, my si stále nerozumíme. Pokud nalistujete Instruction Manual na straně 28 a nastavíte si přepínač C podle návodu, a přitom budete mít mode=1 a THR-REV nastaven na ON (aby přidávání plynu bylo od sebe), pak přednastavená funkce IDLE-DOWN a THR-CUT Vám budou, slušně řečeno, na čočku.
Čeho chci dosáhnout:
1. nastavení dle manuálu, když už tam obě funce jsou,
2. nastavení, kdy nezávisle na poloze páky plynu přepnu na definovaný volnoběh popř. vypnu motor úplně.
Zajímavé je to pozorovat na obrazovce SERVO TEST, kdy IDLE-DOWN podle nastaveného RATE ještě přidá.
Nebo něco dělám špatně. Už tím trápím i support Futaby. Zatím je to v poloze oni o voze, já o koze. Ale uvidíme.
Letu a solární energii zdar.
Čeho chci dosáhnout:
1. nastavení dle manuálu, když už tam obě funce jsou,
2. nastavení, kdy nezávisle na poloze páky plynu přepnu na definovaný volnoběh popř. vypnu motor úplně.
Zajímavé je to pozorovat na obrazovce SERVO TEST, kdy IDLE-DOWN podle nastaveného RATE ještě přidá.
Nebo něco dělám špatně. Už tím trápím i support Futaby. Zatím je to v poloze oni o voze, já o koze. Ale uvidíme.
Letu a solární energii zdar.
PeZet